Ολοταχώς για τα 2,5 ευρώ/λίτρο η αμόλυβδη

Η μόνη λύση, προκειμένου να αντέξει το πορτοφόλι των νοικοκυριών τις τιμές της βενζίνης και την ακρίβεια, είναι να γίνει γενναία μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και γενναία αύξηση μισθών και συντάξεων.

 Θα συνεχίσουν να καλπάζουν οι τιμές των καυσίμων το επόμενο διάστημα, με το χειρότερο σενάριο -με βάση τη σημερινή εικόνα- να δείχνει ότι στο διάστημα μέχρι τον Απρίλιο πιθανά η αμόλυβδη βενζίνη να ξεπεράσει και τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Ήδη η  αξία της βενζίνης στο Βύρωνα έφτασε τα 2-2,04 ευρώ/λίτρο, του πετρελαίου κίνησης στα 1,80 ευρώ/λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης 1,40 ευρώ/λίτρο.

Στην επαρχία οι τιμές είναι ακόμα ποιο υψηλές.  

Οι αξίες των καυσίμων είναι ακόμα υψηλότερες στη νησιωτική χώρα, όπου η τιμή της βενζίνης έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει τα δύο ευρώ το λίτρο και σε κάποια νησιά (π.χ. Κυκλάδων) αγγίζει ακόμα και τα 2,20-2,30 ευρώ/λίτρο, ενώ στην Ικάρια  η τιμή της αμόλυβδης έφτασε στο 2.40 ευρώ/λίτρο. 

Οι αυξητικοί ρυθμοί των τιμών στην ενέργεια ξεκίνησαν  πριν από το τέλος του 2021 και ο  πόλεμος στην Ουκρανία χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και εκτινάσσει τις τιμές στα ύψη όχι μόνο στα καύσιμα αλλά σε όλη την διατροφική αλυσίδα και ο μισθός και η σύνταξη να μην φτάνουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της ζωής.

Η μόνη λύση, προκειμένου να αντέξει το πορτοφόλι των νοικοκυριών τις τιμές της βενζίνης και την ακρίβεια, είναι να γίνει μία γενναία μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης  και γενναία αύξηση μισθών και συντάξεων.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με τους πενιχρούς μισθούς και συντάξεις, βρίσκεται στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά της λίστας με τις υψηλότερες τιμές βενζίνης. Έχουμε υψηλότερη τιμή βενζίνης από την Αυστρία και ίση με τη Γερμανία, δύο χώρες που δίνουν πολύ μεγαλύτερους μισθούς στους εργαζομένους τους.

                                

                                                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.