Ιδού το αποτέλεσμα της καταστολής και των χημικών που χρησιμοποιεί η αστυνομία ενάντια σε εργαζόμενους.

 Να τους χαίρεστε κύριοι Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκο!

 

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου.

Στο τέλος της συγκέντρωσης η αστυνομία επιδίωξε να επιβάλει στους διαδηλωτές να μην κλείσουν την οδό Πανεπιστήμιου. Τα «παιδιά του λαού» επιτέθηκαν είτε με εντολή είτε από υπερβάλλοντα ζήλο με σφοδρότητα στους εργαζόμενους για να τους διαλύσουν. Η σφοδρότητα της επίθεσης και η βία μου χρησιμοποίησαν με χημικά και γκλοπ δεν δικαιολογείται, αφού η συγκέντρωση βρίσκονταν προς το τέλος της.

Ξεπερνώντας κάθε λογική αστυνομικοί -αστυνομικός, που χειρίζονταν τα χημικά έριξε εξ επαφής κοκτέιλ χημικών στο πρόσωπο εργαζόμενου συνδικαλιστή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία του. Πρόκειται για το μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης που μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο μετά από πρήξιμο στο πρόσωπο που του προκάλεσαν τα χημικά. Ο εργαζόμενος παραμορφώθηκε στο πρόσωπό του και μέχρι το βράδυ της Κυριακής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.(Δεν γνωρίζουμε εάν σήμερα Δευτέρα, βγήκε απο το νοσοκομείο)

Δείτε το αποτέλεσμα της επίθεσης των αστυνομικών και της χρήσης των χημικών.

                                               Ο εργαζόμενος παραμορφωμένος από τη ρίψη χημικών 

Τι έχει να πει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο λαλίστατος κατ’ αλλά κ. Θεοδωρικάκος; 

Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε; Αυτές είναι οι εντολές που έχουν δωσει στα καλόπαιδα της αστυνομίας και τις δυνάμεις καταστολής;

Έτσι υπερασπίζετε το νόμο και την τάξη που ευαγγελίζεστε κύριοι της κυβέρνησης και του υπουργείου του «προστασίας του πολίτη».

Και ασφαλώς δεν είναι πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια επιθετικότητα από τα "παλικάρια" της καταστολής, πολλές φορές ρίχνουν χημικά στο πρόσωπο των διαδηλωτών γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό έχει.

Όσο για τα «παιδιά του λαού» που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις καταστολής, και δείχνουν τέτοιο  υπερβάλλοντα ζήλο, να τους «χαιρόσαστε». Τρεις και εξήντα παίρνουνε  και τον κόσμο δέρνουνε. Αυτό τους αξίζει!

Κάνουν τις «κότες» στις περισσότερες περιπτώσεις της βαριάς παραβατικότητας και ξεσπούν στους εργάτες, εργαζομένους και νεολαίους που αντιστέκονται στην αντεργατική, αντικοινωνική πολιτική, που διεκδικούν το δίκιο τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ  Αττικής

  ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΗΜΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ !!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην προχθεσινή επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν να μην μειωθεί ή περικοπή από καμιά ειδικότητα του ανθυγιεινού επιδόματος, η αστυνομία χρησιμοποίησε κοκτέιλ χημικών με αποτέλεσμα το μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από πρήξιμο στο πρόσωπο που του προκάλεσαν τα χημικά.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο.

Ας μας απαντήσουν οι κύριοι της κυβέρνησης, ποιους νομίζουν ότι χτυπήσαν; Να σας πούμε εμείς ποιους χτυπήσαν.  Χτυπήσαν αυτούς που βρίσκονται κάθε μέρα μέσα στα χημικά, τις χλωρίνες και τα σκουπίδια. Χτυπήσαν αυτούς που οι καρκίνοι και οι ηπατίτιδες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Χτυπήσαν αυτούς που σε όλη τη προηγούμενη περίοδο της πανδημίας αλλά και σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Με αυτούς τα έβαλε η κυβέρνηση και τα «παλικάρια» της αστυνομίας. Να τους χαιρόμαστε. Άξιος ο μισθός σας.

Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά! Κάτω τα ξερά σας από το εισόδημα μας!  

Συνάδελφοι στην επίθεση της κυβέρνησης απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη μαζική συμμετοχή μας στις 26 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

  

Διαβάστε ακόμη

Συγκέντρωση εργαζομένων για το ανθυγιεινό. Χημικά από την αστυνομία (Φωτο)   https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/02/blog-post_8.html

                                                                 

                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.