ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η εκδίκαση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Εφετείο. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 Ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 η δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστούν για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης συνολικά 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 2 πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, 15 καταδικασθέντες πρωτοδίκως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, οι 4 καταδικασθέντες για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες το 2012, οι 3 καταδικασθέντες για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 και οι 10 καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής είχαν αιτηθεί να διεξαχθεί η δίκη στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου και να απαλλαγούν άλλων καθηκόντων οι εφέτες που θα κληρωθούν ως μέλη του δικαστηρίου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Η δίκη των κατηγορούμενων για τη δράση της οργάνωσης, με σειρά δολοφονικών ενεργειών ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 22 Οκτωβρίου με την απόφαση φυλάκισης των 39, από τους συνολικά 52 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, τα μέλη της διευθυντικής ομάδας Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και συγκατηγορούμενοι του.

                                                                     Φωτο: αρχείου

Συνδικάτα, οργανώσεις της αριστεράς, αντιφασιστικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη έξω από το Εφετείο.

 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου για τη 

δίκη της Χρυσής Αυγής

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στάση εργασίας στις 15 Ιουνίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

 

Με μια ιστορική απόφασή της η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε στις 7 του Οκτώβρη του 2020 τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε γι’ αυτό 7 κορυφαία στελέχη της, σε πολύχρονη φυλάκιση, και συνολικά 15 από τους 17 κατηγορούμενους.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια δίκη που αφορά το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τη νεολαία κι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε αγώνες μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα για να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο και στη φυλακή.

Η παρουσία μας στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου στις 9 το πρωί είναι επιβεβλημένη, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο.

Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και απαιτούμε νέα

καταδίκη της Χρυσής Αυγής

                                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου