ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Προς τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κατωπόδη, τους δημοτικούς συμβούλους, τους συμπολίτες μας και τους φορείς.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Στον δήμο Βύρωνα δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ προστασίας της τοπικής μας κοινωνίας από την πανδημία και τη διασπορά της.

 Βρισκόμαστε ως κοινωνία όλοι μας αντιμέτωποι δύο χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποτύχει να την διαχειριστεί αποτελεσματικά και ευθύνεται για τους 22.000 νεκρούς συμπολίτες μας από την πανδημία. Πράττει με γνώμονα την καπιταλιστική οικονομία και όχι με βάση τις ανάγκες για την προστασία του λαού. Δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό, δεν παρέχει δωρεάν τεστ προληπτικά σε όλο τον λαό.

Κυβέρνηση και δήμοι έχουν ευθύνες -η κάθε μία στο μπόι της- για την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα ποια συμβολή έχουν επικουρικά στην προστασίας της υγείας των συμπολιτών μας;

Εκτός από το ότι έρχονται περιοδικά κάποια συνέργεια του ΕΟΔΔΥ και κάνουν δωρεάν τεστ, τί άλλο ουσιαστικό έκαναν;

Το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο, ο σύλλογος δασκάλων, η Ένωση Γονέων, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα θέσει αιτήματα για την προστασία της υγείας των πολιτών που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις του δήμου.

Στην πόλη μας λειτουργούν δύο δημόσιες δομές υγείας, το Κέντρο Υγείας και το ΤΟΜΥ στον Καρέα, που δυστυχώς δεν κάνουν τεστ στους πολίτες, αλλά τους προτρέπουν να πάνε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην έξαρση της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ και δεν βλέπουμε έστω και με καθυστέρηση, η δημοτική αρχή να αναλογίζεται τις ευθύνες της, να έχει την ευαισθησία και να συμβάλει επικουρικά στην προστασία της υγείας του λαού μας. Δυστυχώς, την διακρίνει ανεπάρκεια και απραξία.

Ως ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης της πόλης («Βύρωνας η πόλη μας» & «Ρωγμή στην Ενημέρωση») βλέποντας αυτή την έξαρση του κορωνοϊού, τη λαθεμένη και αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης και την απραξία της δημοτικής αρχής παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε έκκληση, ώστε να ξεπεραστεί η αδράνεια και η ανεπάρκεια και να απαιτήσουμε έστω και ΤΩΡΑ να πάρουνε μέτρα, όπως:

·     Οι δημόσιες δομές υγείας (Κέντρο Υγείας, ΤΟΜΥ) χωρίς άλλη καθυστέρηση να κάνουν δωρεάν τεστ, στους πολίτες.

·     Ο δήμος να οργανώσει δικές του δομές και να προσλάβει έκτακτο υγειονομικό προσωπικό -μάλιστα προβλέπεται και χρηματοδοτείται για τέτοιες ενέργειες- ώστε να παρέχει δωρεάν τεστ και προληπτικά σε όλο τον πληθυσμό της πόλης

·     Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συνδικάτων και των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη μεταδοτικότητα στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης. Δωρεάν μάσκες, προληπτικά τεστ, συχνές απολυμάνσεις, επαρκής καθαριότητα κ.λπ.

·      Ιδιαίτερη μέριμνα και βοήθεια χρειάζονται συμπολίτες μας, όπως άνεργοι, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες για να καλυφθούν υγειονομικά- κοινωνικά-οικονομικά κ.λπ.

·  Μέχρι να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να παρέχει δωρεάν όλα τα τεστ (self test, rapid testPCR test) στις συνταγογραφούμενες και καλυπτόμενες από την κοινωνική ασφάλιση υπηρεσίες υγείας, να συνάψει συμφωνία, όπως κάνουν και άλλοι δήμοι με ιδιωτικά κέντρα για μοριακό τεστ.

Αυτές είναι μερικές προτάσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες ως ελάχιστη συμβολή στην προστασία της υγείας όλων των συμπολιτών μας χωρίς εξαιρέσεις. Εξάλλου έχουν ήδη αρχίσει και εφαρμόζονται και σε άλλους δήμους και δεν αποτελούν κάποια ριζοσπαστική καινοτομία.

Το κείμενο αυτό θα κατατεθεί στον δήμαρχο, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και στους φορείς του Βύρωνα, καθώς επίσης και στους πολιτικούς φορείς και στους βουλευτές του Νότιου Τομέα.

Θα αναρτηθεί επίσης στις ηλεκτρονικές μας σελίδες και θα σταλεί στα Μ.Μ.Ε.

Ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης της πόλης «Βύρωνας η πόλη μας» & «Ρωγμή στην Ενημέρωση»

                                                                                       Βύρωνας, 18 Ιανουάριου 2022 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.