Χιλιάδες λαού και νεολαίας τίμησαν την εξέγερση του Νοέμβρη του 73

 

Κορυφώθηκαν σήμερα στις 8 το βράδυ  με την μεγαλειώδη πορεία, -την μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων- οι εκδηλώσεις για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πλημμύρησαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Αν και η αστυνομία δίνει περίπου 20.000 άτομα να συμμετείχαν στην πορεία, οι πραγματικοί αριθμοί όσων συμμετείχαν είναι υπερδιπλάσιοι.

 Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ.

Πέρασε έξω από την βουλή και κατέληξε μπροστά από την  αμερικανική πορεία.

Για άλλη μια φορά χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα  μπροστά στη βουλή καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και όταν έφτασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ φώναξαν όλοι και όλες φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί.

Πρώτη των πρώτων στην πορεία νέοι και νέες της ΠΑΣΠ που κρατούσαν την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Ακολουθεί ο  Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό». 

Τα μαζικά μπλοκ φοιτητικών συλλόγων φωνάζοντας το σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία»

 

Τα μπλοκ σωματείων εκπαιδευτικών, διαφόρων φορέων, συλλογικοτήτων 

 

 

 και στη συνέχεια ακολουθούν οι πολίτικες οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΜέΡΑ 25 και του αναρχικού χώρου.





 Σε κάθε γωνία σε όλη τη διαδρομή της πορείας υπάρχει μαζική παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής. 

              Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και παντού.

 

                    Ενώ ελικόπτερα παρακολουθούν τους διαδηλωτές. 

Σε όλη τη διαδρομή της πορείας στα πεζοδρομία εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν τα μπλοκ των οργανώσεων για να πορευτούν και αυτοί μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.







Η πορεία ολοκληρώθηκε με τα μαζικά μπλοκ των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  


και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο λαός έδειξε για άλλη μια φορά, ότι όχι μόνο δεν ξεχνά την εξέγερση του Νοέμβρη του 73, αλλά συνεχίζει τον αγώνα, οργανώνεται επιδιώκοντας να βάλει εμπόδια  και να ανατρέψει τη δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική, βάζοντας μπροστά τα εργασιακά, κοινωνικά του δικαιώματα, το δικαίωμα στη μόρφωση, την υγεία και τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 

 

Η πορεία για την 49η εξέγερση του Πολυτεχνείου  ολοκληρώθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται!

                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.