Όργιο κρατικής καταστολής, με χημικά, άγριο ξύλο και συλλήψεις στην πορεία για τον Γ. Μιχαηλίδη. ΦΩΤΟ

 

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της απόρριψης αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει μεταφερθεί από τις φυλακές του Μαλανδρίνου στο νοσοκομείο της Λαμίας και ζητούσε την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Μερικά απ' τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση πριν κτυπηθεί από τα ΜΑΤ «Γιάννη γερά, ως τη λευτεριά», «Η δικαιοσύνη είναι ταξική, μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή», «Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ' ολα τα κελιά», «Κάνεις νεκρός της πείνας απεργός», «Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις», «Λευτεριά στον Γιάννη Μιχαηλίδη», «Ακούστε το καλά, ανθρωποφυλακες, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστες», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών», «Με απεργία πείνας μέσα στα κελιά, Γιάννη γερά ως τη λευτεριά», «Εξω απ' την πορεία η αστυνομία».

Για να διαλυθεί η διαδήλωση επιστρατεύτηκε και η "Αύρα", ενώ η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με χημικά, άγριο ξύλο και  προχώρησε σε 14 προσαγωγές σύμφωνα με διαδηλωτές και  γύρω στις 20:30 και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.Ο ένας μάλιστα εκ των προσαχθέντων είναι σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

 Αυτή τη στιγμή (ώρα 12: 10) διαδηλωτές- αλληλέγγυοι  βρίσκονται έξω από τα γραφεία της αστυνομίας στη Λ. Αλεξάνδρας, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.














Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.