Εργαζόμενοι με συγκέντρωση και πορεία στη βουλή απαίτησαν να καταργηθεί ο Ν. Χατζηδάκη (Φωτο)


       

Συγκέντρωση στο πεζοδρόμο της οδού Κοραή και πορεία στη βουλή πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο μεσημέρι, εργαζόμενοι από διάφορους, κλάδους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απαιτώντας να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα του Κώστα Χατζηδάκη και της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του Ν.4808/21 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθερίων. Τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε ο συνδικαλιστής Αλέξανδρος Παπαναστασάτος από τα Ελληνικά Πετρέλαια.


Συνδικαλιστές από σωματεία και χώρους δουλειάς που μίλησαν στους συγκεντρωμένους όπως, από τους ναυτεργάτες της  ΠΕΝΕΝ, τα  ελληνικά Πετρέλαια, την εκπαίδευση, τους βιβλιουπάλληλους, τα υπουργεία Παιδείας και   Αγροτικής Ανάπτυξης, το Τ.Ε.Ε και άλλοι, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην γενικότερη αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα.

Χαρακτήρισαν το Νόμο Χατζηδάκη τομή στρατηγικής σημασίας στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικάτων γιατί στοχεύει ουσιαστικά στην κατάργηση της απεργίας και του 8ωρου.

 Η αντιδραστική κυβέρνηση  ψήφισε αυτό το αντεργατικό έκτρωμα  και θα επιχειρήσει  να τον επιβάλει μαζί με την εργοδοσία, στηριζόμενη και στους μηχανισμούς  καταστολής ήταν εκτίμηση όσων μίλησαν.

 Η οργάνωση της πάλης για την κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη πρέπει να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το σ. κίνημα. Μην έχουμε αυταπάτες ότι η αμαρτωλή εργοδοκυβερνητική ηγεσία της ΓΣΕΕ θα αντισταθεί στο νόμο- έκτρωμα ανέφερε χαρακτηριστικά  συνδικαλιστής της ΠΕΝΕΝ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στην βουλή.















 Οι δυνάμεις της αστυνομίας άλλοτε σε ρόλο άμεσης καταστολής και άλλοτε σε ρόλο επιτήρησης- όπως σήμερα- των συγκεντρώσεων, περιόρισε τους διαδηλωτές σε δυο λωρίδες της οδού Σταδίου και η νεαρή  αστυνόμος  με την ντουντούκα στο χέρι, έτοιμη για να παρέμβει.  

                                    

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.