Βύρωνας: Διεργασίες και αλλαγή εσωτερικών συσχετισμών στη Νέα Δημοκρατία

ΒΥΡΩΝΑΣ: Διεργασίες και κομματικές τοποθετήσεις στην Ν.Δ. αλλάζουν τους εσωτερικούς συσχετισμούς εν όψει των δημοτικών εκλογών στο χώρο της γαλάζιας δεξιάς παράταξης στο δήμο Βύρωνα.

Υπόγειες διεργασίες, έντονη κινητικότητα, ανεξαρτητοποιήσεις και αρκετές συναντήσεις και επαφές, καταγράφονται εσχάτως στο χώρο της γαλάζιας δεξιάς "πολυκατοικίας" στο Βύρωνα αυτή τη χρονική περίοδο.

Ευσεβής πόθος πολλών η ενότητα της δεξιάς παράταξης για να κερδίσει το δήμο. Εμπόδιο σε αυτό οι προσωπικοί στόχοι και οι φιλοδοξίες διαφόρων στελεχών.

Ένα δήμο στον οποίο ο πρώην δήμαρχος Ν. Χαρδαλιάς -σήμερα υφυπουργός εθνικής άμυνας- έκανε περίπατο, αλλά με την αποχώρηση του, η γαλάζια δεξιά παράταξη είναι διασπασμένη και σήμερα καταλήγει να είναι τριχοτομημένη.

Για κάποιους αυτό αποτελεί μία θετική εξέλιξη, γιατί οδήγησε την δεξιά σε ήττα στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις και ανέδειξε στο τιμόνι της δημοτικής αρχής την "Στάση Βύρωνα", με δήμαρχο τον εκπαιδευτικό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατωπόδη. Για άλλους υπάρχει μία διαφορετική ανάγνωση, αφού βλέπουν τη σημερινή δημοτική αρχή να εφαρμόζει στην πόλη τις κατευθύνσεις της κεντρικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπως οι αναθέσεις σε ιδιώτες, η απραξία έργων και υποδομών και αναζητούν λύσεις πέρα και έξω από αυτούς τους δυο πόλους, της ίδιας αντιλαϊκής διαχείρισης στο δήμο -παρά τις όποιες διαφορετικές ρητορικές.

Η εκλογή του κ. Μπαντή Μίλτου στην προεδρία της οργάνωσης Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει τα δεδομένα στην εσωκομματική σκακιέρα και τις εσωτερικές ισορροπίες στις δημοτικές παρατάξεις της δεξιάς στο Βύρωνα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μίλτος Μπαντής, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΜΑΖΙ για τον Βύρωνα" -μίας εκ των τριών γαλάζιων δημοτικών παρατάξεων στην πόλη- προχώρησε σε αναδιοργάνωση της ΔΕΕΠ και τοποθέτησε νέα στελέχη και επικεφαλείς σε θεματικούς τομείς (θέσεις κλειδιά) για την περισσότερο αποτελεσματική λειτουργία της οργάνωσης, με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ανάμεσα στα στελέχη που τοποθέτησε ο πρόεδρος οργάνωσης κ. Μπαντής είναι και βυρωνιώτες, όπως:
  • Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βύρωνα κ. Χαράλαμπος Μαργαρίτης ορθοπεδικός πρώην δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος. Ο κ. Μαργαρίτης ξεκίνησε την πολιτική του πορεία στα δημοτικά δρώμενα υποψήφιος με την παράταξη του κ. Παναγιώτη Κόνσουλα και στη συνέχεια βρέθηκε στο «στρατόπεδο» Χαρδαλιά. 
  • Ο κ. Ζούμπος Κωσταντίνος στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Χαρδαλιά, και για χρόνια αντιδήμαρχος. 
  • Ο κ. Ξαρχογιάννης Θεόδωρος γιατρός, πρώην δημοτικός σύμβουλος την πρώτη περίοδο Χαρδαλιά, 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο χώρο της δεξιάς συντηρητικής παράταξης στο Βύρωνα, η αξιοποίηση και η τοποθέτηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, που στο παρελθόν έχουν υπάρξει δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, έχουν σαν στόχο να γείρουν την «πλάστιγγα» των εξελίξεων υπέρ της παράταξης που ηγείται ο κ. Μπαντής -αν και δεν θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Εξάλλου, δεν έχει ανακοίνωσει κάτι τέτοιο ο ίδιος μέχρι σήμερα, όπως έχουν προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις οι κ.κ. Γώγος Χρήστος και Δεμπόνος Βασίλης.

Το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να έχουμε και νέα ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου από το χώρο της γαλάζιας δεξιάς "πολυκατοικίας", που θα επιβεβαιώνει την εκτίμηση για την ρευστή κατάσταση που υπάρχει στο χώρο αυτό.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή με πολλά ενδεχόμενα ανοικτά και δεν πρέπει να θεωρείται η σημερινή εικόνα ότι είναι και η οριστική, μπροστά στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Βασικός στόχος του κόμματος της Ν.Δ. είναι να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς η συζήτηση για την προοπτική επανένωσης και δημιουργίας μίας ενισχυμένης δεξιάς παράταξης στο δήμο Βύρωνα.

Για αυτό και αναμένονται εξελίξεις στα τοπικά δημοτικά δρώμενα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
……………

Από τις εξελίξεις αυτές, ο λαός του Βύρωνα, ιδιαίτερα τα λαϊκά στρωματά της πόλης μας, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό, δηλαδή από την επανένωση της γαλάζιας δεξιάς παράταξης και το πέρασμα του δήμου στα χέρια της.

Σε άλλη κατεύθυνση πρέπει να αναζητήσουν τη λύση και πρωτίστως πρέπει να ελπίζουν στη δική τους λαϊκή ενεργή παρέμβαση.

Οι υποτιμημένοι από όλους τους διοικούντες, οι απλοί πολίτες,  μπορούν και οφείλουν να δημιουργήσουν τους όρους για την ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής στο δήμο, με γνώμονα μία πολιτική που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες καθημερινές τους ανάγκες, για μία καλύτερη ζωή σε μία πραγματικά ανθρώπινη πόλη και κοινωνία.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.