Έρχεται νέο κύμα ακρίβειας μετά το ψύχος που έφερε η κακοκαιρία "Ελπίδα"

 Παράλληλα, οι μισθοί των Ελλήνων παραμένουν στα τάρταρα.

 Ανατιμήσεις και ελλείψεις αναμένεται να παρουσιαστούν τα επόμενα 24ωρα σε βασικά προϊόντα εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

                      

Στις ήδη υψηλές τιμές πώλησης που επικρατούν έφεραν ήδη αυξήσεις στις τιμές στην αγορά με τα προϊόντα να παίρνουν φωτιά, από την κακοκαιρία και ήδη την βλέπουν στην… τσέπη τους οι καταναλωτές.

Η κακοκαιρία «Ελπίς, η χιονόπτωση, οι ψυχρές θερμοκρασίες και ο παγετός προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες αρκετών προϊόντων, με επιπτώσεις στους παραγωγούς.

 Η  κατάσταση αυτή μεταφέρεται και επιβαρύνει τους καταναλωτές.  Σε συνδυασμό   με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, εξαφανίζει το πενιχρό εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. «Η κακοκαιρία τώρα θα αφήνει τα σημάδια της» στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ και τις λαϊκές αγορές και αναμένεται οι νέες αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μέχρι και 15%.

Παράλληλα, οι μισθοί των Ελλήνων παραμένουν στα τάρταρα.

 Τα στοιχεία της EUROSTAT αποκαλύπτουν ότι κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, προτού αφαιρεθούν τυχόν φόροι-εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και παίρνοντας το άθροισμα των 14 μισθών διά του 12, διαμορφώθηκε στον ιδιωτικό τομέα στα 774 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022. Στο δημόσιο και στους συνταξιούχους καταβάλλονται 12 μισθοί

 Διεθνής πίεση στις τιμές

Oι διεθνείς τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδικές τάσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την εφοδιαστική αλυσίδα, τα λιπάσματα, τις πρώτες ύλες και την ενέργεια.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα επιτελεία των <αρίστων> συσκέπτονται, παρακολουθώντας την <αυτορρύθμιση> των αγορών και ο λαός τραβά την ανηφόρα, της δύσκολης καθημερινής ζωής.

 

                                                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.