Δ. Βύρωνα: Οδός Νικηφορίδη. Τί ακριβώς συμβαίνει 15 χρόνια με την σχολάζουσα κληρονομιά;

Η σχολάζουσα κληρονομία επί της οδού Νικηφορίδη
Ζούμε σε μια πόλη, η οποία στις περισσότερες γειτονιές -όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της Αθήνας- είναι πυκνοδομημένη, χωρίς ελεύθερους χώρους και ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό. Μία πόλη που έχει καθοριστεί από τα συμφέροντα των εργολάβων και του κέρδους. Που πνίγεται από το μπετό και τη πυκνή δόμηση, από την περίοδο της αντιπαροχής. Ιδιαίτερα σε γειτονίες όπως είναι η περιοχή της Λάουρα -έτσι την γνωρίζουν οι περισσότεροι από το όνομα του παλαιού θερινού κινηματογράφου (ευτυχώς αυτός ο τελευταίος έχει δασωθεί από την "επιδεξιότητα" των εργολάβων και λειτουργεί ακόμη...).

Ζούμε επίσης σε μία πόλη των 100.000 και πλέον κατοίκων που περισσεύουν οι ελλείψεις σε κοινωνικές δομές και υποδομές π.χ. παιδικοί σταθμοί, γηροκομείο, στέκια νεολαίας, δημοτικοί χώροι άθλησης, χώροι κοινωνικής συνοχής, στήριξης και αλληλεγγύης και πολιτισμού, χώροι δωρεάν στάθμευσης κ.ά.

Στην συμβολή των οδών Νικηφορίδη, Αρώνη και Τιμοθέου υπάρχει μία έκταση περίπου 2000 τ.μ. που πάνω από 15 χρόνια είναι χωρίς ιδιοκτήτη. Υπάρχουν κτήρια που στεγαζόντουσαν ή στεγάζονται ακόμη και σήμερα επιχειρήσεις, όπως το πρώην βενζινάδικο (κλειστό) το συμβολαιογραφείο (κλειστό), η ΛΑΟΥΡΑ -λειτουργεί ακόμη ως θερινό σινεμά.

Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, πράσινο, παιδικές χάρες (μόνο κατειλημμένα από τραπεζοκαθισματα πεζοδρόμια συναντάς). Θα περίμενε κάνεις ότι οι τοπικοί άρχοντες που 15 χρόνια έχουν βρεθεί και εναλλάσσονται στην εξουσία του δήμου, θα έκαναν τα πάντα ώστε αυτή η έκταση των 2000 τ.μ να περάσει στο δημόσιο και στο δήμο και να αξιοποιηθεί για να καλύψει ένα μέρος των συγχρόνων αναγκών των κατοίκων. Δυστυχώς όμως οι κύριοι αυτοί απέτυχαν και σε αυτό!

Ποιά ονομάζεται σχολάζουσα κληρονομιά;

Σχολάζουσα κληρονομιά ονομάζεται η κληρονομιά κινητής και ακίνητης περιουσίας που α) ο κληρονόμος της είναι άγνωστος ή β) δεν είναι βέβαιο ότι αποδέχτηκε την κληρονομία του προσώπου που απεβίωσε. Επομένως, σχολάζουσα κληρονομία είναι αυτή που βρίσκεται σε αναμονή (σε σχόλη) μέχρις ότου βρεθεί ο κληρονόμος. Στο μεσοδιάστημα, τη διαχείρισή της ως αντιπρόσωπος του κληρονόμου ασκεί ο κηδεμόνας.

Ο κηδεμόνας διορίζεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο του τόπου της τελευταίας κατοικίας ή διαμονής του αποβιώσαντος. Οι αρμοδιότητες του οριστικού κηδεμόνα είναι να αντιπροσωπεύει τον κληρονόμο και να διαχειρίζεται την κληρονομιά. Η θητεία του λήγει όταν γίνει γνωστός ο κληρονόμος και τα έξοδα τα οποία πραγματοποιούνται βαρύνουν την κληρονομιά και δικαιούται αντιμισθίας.

