«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ» απαίτησαν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο οικονομικών (Φωτο)

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή αγώνα κατά των απολύσεων

Συγκέντρωση στο υπουργείο οικονομικών στην οδό Νίκης  πραγματοποίησαν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με δώδεκα λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

Μαζί τους ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. 

Ανάμεσα σε αυτούς, εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, οι λιμενεργάτες της COSCO που βρίσκονται σε κινητοποίηση για την υπογραφή Σύμβασης, οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του υπουργείου οικονομικών που ζητούν να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις τους, εκπρόσωπος από τα πετρέλαια Καβάλας, η ομοσπονδία μετάλλου, όπου οι εκπρόσωποι τους χαιρέτισαν την συγκέντρωση, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε τ' ατσάλι, θα τους σταματήσουμε μ' ενότητα και πάλη», ήταν το μήνυμα των εργατών.

Στη συνέχεια και αναμένοντας την συνάντηση με το υπουργείο οικονομικών οι εκπρόσωποι του σωματείου έδωσαν συνέντευξη τύπου στους παριστάμενους δημοσιογράφους. 

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Παναγιώτης Πολίτης ανάπτυξε τους λόγους αντίθεσης τους στην κυβερνητική πρόταση, αναφέροντας ότι ο αγώνας τους θα πάει μέχρι τέλος και θα νικήσουμε. Εμείς ανέφερε χαρακτηριστικά έχουμε μάθει να κάνουμε το χώμα ατσάλι, είμαστε τρίτη γενιά εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και δεν θα χάσουμε τη δουλειά μας ούτε θα ξεσπιτωθούμε.

Ο Γραμματέας του σωματείου ανέφερε  ότι είμαστε ενωμένοι, οι αποφάσεις μας είναι ομόφωνες και δεν κάνουμε πίσω. Δεν θα μας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Θα το φτάσουμε μέχρι την νίκη. 

Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν και άλλοι συνδικαλιστές. Ανακοίνωσαν ότι ο επόμενος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός είναι η σύσκεψη την Κυριακή 13 Φεβρουάριου στις 10.30 π. μ στην Λάρυμνα, «εκεί που έχουμε τους περισσότερους νεκρούς»όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα συντονισμένα βήματα και με άλλα συνδικάτα.

Στη σύσκεψη θα αποτυπωθούν και τα αποτελέσματα από την συνάντηση που θα έχουν σήμερα με το υπουργείο, και επισήμανε ότι πάνε για ένα μεγάλο συντονισμένο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φεβρουάριου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί την Κυριακή.

Τελειώνοντας τη συνέντευξη για άλλη μια φορά ανέφεραν τα αιτήματα τους Συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της Επιχείρησης. Καμία απόλυση, όχι στο ξεσπίτωμα των οικογενειών τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν βουλευτές των κομμάτων  ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ 25





Ρωγμή στην Eνημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.