ΑΕΚ: Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Στέλιος Σεραφείδης «έφυγε» από τη ζωή

 Το Σάββατο η κηδεία στο Γ΄ νεκροταφείο στη Νίκαια.

 Ανακοινώσεις για τον Θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σεραφείδη Στέλιου εξέδωσαν η ΑΕΚ και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η είδηση του θανάτου του θρύλου της ΑΕΚ, Στέλιου Σεραφείδη, σε ηλικία 86 ετών βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας. Ο σπουδαίος τερματοφύλακας της Ένωσης έφυγε από τη ζωή ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

 Ο Στέλιος  Σεραφείδης ο οποίος ήταν πρόεδρος των παλαίμαχων της «Ένωσης» εντάχθηκε στην ομάδα της ΑΕΚ το 1951 σε ηλικία 16 ετών, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία.

 Ο Στέλιος Σεραφείδης γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1935 στο Αιγάλεω. Στην τοπική ομάδα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ το 1951 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε συνολικά 21 χρόνια, σημειώνοντας 300 συμμετοχές.

 Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις εμφανίσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, καθώς τόσο οι αγωνιστικοί χώροι όσο και οι φανέλες των τερματοφυλάκων δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα.

Οι μπλούζες του θρυλικού τερματοφύλακα έμοιαζαν με μάλλινα φούτερ, τα χέρια του ήταν γυμνά και χωρίς γάντια ενώ κάθε φορά που έκανε μια εκτίναξη για να αποκρούσει ένα σουτ του αντιπάλου τραυμάτιζε τους αγκώνες και τα γόνατά του, μιας και όλα τα γήπεδα, εκείνη την περίοδο, ήταν ξερά.                             


  Στέλιος Σεραφείδης ο τερματοφύλακας που έπαιζε χωρίς γάντια

 Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε τη δυνατότητα να παίξει κόντρα σ’ όλους τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, ενώ στις 12 Μαΐου του 1965, είχε την τιμή να αγωνιστεί αντίπαλος με τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ferenc Puskás, σ’ έναν αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Φιλάδελφειας και έληξε ισόπαλο με σκορ 3-3.

 Το 1972 σε ηλικία 37 ετών αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για περισσότερους από 300 αγώνες.

 Ο παίκτης - σύμβολο της ΑΕΚ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και την Τρίτη (04/10) άφησε την τελευταία του πνοή.

 Η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλοντας να τον τιμήσουν για την μεγάλη του προσφορά στην Ένωση, τοποθέτησαν τη μορφή του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της OPAP Arena και επίσης έδωσε το όνομά του στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Σπάτα, το «Σεραφείδιον».

 Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη. Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Ο τεράστιος αγώνας, που έδωσε για να προλάβει να μπει στο νέο μας γήπεδο μπορεί τυπικά να μην δικαιώθηκε, αλλά η ψυχή του θα ζει αιώνια ανάμεσά μας και θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Όπως αιώνιοι ήταν οι αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ομάδας μας, την οποία αγάπησε περισσότερο και από τη ζωή του. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του και ολόκληρος ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα αποχαιρετούν τον ηγέτη της ομάδας μας και απευθύνουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι, Στέλιο Σεραφείδη! Καλό ταξίδι, αιώνιε αρχηγέ της ΑΕΚ!

 Η ΑΕΚ ζήτησε ήδη από τη Λίγκα ενός λεπτού σιγή στο ματς με τη Λαμία (05/01, 17:15) και φυσικά η ομάδα θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια.

 Στην ανακοίνωση του  το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρει :

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στέλιο Σεραφείδη, που τον τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

 Παιδί της Κατοχής ήρθε σ’ επαφή από τα παιδικά του χρόνια με τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα, με τις ιδέες και την πάλη του ΚΚΕ. Η αγωνιστική του στάση αποτελεί παράδειγμα αθλητή.

Με το ίδιο πάθος, ανιδιοτέλεια και ψυχική δύναμη που αγωνιζόταν μέσα στο γήπεδο, πάλευε και έξω από τις γραμμές του, υπερασπιζόμενος το δίκιο.

Σε όλη την καριέρα του αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, από το 1953 μέχρι το 1972, μετρώντας 243 συμμετοχές και κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας. Ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του έμεινε κοντά στον σύλλογο, υπήρξε για χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων, μέχρι και το 1995.

 Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον θρυλικό τερματοφύλακα της Ένωσης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω (Θηβών και Παλαιάς Καβάλας).

 Επιθυμία της οικογένειας του Στέλιου Σεραφείδη είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα!

ΠΗΓΕΣ: https:gazzetta.gr, https://www.oneman.gr

 

Ρωγμή στην ενημέρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.