Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Τα αποτελέσματα στον Βύρωνα

 1044 συμπολίτες ψήφισαν στον Βύρωνα 

Ανδρουλάκης και Παπανδρέου διεκδικούν την αρχηγία

Ενθουσιασμός υπήρχε από νωρίς το πρωί στα τοπικά μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο Βύρωνα, εξ αιτίας της μεγάλης προσέλευσης και  συμμετοχής ψηφοφόρων. Πολλές φορές  στη διάρκεια της ημέρας η ουρά που σχημάτιζαν έφτανε μέχρι έξω από το Δημαρχείο έως τα ATM των τραπεζών.                                                   

 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ, αφού λόγω της μεγάλης προσέλευσης δόθηκε χρονική παράταση από την  Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ  και μπορούσε να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμούσε, είτε είναι μέλος είτε δηλώσει φίλος του κόμματος.                 

Στα δυο εκλογικά τμήματα που στήθηκαν στην αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης μας η προσέλευση ήταν μαζική. Πολίτες άνδρες και γυναίκες κυρίως μεγάλων ηλικιών συμμετείχαν στη γιορτή της δημοκρατίας, όπως έλεγαν με ικανοποίηση ορισμένοι. 

Στην είσοδο και έξω από το Δημαρχείο μέλη και στελέχη, με αυτοκόλλητο στο πέτο του υποψήφιου που ο καθένας και η κάθεμια στήριζαν, υποδεχόνταν τους πολίτες που προσέρχονταν  να ψηφίσουν και γινόταν πολιτική συζήτηση στα πηγαδάκια,  προσπαθώντας έστω και την τελευταία στιγμή να πείσουν κάποιον-α να ψηφίσει τον υποψήφιο της επιλογής τους.

Ορισμένους τους απασχολούσε το γεγονός ότι στη διαδικασία μπορούσε να συμμετέχει και να ψηφίσει όποιος-α θέλει αρκεί να καταβάλει 3 ευρώ συνδρομή, εκφράζοντας φόβους για ενδεχόμενη συμμετοχή ατόμων που δεν ανήκουν στα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ.

Στον Βύρωνα όλα κύλησαν ομαλά, όλοι μέχρι να ανοίξει η κάλπη δήλωναν ενθουσιασμένοι, θεωρώντας ότι σήμερα με τη μεγάλη συμμετοχή για την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ στέλνουν  μήνυμα ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και έρχονται ημέρες ΠΑΣΟΚ, όπως μας έλεγαν.

Η κάλπη έκλεισε στις 8.30 το βράδυ, ενώ ορισμένοι πήγαν να ψηφίσουν σε Ηλιούπολη και Υμηττό γιατί, είτε δεν ήθελαν τον συνωστισμό, είτε δεν μπορούσαν να περιμένουν στην ουρά.

Μέλη και στελέχη της οργάνωσης του Βύρωνα δήλωναν ιδιαίτερα ικανοποιημένα για την συμμετοχή.

Αρνητική εντύπωση έκανε σε όσους προσήλθαν να ψηφίσουν μετά τις 5.30 το απόγευμα  το γεγονός ότι δεν υπάρχει φωτισμός στις σκάλες του δημαρχείου και περίμεναν στο σκοτάδι την σειρά τους για να ψηφίσουν, ενώ πολλοί ήταν αυτοί-ες που έκαναν επικριτικά σχόλια για τη δημοτική αρχή για αυτό το θέμα.

Το αποτέλεσμα στο Βύρωνα είναι: Ψήφισαν   1044


Ά καλπη                                ΄Β κάλπη                                ΣΥΝΟΛΟ Βύρωνα 

Ψήφισαν   434                         Ψήφισαν     610                    Ψήφισαν           1044

Άκυρα  6                                  Άκυρα   6                              Άκυρα               12

Ανδρουλάκης  95                    Ανδρουλάκης  116                 Ανδρουλάκης   211       

Γερουλάνος  73                      Γερουλάνος    143                  Γερουλάνος     216

Καστανίδης  11                       Καστανίδης    8                       Καστανίδης     19

Λοβέρδος   117                       Λοβέρδος     181                       Λοβέρδος       298 

Παπανδρέου 126                   Παπανδρέου 148                       Παπανδρέου   274                 

Χρηστίδης    6                         Χρηστίδης                              Χρηστίδης       14

Στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές (Νοέμβριος  2017) είχαν ψηφίσει την Ά Κυριακή στο Βύρωνα 1180 και σε όλες τις κάλπες  συνολικά 211.191

Η συμμέτοχη στα 840 εκλογικά τμήματα ξεπέρασε τον πήχη των προηγουμένων εσωκομματικών εκλογών.

