Δ.Βύρωνα: Με την πολιτική της η δημοτική αρχή απομακρύνει τους πολίτες από τα δρώμενα της πόλης.
Την Πέμπτη 02/12/21, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η επαναληπτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βύρωνα.
Μια διαδικασία που είναι υποχρεωτική από το νόμο πριν τη συζήτηση και ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού, στον οποίο περιγράφονται οι κατευθύνσεις που θα κινηθεί η κάθε δημοτική αρχή, προκειμένου να δώσει λύσεις στη ζωή των πολιτών και στα προβλήματα της πόλης.
Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν φορείς και πολίτες της πόλης που καλούνται από τη δημοτική αρχή, όπως καλούνται για να παρακολουθήσουν και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Στην συγκεκριμένη επιτροπή από τους 19 φορείς που κλήθηκαν, συμμετείχαν οι τέσσερεις (4) και απουσίαζαν τρεις (3) δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε μια άνευρη και χωρίς ουσία συζήτηση.
Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην δημοτική αρχή. Αυτή η επιτροπή μπορούσε και θα έπρεπε να παίζει σημαντικό ρόλο, στην ανάδειξη των προβλημάτων από την πλευρά των πολιτών, στην ιεράρχηση και στο σχεδιασμό της επίλυσής τους. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η στάση της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αιτημάτων που αναδεικνύονται κατά τη διάρκεια του χρόνου, απο φορείς και πολίτες.
Η
δημοτική αρχή Βύρωνα τα επτά χρόνια που διοικεί το
δήμο απέδειξε ότι έχει κλειστά αυτιά και μάτια στα αιτήματα πολιτών και φορέων και
όσοι τα υποβάλλουν αντιμετωπίζονται πολλές φορές επικριτικά και απαξιωτικά. Βρίσκεται
μακριά από τις ανάγκες των πολιτών
και την χαρακτηρίζει η αναξιοπιστία αφού τις περισσότερες φορές τα χρονοδιαγράμματα
που θέτει για την επίλυση προβλημάτωνσχεδόν ποτέ δεν υλοποιουνται π.χ. Σχολείο
Χαραλαμπόπουλου, οικόπεδο στην Νεράιδα, Δ. Συγκοινωνία, Διαχείριση απορριμμάτων
και αύξηση της ανακύκλωσης κ.λ.π.
Αντί να ενεργοποιεί φορείς και πολίτες, να τους προτρέπει να ασχοληθούν με τα ζητήματα που αφορούν την ίδια ποιότητα της καθημερινής ζωής τους να ζητάει τις προτάσεις τους και να αφουγκράζεται την κριτική τους και να δίνει λύσεις, με την τακτική της οδηγήσει στην απαξίωση. Αυτή βέβαια είναι η συνήθης πρακτική που ακολουθεί κάθε εξουσία κεντρική και τοπική για να είναι απαλλαγμένη από τις ενοχλητικές φωνές πολιτών και φορέων και να αποτρέπει τους πολίτες, ώστε να μην ασχολούνται με τα δρώμενα της πόλης. Τους οδηγεί στην παραίτηση και στη συνέχεια τους ......κατηγορούν γιατί δεν δήθεν συμμετέχουν.
Αυτή η πολιτική της τακτική της δημοτικής
αρχής σε συνδυασμό με την γενικότερη απαξίωση του αστικού πολιτικού συστήματος έχει
ως αποτέλεσμα και η επιτροπή διαβούλευσης που θα έπρεπε να είναι η φωνή του
λαού πέρα από τους εκπροσώπους του, να έχει απαξιωθεί εντελώς.
Η
απαξίωση της επιτροπής διαβούλευσης γίνεται σε συνδυασμό και με την απαξίωση
και παράκαμψη του δημοτικού συμβουλίου.
Η δημοτική αρχή Βύρωνα
υλοποιώντας τους αντιδημοκρατικούς νόμους της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του
Θεοδωρικάκου έχει καταστήσει το δημοτικό συμβούλιο ένα σχεδόν διακοσμητικό
όργανο. Έτσι μπορεί να διοικεί και να εφαρμόζει την πιο αντιλαϊκή πολιτική
παραμερίζοντας τα εμπόδια σε αυτές τις επιλογές της.
Το λυπηρό είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο και ο λαϊκός παράγοντας υποβαθμίζονται στο όνομα της αριστεράς, όπως αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται η σημερινή δημοτική αρχή Βύρωνα , που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα είναι ότι μέσα στον αντιδημακρατικό αυτό κατήφορο, τι κάνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις κυρίως της αριστεράς που επιμένουν στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, αρνούμενες να συναινέσουν στο κατήφορο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θα συνεχίσουν άραγε η κάθε μία το μοναχικό της δρόμο ή θα υπερβούν εαυτούς δίνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστω και σε τοπικό επίπεδο;
Θα καταφέρουν
να έχουν αποτελέσματα στη δράση τους, να στήσουν εμπόδια στην πολιτική που όχι μόνο
δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αντίθετα τα οξύνει και χειροτερεύει τη ζωή τους στην πόλη, στον ελεύθερο δημόσιο χώρο, στο περιβάλλον, στις κοινωνικές
δομές.
Δεν υπάρχουν σχόλια