Όταν δεν βρίσκεται κληρονόμος σε εύλογο χρονικό διάστημα ή όσοι βρίσκονται αποποιούνται την κληρονομία, το δικαστήριο βεβαιώνει ότι κληρονόμος είναι το Δημόσιο. Έτσι, παύει η κληρονομία να είναι σχολάζουσα.

Μέχρι σήμερα, παρά την γνωστοποίηση της σχολαζουσας κληρονομιάς του κ. Μανούσου στο δημοτικό συμβούλιο (2006) από τον τότε δημοτικό σύμβουλο κ. Σταθόπουλο Κώστα -τέως επικεφαλής της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"-, δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Οι αρχικές προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Αρχικά ο Δήμος Βύρωνα έδειξε ενδιαφέρον και με απόφαση του κ. Νίκος Χαρδαλιά ξεκίνησαν οι διερευνητικές προσπάθειες το 2007.




Στην συνέχεια ο κ. Χαρδαλίας -δήμαρχος της πόλης μεταξύ 2003-2014 και σήμερα υφυπουργός εθνικής Άμυνας- επέβαλε στους κατοίκους του Βύρωνα, με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου δυνητικό οικονομικό τέλος και εισέπραξε ο δήμος Βύρωνα 9 εκατομμύρια ευρώ. Σκοπός του δυνητικού τέλους ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να αξιοποιηθούν τρεις χώροι μεταξύ αυτών και ο χώρος της σχολάζουσας κληρονομιάς.

Το δυνητικό τέλος επιβλήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως 31η Δεκεμβρίου 2009. Το μέτρο αυτό προβλεπόταν ετήσια και είχε ως στόχο την εξασφάλιση πόρων για την απαλλοτρίωση οικοπέδων ώστε να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, για την κάλυψη μη χρηματοδοτούμενων από το κράτος υπηρεσιών και για λοιπές κοινωφελείς δράσεις του δήμου.

Kαταργήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2010 καθώς ολοκληρώνεται η τριετία, για την οποία είχε αποφασιστεί η εφαρμογή του (1η Ιανουαρίου 2007 – 31η Δεκεμβρίου 2009).
«Δεδομένου ότι τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο που να καλύπτει την απόκτηση γης από τους δήμους αλλά και τη χρηματοδότηση επιμέρους σημαντικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, η μοναδική εναλλακτική λύση στην προσωρινή επιβολή του δυνητικού τέλους ήταν ο δανεισμός. Μόνο που με τους όρους που ισχύουν για ένα κεφάλαιο 9 εκατομμυρίων ευρώ που χρειαζόμασταν, θα καλούμασταν να αποπληρώσουμε στην τράπεζα μεσοπρόθεσμα 13 ή 14 εκατομμύρια. Η λύση αυτή θα οδηγούσε σε αύξηση των χρεών του δήμου μας και θα υπονόμευε τη δημοσιονομική του εικόνα και ρευστότητα. Για το λόγο αυτό, προτιμήσαμε την επιβολή του εν λόγω τέλους για 3 χρόνια, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό. Με μια μικρή συμβολή της τάξεως των 7 ευρώ κάθε μήνα, κάθε οικογένεια –πλην των κοινωνικά ασθενέστερων που είχαν απαλλαγεί- συνέβαλε στη βελτίωση της πόλης μας και στην ποιότητα ζωής μας. Πρόκειται για μία απόλυτα νόμιμη και διαφανή διαδικασία, για την οποία -μετά την ολοκλήρωσή της στις 31/12/2009- θα ενημερώσουμε απολογιστικά όλους τους Βυρωνιώτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν και να αντιληφθούν ότι το κάθε ευρώ που διατέθηκε χρησιμοποιήθηκε προς όφελος της πόλης», τόνιζε τότε ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
Τα χρήματα εισπράχθηκαν από τους κατοίκους, κανένα όμως έργο από αυτά που είχαν προγραμματιστεί δεν έγινε. Ποιός επιτέλους θα ενημερώσει το λαό του Βύρωνα που πλήρωσε 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον των συνήθων τελών και φόρων στο δήμο;

