ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ: Με διαφωνίες η ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

            4ο Δημοτικό Βύρωνα. Ακόμα να ξεκινήσουν εργασίες για την ανέγερση νέου διδασκαλείου

Παρά  την κάθετη διαφωνία του δημοτικού συμβούλου κ. Αδαμόπουλου Γιάννη από την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ στην επιτροπή διενέργειας δημοπρασίας, προχωρά η διαδικασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα.

 Όπως είναι γνωστό το 4ο  Νηπιαγωγείο εχει χωριστεί σε δυο παραρτήματα. Δυο τμήματα  παρέμειναν και στεγάζονταν  στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο παραμένει κλειστό για λόγους ακαταλληλότητας και οι μαθητές του μεταφέρονται με μισθωμένα λεωφορεία στη Λεωφόρο  Κατεχάκη στον Καρέα. 

 Θα συνεχιστεί για χρόνια ακόμη η "Οδύσσεια" μαθητών και γονέων,  αφού ακόμα δεν ξεκίνησε ούτε η κατεδάφιση του κτηρίου του 4ου δημοτικού, άρα θα χρειαστούν πολλά ακόμη χρόνια για την ανέγερση ενός νέου διδασκαλείου. 

Ενώ  άλλα δυο έχουν μεταφερθεί ως  παράρτημα στην οδό Ταύρου, στο ισόγειο τριώροφης πολυκατοικίας, που απέχει 30 μέτρα από βενζινάδικο και έχει καταγγελθεί ως ακατάλληλος χώρος.

        Διαβάστε ΕΔΩ:https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/07/4.html

Το 4ο Νηπιαγωγείο θα έπρεπε να εχει μεταφερθεί σε ένα νέο ενιαίο χώρο, που όφειλε να έχει βρει ο Δήμος Βύρωνα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες για την ανέγερση νέου διδασκαλείου στου Χαραλαμπόπουλου. (Κολοκοτρώνη και Ευαγγελικής Σχολής).

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Υπουργική Απόφαση υπ’ αρ. 37237/2007 και  τροποποιητική αυτής υπ’ αρ. 168655/2018) ο Δήμος Βύρωνα οφείλει να εξασφαλίσει  ακίνητο το οποίο θα πρέπει να καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις ακαταλληλότητας για τη στέγαση σχολικής μονάδας.

Η δημοπρασία είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο δημαρχείο, όπως ορίζεται στην υπ' αριθμ. πρωτ. 11601/21-06-2022 Διακήρυξη του Δημάρχου, η οποία δημοσιεύτηκε "άκουσον- άκουσον" στις εφημερίδες:  ΧΤΥΠΟΣ (Εβδομαδιαία Εφημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Διεύθυνση: Αγνώστων Ηρώων 101-103, Νέα Ιωνία) στις 25-06-2022 και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Διεύθυνση: Γκινοσάτη 8 και Ήβης, Μεταμόρφωση Αττικής) στις 24-06-2022.

 Οι εφημερίδες αυτές γιατί επελέγησαν άραγε! Έχουν σχέση με το Βύρωνα, κυκλοφορούν στην πόλη;   Δεν υπάρχουν τοπικές εφημερίδες που κυκλοφορούν στην πόλη, έτσι ώστε να πληροφορηθούν οι Βυρωνιώτες ότι ο Δήμος Βύρωνα αναζητά κτήριο προς ενοικίαση για να στεγαστεί Νηπιαγωγείο. 

Παρά  την κάθετη διαφωνία του δημοτικού συμβούλου κ. Αδαμόπουλου Γιάννη από την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ μέλους της επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας, προχωρά η διαδικασία για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα.

 

Το χώρο αυτό με  μίσθωμα 2.300 ευρώ το μήνα και για δώδεκα χρόνια προτείνει η δημοτική αρχή Κατωπόδη, για  μια ή δυο αίθουσες του 4ου Νηπιαγωγείου. 


Σύμφωνα της πληροφορίες της Ρωγμή στην ενημέρωση πρόκειται για το ισόγειο 105- 110 τ.μ., ακινήτου επί της οδού Π. Τσαλδάρη και Αρύβου στο οποίο λειτουργούσε ιδιωτικός παιδικός σταθμός.

 Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο "το κτήριο  είναι πάρα πολύ παλαιό και το θεωρώ πολύ ακριβό το μίσθωμα 2.300 ευρώ το μήνα, για δώδεκα χρόνια" μας είπε. Δεν έχει ίχνος θερμομόνωσης για παράδειγμα, δεν εχει αλουμίνια κ.λπ. και θα εχει αυξημένο λειτουργικό κόστος. Πιθανά να μην καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για τη στέγαση σχολικής μονάδας. Δεν συμφωνώ δεν υπέγραψα το πρακτικό για να ενοικιαστεί για Νηπιαγωγείο αυτός ο χώρος. Αισθάνθηκα ότι τα δυο άλλα μέλη της επιτροπής   "φερόντουσαν σαν να βρήκαν κάποιο κελεπούρι και φοβήθηκαν μην το χάσουν"!  Εγώ τα  δώδεκα χρόνια μίσθωσης αυτού του χώρου και το μηνιαίο μίσθωμα θεωρώ υπερβολικά. 

Τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης και ο αντιδήμαρχος κ. Καράγιαννης θεώρησαν ότι πρέπει να προχωρήσουν στην μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου. Για το λόγο αυτό θα συνεδρίαση έκτακτα η οικονομική επιτροπή για να παρθεί απόφαση για τη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου.

Το μέλος της Επιτροπής Ιωάννης Αδαμόπουλος διαφώνησε με την συμφωνηθείσα τιμή και αρνήθηκε να προσυπογράψει το πρακτικό.


Η δημοτική αρχή ενώ γνώριζε πάνω από τέσσερα χρόνια την ανάγκη για την μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου, τι έκανε για αυτό; Γιατί έφτασε στο παραπέντε για να βρεθεί ένας χώρος για την στέγαση του, που δεν είναι και ο καλύτερος και με τόσο ακριβό μίσθωμα ;

 Σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων και γονέων του 4 Νηπιαγωγείου "Πότε θα μεταστεγαστεί  το 4ο νηπιαγωγείο; που θα στεγαστούν δύο τμήματα με 50 νήπια;" Η απάντηση  της δημοτικής αρχής ήταν «το ψάχνουμε», «κάτι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά δεν είναι σίγουρο»….(!) 

Με την σύνηθες πολιτική πρακτική που την  διακρίνει άφησε να φτάσουμε στο παραπέντε, 40 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να ισχυρίζεται ότι τώρα πρέπει να εξευρεθεί χώρος, όποιος και αν είναι. Και με την μεθόδευση αυτή, οδηγεί σε τετελεσμένα γεγονότα. 

Είναι γνωστό το σκηνικό, θα ασκεί κριτική  σε όποιον δημοτικό σύμβουλο, διαφωνήσει με την επιλογή της για το ύψος του μισθώματος και απαιτήσει να τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για την στέγαση του Νηπιαγωγείου, σε ένα ενιαίο χώρο, για όλες τις τάξεις και όλα τα  νήπια που γράφονται στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο.

Το επιχείρημα που ακούγεται "ότι τα χρήματα για το μίσθωμα δεν το καταβάλει ο Δήμος αλλά το δημόσιο και άρα δεν επιβαρύνεται ο Δήμος Βύρωνα" είναι αστείο, γιατί τα χρήματα τα πληρώνει ο λαός.

Στο Πρακτικό Καταλληλότητας του κτηρίου αναφέρετε μεταξύ άλλων: Η επιτροπή μετά απο τη διενεργηθείσα αυτοψία στο εν λόγο ισόγειο του διώροφου κτηρίου διαπίστωσε τα εξής: Το κτήριο βρίσκεται σε θέση με πρόσβαση από κεντρικούς δημοτικούς δρόμους, επι των οδών Π.Τσαλδάρη 48 και Αρύβου οι οποίες δεν έχουν κυκλοφορικό φορτίο και έτσι διασφαλίζεται η ασφαλής προσπέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου".

 Με  ενδιαφέρον αναμένουμε- για να γνωρίζει η τοπική κοινωνία-   τις απόψεις των φορέων της εκπαίδευσης, όπως της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, του Συλλόγου εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη», των δημοτικών παρατάξεων καθώς και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, (αν και η διαδικασία είναι γνωστή και άρα η απόφαση μπορεί και να θεωρείται δεδομένη). 

Ότι φαίνεται πως είναι νόμιμο, δεν είναι πάντα και ηθικό!

 Διαβάστε ακόμη

ΒΥΡΩΝΑΣ: Επιστολή ομάδας γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου προς το Δήμαρχο Βύρωνα https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/05/4.html

                                                                                                                                                                            Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.