 Μέχρι την ώρα που γράφτηκε το άρθρο αυτό (11.00 μ.μ.) δεν είχαν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα. Με καταμετρημένο το 66 %, στο δεύτερο γύρο φαίνεται ότι περνούν, πρώτος ο Ν.Ανδρουλάκης και δεύτερος ο Γ. Παπανδρέου.

Την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021  θα αναμετρηθούν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι πρόεδροι.

……………………

Την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας θα συνεχιστούν οι ζυμώσεις για τις συμμαχίες που θα γίνουν και την στήριξη που θα παρέχουν σε έναν από τους δυο, αυτοί που αποκλείστηκαν από το δεύτερο και τελικό γύρο για την εκλογή προέδρου. 

Η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, δεν αφήνει αδιάφορο το πολιτικό σύστημα και όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς και το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος. Αντιλαμβάνονται ότι την επόμενη ήμερα, μπορεί τα πολιτικά δρώμενα να πάνε αλλιώς, στα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος. Μένει να φανεί εάν η αυξημένη συμμετοχή θα σημάνει και μια νέα πολιτική δυναμική για το ΚΙΝΑΛ.  

Η αυξημένη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, πιθανά να δείχνουν και μια τάση επιστροφής στην ενεργεί πολιτική μιας μερίδας των πολιτών. Εκφράζει  τα αδιέξοδα και τις απογοητεύσεις από τις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

 Όμως η επιστροφή σε ένα πόλο της αστικής πολιτικής όπως είναι και το ΚΙΝΑΛ, τα λαϊκά τμήματα του λαού και της νεολαίας δεν έχουν να περιμένουν πολλά διαφορετικά πράγματα στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Είναι μια δύναμη δοκιμασμένη και καταδικασμένη τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας των πολιτικών που ακολούθησε (ένταξη στην ΟΝΕ και το ευρώ, μνημόνια, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ κ.λ.π.)

Διαφορές μεταξύ των αστικών κομμάτων υπάρχουν στα σημεία, όχι όμως στην ουσία της αστικής πολιτικής που εφαρμόζουν και τις δεσμεύσεις που έχουν οι ηγεσίες τους απέναντι στα διάφορα κέντρα εξουσίας.

 Η όποια αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει εντός του πλαισίου του αστικού πολιτικού συστήματος και του καπιταλισμού, δεν είναι άνευ σημασίας αλλά δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο λαός, για να ζήσει καλύτερες ημέρες. Ποιος  από τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ μίλησε  πλέον για αλλαγή με κατεύθυνση το σοσιαλισμό, τον τρίτο δρόμο κ.λ.π. Αναφέρονται όλοι για ένα άλλο μίγμα διαχείρισης της ίδιας αστικής πολιτικής, εντός του πλαισίου της Ε. Ένωσης και του καπιταλισμού.  

Η ελπίδα του λαού μας, για μια καλύτερη ζωή  περνά μέσα από την επιστροφή των μαζών στην πολιτική και την ενασχόληση με αυτή. Μέσα από την ανάπτυξη των εργατικών, κοινωνικών και νεολαιίστικων αγώνων. Την αλλαγή των πραγματικών πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητήσουμε την ελπίδα, υπερβαίνοντας κόμματα και πολιτικές που οδήγησαν στην συναίνεση με την αστική πολιτική, κινούνται εντός του αστικού πολιτικού πλαισίου και οδήγησαν στην ήτα της αριστεράς και τον εκφυλισμό της.

Το παρόν και το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι πάντα το γκρίζο  και προς το μαύρο, αλλά να το αναζητήσουμε σε αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική κατεύθυνση. Συμβάλλοντας καθημερινά στην εργατική και κοινωνική χειραφέτηση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητήσουμε, οι από τα κάτω την ελπίδα.

Γράψτε μας το σχόλιο σας 

Υ.Γ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, έγιναν γνωστά  τα  αποτελέσματα

Ψηφίσαν περίπου σε 267.967 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 211.191 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017. 

Πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,96 %, δεύτερος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με  27,82%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με  26,03% και έπονται οι Χρηστίδης με  3,25% και ισοβαθμούν ο Παύλος Γερουλάνος 2,98% και ο Χάρης Καστανίδης με 2,96%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και της νησιωτικής Ελλάδας-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ρωγμή στην ενημέρωση        

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.