ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία



Μικρή θεωρείται η συμμετοχή των συμπολιτών μας στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για εθελοντική αιμοδοσία την Τέταρτη 9 Φεβρουάριου που έγινε στο φιλόξενο χώρο του ΚΑΠΗ  στην οδό Βουτζά, σε συνεργασία με την Αιματολογική Μονάδα του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.  

H ανταπόκριση των συμπολιτών μας δεν μπορεί να θεωρηθεί  ικανοποιητική για μια πόλη στην οποία ζούμε πάνω από 60.000 άνθρωποι. (Όσοι είναι από 18 ως 65 χρονών και δεν έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να δώσουν αίμα).

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθεί αίμα στην Τράπεζα αίματος του Δήμου και να διατίθεται όχι μόνο στους εθελοντές όταν το χρειάζονται αλλά και σε όποιο/α συνάνθρωπο μας, που ζει στην πόλη μας, το έχει ανάγκη.

Προσήλθαν 52 συμπολίτες/σσες και έδωσαν αίμα 45. Πρόκειται για μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, από όσους/όσες προσήλθαν.

 Οι συμπολίτες μας είναι συγκρατημένοι στο να συμμετέχουν σε μια εθελοντική αιμοδοσία, είτε γιατί είναι πνιγμένη στα προβλήματα τους, είτε γιατί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι, είτε γιατί είναι χαμηλός ο δείκτης κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Να σημειώσουμε ότι στη χώρα μας παρουσιάζεται έλλειψη αίματος και αιμοπεταλίων και αυτό κάνει ακόμα ποιο μεγάλη  την ανάγκη για την συμμετοχή-ανταπόκριση όσων είναι υγιείς στα καλέσματα για συμμετοχή σε εθελοντική αιμοδοσία.

 Μόνο να ωφεληθούμε έχουμε ως κοινωνία και ο καθένας/μια  ξεχωριστά από μια τέτοια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης.

Γίνε εθελοντής αιμοδότης!

Δώσε λίγο Αίμα!

ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΖΩΗ!

“Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Μόνο χαρίζεται. “

 

Ας μην το θυμόμαστε μόνο όταν το χρειαζόμαστε!


Ρωγμή στην ενημέρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.