«Κλείδωσε» η ημερομηνία καταβολής του επιδόματος-ψίχουλα- στους χαμηλοσυνταξιούχους

  – Κατατέθηκε τροπολογία στην Βουλή

 

              Φωτο:αρχείου

Έως την Μεγ. Πέμπτη, 21 Απριλίου, προγραμματίζει να καταβάλλει η Κυβέρνηση τα ψίχουλα του έκτακτου επιδόματος των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Την Τρίτη 29 Μάρτη το βράδυ κατατέθηκε στην Βουλή από το υπουργείο Εργασίας η σχετική τροπολογία και ξεκαθαρίζεται ότι η οικονομικό βοήθημα- ψίχουλα, φορά  άτομα με αναπηρία, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού. Η συνολική παρέμβαση, αφορά 1,74 εκατ. πολίτες και σύμφωνα με την κυβέρνηση θα στηριχθούν τα πιο χαμηλά εισοδήματα,

Όποιος/α ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες,  γνωρίζει καλυτέρα, ότι το φιλοδώρημα αυτό της κυβέρνησης δεν αρκεί να αντιμετωπιστεί η πολυποίκιλη ακρίβεια και τα υψηλά ενοίκια

Αυτό που χρειάζεται είναι γενναία αύξηση σε μισθούς και συνάξεις για να υπάρχει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, και όχι βοηθήματα.  

Πιο αναλυτικά, η οικονομική ενίσχυση, επιμερίζεται ως εξής:

  • Καταβολή ειδικής ενίσχυσης ύψους 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Προσαύξηση ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο στις προνοιακές παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), οι ανάδοχοι γονείς ατόμων ενταγμένων σε γενικά ή και ειδικά αναπηρικά προνοιακά προγράμματα και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
  • Διπλασιασμός της χορηγούμενης μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και
  • Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες που δικαιούνται επίδομα παιδιού, με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Η ειδική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Επιπρόσθετα, θα χορηγηθεί επίδομα εορτών Πάσχα 2022 στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τον Ιανουάριο. Το επίδομα, υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όχι επί του ονομαστικού μισθού.

ΠΗΓΗ: asfalistiko.gr

                                                                            Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.