Δ. ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ: Εμπαιγμός των κατοίκων για το χώρο της ΠΥΡΚΑΛ

 Μακρύ χέρι της κυβέρνησης ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του

«Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εγώ κρυφό καμάρι» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Δήμαρχου Δάφνης Υμηττού κ. Μπινίσκου και των δημοτικών συμβούλων που τον στηρίζουν. 

Αναφερόμαστε  στο θέμα της απομάκρυνσης της ΠΥΡΚΑΛ από τον Υμηττό και στο κυβερνητικό σχέδιο για την μεταφορά εννέα υπουργείων και άλλων φορέων της δημόσιας διοίκησης στο χώρο αυτό, για να διαμορφωθεί η Υπουργούπολη όπως εύστοχα αναφέρουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Την ανακοίνωση για το κυβερνητικό σχέδιο έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Απρίλιο του 2021 όταν επισκέφτηκε το χώρο παρουσία του Δημάρχου της πόλης. Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος δεν …καταλαβε τίποτα, δεν γνωρίζει όπως ισχυρίζεται τι θα γινει στην ΠΥΡΚΑΛ. Αρέσκεται να ισχυρίζεται ότι δεν τον έχει ενημέρωση κανένας. Όλοι γνωρίζουν, διαβάζουν, παρακολουθούν τις εξαγγελίες της κυβερνήσεις, την τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή πρόσφατα, ο Δήμαρχος, ο πρώτος πολίτης του Δήμου  και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον στηρίζουν, ισχυριζονται πως  δεν γνωρίζουν, δεν άκουσαν τι ακριβώς θα γίνει.

Οι κάτοικοι ανησυχούν, οι δημοτικές παρατάξεις και οι φορείς της πόλης διαμαρτύρονται, έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οργανώθηκε αγώνας δρόμου, υποχρεώθηκε από την αντιπολίτευση να συγκλιθεί δύο φορές έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα και αυτός συνεχίζει να μην γνωρίζει τίποτα.    

 Εκτός από το ότι ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τίποτα για το κυβερνητικό σχέδιο - όφειλε να είχε μάθει- διαχειρίζεται και  λειτουργεί αντιδημοκρατικά υποτιμώντας τους κατοίκους και τους φορείς, αφού παρά την δέσμευση που είχε αναλάβει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 6 Δεκέμβριου 2021,το οποίο αναβλήθηκε γιατί δεν μπορούσαν να το παρακολουθήσουν κάτοικοι και φορείς, ότι θα καλεστεί νέο δημοτικό συμβούλιο, σε χώρο  που να μπορούν να το παρακολουθήσουν -λόγω και της πανδημίας- κάτοικοι και φορείς

Αντί για αυτό και λόγω του ότι,  ο λόγος του κ. δημάρχου και των συμβούλων που τον στηρίζουν είναι συμβόλαιο, ξαφνικά στάλθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ πρόσκληση για νέα συνεδρίαση στις 14 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο – που είχε κριθεί ακατάλληλος-γιατί δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την μεθόδευση της δημοτικής αρχής και την κοροϊδία σε βάρος του λαού της περιοχής από τον Δήμαρχο κ. Μπινίσκο που σαν στόχο έχει να θολώσουν τα νερά, να στηρίξουν ουσιαστικά το κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει Υπουργουπολη ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ, να μην φέρουν κανένα εμπόδιο στην κυβέρνηση και από την άλλη να κρύβονται από το λαό, διαδίδοντας ότι δήθεν δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει, περιμένετε να δούμε κ.λ.π.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη το βράδυ 12/12, αποκαλυφτήκαν,  αρνήθηκαν την πρόταση για να γινεί η συνεδρίαση σε άλλο χώρο  για να παραβρίσκονται και κάτοικοι και ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της διοίκησης να γίνει το συμβούλιο με  κάτοικους να βρίσκονται έξω από την αίθουσα, με ομπρέλες στη βροχή, ορισμένοι κάτοικοι να έχουν εισέλθει στην αίθουσα και να είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον και αυτοί να επιμένουν να συνεδριάσουν.

 Δυστυχώς όμως τους πέρασε και η συνεδριάσει ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ. Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος επανέλαβε τα ίδια, ότι δήθεν δεν γνωρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης και ότι θα αγωνιστεί!! για να υπάρξει περισσότερος χώρος με πράσινο. Δεν είπε κουβέντα για τα μεγαθήρια που θα κατασκευαστούν – 28 μέτρα ύψος , τα προβλήματά που θα δημιουργηθούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

 Τοποθετηθήκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων .Στην συνέχεια απαίτησαν και μίλησαν εκπρόσωποι φορέων όπου διαφώνησαν με το κυβερνητικό σχέδιο και κάτοικοι και μετά τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, της αντιπολίτευσης  κατήγγειλαν την δημοτική αρχή ότι παρέχει στήριξή στην κυβέρνηση και προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό της περιοχής.

Δεν έλειψαν και τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης που διαψεύδοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους για τα όσα υποστήριζαν στο παρελθόν και ζητούσαν να γίνει Πάρκο, σήμερα εμφανίζονται και υποστηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για το χώρο αυτό.

 Στο τελος της συνεδρίαση- μετα τις 2 το πρωί- τέθηκαν σε ψηφοφορία τρία ψηφίσματα. Τις αντιπολίτευσης που καταδικάζει το σχέδιο της κυβέρνησης, ζητά να μην προχωρήσει και ο χώρος να γίνει πάρκο ελεύθερα προσβάσιμο για το λαό και τις κοινωνικές του ανάγκες. Η Λαϊκή Συσπείρωση επέλεξε να καταθέσει δικό της ψήφισμα. Πλειοψήφησε δυστυχώς για το λαό της περιοχής, το ψήφισμα της δημοτικής αρχής που αλλάζει την μέχρι χθες απόφαση του Δήμου Δάφνης -Υμηττού που ήθελε την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ και τη δημιουργία Πάρκου. Το ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι  θέλουν τα σχέδια του έργου, με σκοπό την ενημέρωση και διεκδικούν το μέγιστο δυνατό όφελος για την περιοχή.

Οι κάτοικοι, οι φορείς, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης διεκδικούν και παλεύουν για πάρκο πρασίνου κι όχι υπυργούπολη.

Πάρκο ελεύθερα προσβάσιμο για το λαό της περιοχής.

 

Φωτο: Οι κάτοικοι -αποκλεισμένοι απο την αίθουσα -αναμένουν μέσα στην βροχή και το κρύο την αποφαση του δημοτικού συμβουλίου. 











                                                   



Διαβάστε ακόμη 

ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού: Τσιμέντο, δεκαόροφα κτίρια και ολίγων πράσινο το νέο «Κυβερνητικό Πάρκο»

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/12/blog-post_810.htm


                                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.