Εξάρχεια: Επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία κατά των βιασμών, πολιορκία θαμώνων σε καφενείο και αδιανόητη εικόνα με όπλο [Βίντεο]


Προσαγωγές και αναίτιες επιθέσεις από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια καταγγέλλουν πολίτες που συμμετείχαν σε πορεία κατά των βιασμών, ενώ δεκάδες θαμώνες καφενείου στην πλατεία βρέθηκαν αναίτια σε κατάσταση πολιορκίας από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, πλήθος κόσμου είχε προγραμματίσει πορεία ενάντια σε απόπειρα βιασμού που καταγγέλθηκε στα Εξάρχεια, ωστόσο τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές, τους οποίος είχαν κυκλώσει.

Μάλιστα έριξαν χημικά, κάνοντας την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική ενώ κυνήγησαν τον κόσμο στα γύρω στενά. Στο σημείο υπήρχε για άλλη μία φορά και η αύρα της ΕΛΑΣ.
Επιπλέον, η φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat καταγγέλλει πως μέλη της χτυπήθηκαν στο κεφάλι με γκλοπ.

Λίγο αργότερα, περίπου 30 άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε μαγαζί στην πλατεία Εξαρχείων, στην οδό Στουρνάρη, από δυναμεις τον ΜΑΤ, εν μέσω απειλών. «Λένε ότι περιμένουν εισαγγελέα για να μας προσάγουν» ανέφερε γυναίκα που βρισκόταν στο καφενείο, στο ThePressProject. Η αστυνομία εισέβαλε στο καφενείο και προχώρησε σε προσαγωγές.

«Είμαστε εδώ περίπου 30 άτομα. Απ’έξω είναι περικυκλωμένα από ΜΑΤ. Έχουν πετάξει κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Και μας λένε ότι περιμένουν εισαγγελέα για να μας προσαγάγουν. Έχουμε κλειδώσει και λένε ότι θα σπάσουν τα τζάμια»» αναφέρει η μαρτυρία.

Στο σημείο βρέθηκε η Άννυ Παπαρρούσου δικηγόρος κάποιον εκ των ατόμων που βρέθηκαν εγκλωβισμένα και δήλωσε:

«Σήμερα στα Εξάρχεια έγινε μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας χωρίς κανέναν λόγο. Άνθρωποι κρατήθηκαν σε ομηρεία, μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα μαγαζιά. Ο ισχυρισμός ήταν ότι ήταν για αστυνομική προανάκριση, αυτό είναι ψευδές γιατί στην αλλη περιπτωση θα έπρεπε να παρίστανται οι δικηγόροι τους οποίους δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν ποτέ να δουν τους εντολείς τους που τους είχαν καλέσει για να τους υπερασπιστούν, σύμφωνα με την ποινική δικονομία που νομίζουμε ότι ισχύει μέχρι σήμερα».

Εν τω μεταξύ οργή έχει προκαλέσει εικόνα με άνδρα των ΜΑΤ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φαίνεται να τραβάει όπλο.


Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει μία εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία στα Εξάρχεια

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια αναφέρεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει: «Χτες το βράδυ στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε δίχως αφορμή σε συγκέντρωση ενάντια στη δράση βιαστών στην περιοχή. Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει μια εξήγηση για την απρόκλητη αστυνομική βία. Οι δυνάμεις της τάξης οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι να δέρνουν εκείνες και εκείνους που αντιστέκονται στους βιαστές και απαιτούν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους».

Αναδημοσίευση από tvxs.gr - 22/07/2022

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.