Στη συνέχεια και μετά από παρεμβάσεις ορισμένων παρατάξεων και της συλλογικότητας ΕΝΑΡΓΕΙΑ, το δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχίας Κατωπόδη αποφάσισε την σύσταση επιτροπής για να τρέξει, όπως έλεγε η σχετική του απόφαση, το θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς. Τί όμως απέγινε, πόσο λειτούργησε η εν λόγω επιτροπή και πόσο έτρεξε το θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς για το οποίο συστάθηκε;

Η επιτροπή όχι μόνο δεν έτρεξε, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα -ίσως να συνεδρίασε μια φορά- και τον Απρίλιο του 2019 το λαϊκό μέλος που είχε οριστεί στην επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτήθηκε.
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ
κ. ΓΡΗΓΟΡΗ (ΑΚΗ) ΚΑΤΩΠΟΔΗ

Κοινοποίηση:
- Δημοτικές Παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Βύρωνα
- Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών
- Συλλογικότητες Βύρωνα
- Τοπικό έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο

ΘΕΜΑ: «Αποχώρηση από την Επιτροπή Ειδικού Σκοπού της Απόφασης 279/2019 για την σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Νίκου Νικηφορίδη»

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε απόρροια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου 2019 του θέματος "Συζήτηση επί του αιτήματος των Κατοίκων-Πολιτών Δήμου Βύρωνα αναφορικά με τα προβλήματα της οδού Ν. Νικηφορίδη και της Πλατείας Β. Μαρτάκη", ήταν η απόφαση 279/2019 με την οποία συγκροτήθηκε Επιτροπή ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ αποτελούμενη από τους:

1. Καραγιάννη Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ως Πρόεδρο
2. Δεμπόνο Βασίλειο, Δημοτικός Σύμβουλος από την μειοψηφία, ως μέλος
3. Σάρολα Βασιλική, Δημοτική Σύμβουλος από την μειοψηφία, ως μέλος
4. Σωτηρόπουλο Αλέξιο, Δημοτικός Σύμβουλος από την μειοψηφία, ως μέλος
5. Βούρτση Νικόλαο (Εκπρόσωπος της συλλογικότητας “ΕΝΑΡΓΕΙΑ”), ως μέλος

για να τρέξει (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση - δείτε: Διαύγεια ΑΔΑ: Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ) ΜΟΝΟΝ την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομίας της οδού Νίκου Νικηφορίδη.

Επειδή όμως θεωρώ την έκφραση «για να τρέξει την υπόθεση» ταυτόσημο με την «ἅμ᾽ ἔπος τε καὶ ἔργον ἐμήδετο», δηλαδή, «μαζί με το λόγο και το έργο»,

Επειδή εδώ και τέσσερις μήνες η Επιτροπή, είτε πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού SARS-COV-2 (COVID-19), είτε τώρα με τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης, ΔΕΝ έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να συνεδριάσει και φαντάζει πλέον περισσότερο με την έκφραση «όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα, φτιάχνει μια επιτροπή», και

Επειδή πιστεύω ότι, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία μπορούν άμεσα να αποταθούν στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών (e-mail: klirodot@gspp.gr - Κολωνού 2 και Πειραιώς, Αθήνα/ Τ.Κ. 10437) και να ζητήσουν, απευθείας, δίχως τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής, ενημέρωση και στοιχεία για την υπερδεκαετή λεγόμενη «σχολάζουσα κληρονομία» της οδού Νίκου Νικηφορίδη (Ν. Αρώνη-Τιμοθέου),

κατόπιν όλων αυτών,

Σας ενημερώνω ότι, ΑΠΟΧΩΡΩ από μέλος της Επιτροπής Ειδικού Σκοπού της Απόφασης 279/2019.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση

Βούρτσης Νικόλαος
(εκπρόσωπος της συλλογικότητας «Ενάργεια»)
Ευθύνες για την απραξία της επιτροπής δεν βαρύνουν μόνο τον πρόεδρο της αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη, το δήμαρχο κ. Κατωπόδη, που έχει την συνολικότερη ευθύνη των πεπραγμένων στο δήμο, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους μέλη της επιτροπής, διότι κάνεις δεν είχε την ευθιξία να επαναφέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ακολούθησαν την πρακτική της σιωπής, της συναίνεσης και της αδράνειας.

