ΒΥΡΩΝΑΣ: Σχολάζουσα κληρονομιά: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτημα των φερόμενων ως κληρονόμων










Χωρίς τις παρεμβάσεις των κατοίκων, η υπόθεση σχολάζουσα κληρονομιά θα είχε ξεχαστεί, όπως γίνεται με πολλά αλλά θέματα που απασχολούν την πόλη.


Ως ενημερωτική ιστοσελίδα έχουμε αναφερθεί στο θέμα της σχολάζουσας κληρονομίας που βρίσκεται στην οδό Νικηφορίδη στο Βύρωνα.

Στις 4-3-2022 είχε απαντήσει σε δημοσίευμα μας η διεύθυνση κοινωφελών περιουσιών του υπουργείου οικονομιών αναφέροντας ότι «με τη συγκεκριμένη σχολάζουσα κληρονομία υπήρχαν δικαστικές διεκδικήσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, και κατέστησαν τελεσίδικες στα μέσα του 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθ. 983/2021 απόφαση του απέρριψε την έφεση των διεκδικητών φερόμενων ως κληρονόμων και πλέον οριστικά ο χώρος θα περάσει στο δημόσιο και τα ακίνητα αυτά θα καταγραφούν ως δημόσια κτήματα.

Επισημαίνουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς με το δυνητικό τέλος που επέβαλε στους κατοίκους, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν δημοτικά τέλη αυξημένα κατά 76% κατά τη χρονική περίοδο 2007-2009, ο δήμος Βύρωνα εισέπραξε 9.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν σε απαλλοτριώσεις χώρων, όπως και για την αξιοποίηση του χώρου της σχολάζουσας κληρονομιάς. Τίποτα όμως από αυτά δεν έγινε! Τα χρήματα πήγαν στο γενικό ταμείο του δήμου, για να καλύπτουν άλλες τρύπες, κάτι που δεν προβλεπόταν από την νομοθεσία.

Αυτό που θέλουμε επίσης να επισημάνουμε είναι ότι με πρωτοβουλίες κατοίκων, της συλλογικότητας "ΕΝΑΡΓΕΙΑ", του δημοτικού συμβούλου κ. Μαυρόπουλου Τάσου εκ μέρους της "Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα (ΡΕΚ) το θέμα έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βύρωνα και ως αποτέλεσμα διαφαίνεται πως κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον δεν έχει να επιδείξει η δημοτική αρχή από το 2005 έως σήμερα.

Και η σχετική επιτροπή που είχε οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο για να ασχοληθεί με το θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Καραγιάννη (αντιδήμαρχο), Σωτηρόπουλο, Σάρολα, Δεμπόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Μετά από αίτημα κατοίκων και πολιτών με αριθμό Πρωτοκόλλου 3104/21-02-2022 για να συζητηθεί το θέμα άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα θα συζητηθεί πολύ πιθανόν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνεδρίαση και μένει να δούμε εάν θα πάρει κάποια απόφαση ή πρωτοβουλία το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμος έτσι ώστε να απαιτηθεί από την πολιτεία ο χώρος αυτός να περάσει τελικά στο δήμο και να αξιοποιηθεί υπέρ των κατοίκων της πόλης.
Βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος με την αδράνεια που διακρίνει τις δημοτικές αρχές, (βλέπε οικόπεδο στην Νεραΐδα, την απαλλοτρίωση στην συμβολή των οδών Βουτζά, Κωνσταντιλίερη και Μ. Ασίας, κ.α.) να μην γίνει τίποτα.

Είναι βέβαιο ότι χωρίς τις παρεμβάσεις των κατοίκων η υπόθεση σχολάζουσα κληρονομιά επί της οδού Νικηφορίδη, που λιμνάζει πάνω από 15 χρόνια, θα είχε ξεχαστεί, όπως γίνεται και με πολλά αλλά θέματα που απασχολούν την πόλη.

Διαβάστε ακόμη:
Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.