Η παραπάνω επιστολή του κ Βούρτση αναφέρεται σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 9ης Δεκεμβρίου 2019, στην οποία ελήφθη νέα απόφαση, υπ’ αριθμ. 279/2019 απόφαση (Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ) που αυτή την φορά όριζε τη δημιουργία ενός γνωμοδοτικού οργάνου, μιας πενταμελούς Επιτροπής Ειδικού σκοπού, «για να τρέξει» προς όφελος του Δήμου αλλά και των κατοίκων της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ΜΟΝΟΝ την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομιάς Μανούσου, που περικλείεται από τις οδούς Ν. Νικηφορίδη-Ν. Αρώνη-Τιμοθέου.

Η επιτροπή αυτή για άλλη μία φορά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα!

Τον Νοέμβριο του 2021 η συλλογικότητα ΕΝΑΡΓΕΙΑ καταθέτει αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητά να γίνει θέμα συζήτησης η σχολάζουσα κληρονομιά,
ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΊΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ»

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πλακίδα,

Ως γνωστόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου 2019 ελήφθη η υπ’ αριθμ. 279/2019 Απόφαση (Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ) που όριζε τη δημιουργία ενός γνωμοδοτικού οργάνου, μιας πενταμελούς Επιτροπής Ειδικού σκοπού, «για να τρέξει» προς όφελος του Δήμου αλλά και των κατοίκων της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ΜΟΝΟΝ την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομίας Μανούσου, που περικλείεται από τις οδούς Ν. Νικηφορίδη-Ν. Αρώνη-Τιμοθέου.

Παρά όλα αυτά, η Επιτροπή συνεδρίασε με –νέα και- διευρυμένη σύνθεση, για πρώτη και τελευταία φορά, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή, δεκατρείς (13) ολόκληρους μήνες μετά τη σύστασή της, δίχως όμως να υπάρξει κάποια ενημέρωση των πολιτών/κατοίκων που είχαν φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ακόμη και όσων ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της υπόθεσης, από τη στιγμή που γνωρίζουν πλέον, από αναρτήσεις σε διάφορα ιστολόγια, την πικρή αλήθεια της πραγματικότητας που ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ μέσα από το άρθρο του Βασίλη Μαγκλάρα (αναπληρωτή επιστημονικού διευθυντή ΙΣΤΑΜΕ και προϊσταμένου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΚΕΔ το 2011) με τίτλο «Αιμορραγία εκατομμυρίων από τις σχολάζουσες κληρονομίες» που είχε δημοσιευθεί τον Οκτώβριο του 2011 στην Καθημερινή, και του οποίου αποσπάσματα παραθέτουμε:

· «Ένα πρόβλημα που όσο υφίσταται, λόγω της αναβλητικότητας και της αδιαφορίας της ελληνικής πολιτείας, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να πλουτίζουν εις βάρος της».

· «Από εμπειρία χρόνων των εκκαθαρισμένων σχολαζουσών κληρονομιών που διαχειρίζεται η ΚΕΔ, η πλειονότητα των ακινήτων ήταν υποθέσεις που η εκκαθάρισή τους από τον κηδεμόνα είχε κρατήσει από 10 έως 30 χρόνια και σε κάποιες απ' αυτές υπήρχαν παραλείψεις εκ μέρους των κηδεμόνων που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων από τους δικηγόρους της ΚΕΔ».

· «Η ζημία του ελληνικού Δημοσίου είναι επιβεβαιωμένη και αφορά τόσο τις τραγικές καθυστερήσεις εκκαθάρισης των σχολαζουσών κληρονομιών, όσο και το γεγονός ότι πιθανολογείται σφόδρα πως οι περισσότερες σχολάζουσες που θα έπρεπε να καταλήξουν στα χαρτοφυλάκια του ελληνικού Δημοσίου οικειοποιούνται από τρίτους με παράνομους και προκλητικούς τρόπους».

Κατόπιν όλων αυτών, εμείς, οι πολίτες της Ενάργειας,
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

Α) Τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της μακρόχρονης εκκαθάρισης της σχολάζουσας κληρονομίας Μανούσου.

Β) Τη λήψη απόφασης για έλεγχο της υπόθεσης καθώς επίσης και των ενεργειών της Κηδεμόνος της σχολάζουσας κληρονομίας από το Υπουργείο Οικονομικών, και

Γ) Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου (Ν. Νικηφορίδη & Ν. Αρώνη), για την ασφάλεια των περαστικών, λόγω της επικινδυνότητάς του. Υπάρχει εσωτερική κατάρρευση του Α’ ορόφου, ενώ εξωτερικά υπάρχει σαθρότητα των μπαλκονιών με αποκόλληση σοβάδων που πέφτουν στο πεζοδρόμιο (βλέπε συνημμένη φωτογραφία).

Με τιμή

Βούρτση Ευαγγελία
(συνταξιούχος Εκπαιδευτικός / ως εκπρόσωπος της Ενάργειας)

25 Νοεμβρίου 2021
για να πάρει την παρακάτω απάντηση (σ.σ. απόρριψη) του θέματος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραγιάννη και όχι από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται...



Στην απάντηση του κ. Καράγιαννη απαντά η ΕΝΑΡΓΕΙΑ χαρακτηρίζοντας ως αντιδημοκρατική την πολιτική απόρριψης του αιτήματος της από τον κ. αντιδήμαρχο.

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 η ΕΝΑΡΓΕΙΑ κάλεσε σε συνάντηση στο φιλόξενο κατειλημμένο χώρο της Λαμπηδόνας τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Δεμπόνο Βασίλη, για να συζητήσουν το θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς και το πως θα παρέμβουν, με στόχο ο χώρος αυτός να περάσει στο δημόσιο και στο δήμο και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.

Στην συνάντηση που έγινε παρουσία και κατοίκων της περιοχής ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις όχι μόνο για το που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής αλλά κυρίως στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να παρθούν μετά τις γιορτές, για αυτό το σοβαρό θέμα, που μπορεί εάν περάσει η εν λόγω ιδιοκτησία στο δήμο, να αποτελέσει μία ανάσα για την πόλη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι παρατάξεις "Λαϊκή Συσπείρωση" με τον κ. Καλύβα, η "Πρωτοβουλία Πολιτών" με την κ.Σάρολα και τον κ. Τσιάκαλο, η "Αριστερή Παρέμβαση" με την κ. Μπικάκη και τον κ. Τζιορτζιώτη και η "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚ)" με την κ. Καλδάνη. Επίσης παρευρέθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Δεμπόνος. Δεν παρευρέθηκαν ενώ είχαν προσκληθεί -ίσως να τους ενοχλούσε ο χώρος της Λαμπηδίνας, που τελεί υπό κατάληψη- οι δημοτικές παρατάξεις "Νέα Εποχή" με επικεφαλής τον κ. Γώγο, "Μαζί για το Βύρωνα" με επικεφαλής τον κ. Μπαντή, η "Δύναμη Ελπίδας" με επικεφαλής τον κ. Σωτηρόπουλο.

Ως "Ρωγμή στην Ενημέρωση" παρουσιάζουμε αυτό το σύντομο ιστορικό για την σχολαζουσα κληρονομιά, για να γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης και να σπρώξουν τις εξελίξεις προς τα εμπρός. Καμία ανοχή και συναίνεση δεν πρέπει να δοθεί σε όλους όσους ευθύνονται.

Ξεπερνώντας τη σιωπή και τη δύναμη της αδράνειας, εάν θέλουμε να πάνε τα πράγματα αλλιώς, για μία καλύτερη ζωή στην πόλη που ζούμε και την κοινωνία, χρειάζεται να συμβάλουν ενεργά οι πολίτες. Αλλιώς τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.