Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα σχολιάζει τη "Ρωγμή στην Ενημέρωση"

Στο φύλλο 111 της μηνιαίας διαδημοτικής εφημερίδας ΖΩ2 -Νοέμβριος 2022, με δισέλιδη συνέντευξη του (σ. 6 & 7), ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα (ΔΕΑΔΒ ΑΕ) «τίμησε» τη "Ρωγμή στην Ενημέρωση" δεόντως...

Φανερά ενοχλημένος - αφού είμαστε το μοναδικό μέσο στην πόλη που αναφερθήκαμε στο χαρακτήρα και την λειτουργία της ΔΕΑΔΒ Α.Ε ( - ισχυρίζεται ότι «κάνουμε πόλεμο με ανακρίβεια και εμπάθεια».

Δεν μπήκε όμως ο κ. πρόεδρος ποτέ στον «κόπο» να ενημερώσει το βυρωνιώτικο λαό για τη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης (ΔΕΑΔΒ ΑΕ) που ο κ. Κατωπόδης και η δημοτική αρχή, ουσιαστικά τον όρισε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Τα όσα γράφτηκαν στη "Ρωγμή στην Ενημέρωση" τον ανάγκασαν να δώσει μια προμελετημένη συνέντευξη... για όσα ανυπόστατα -όπως ισχυρίζεται- αναφέρονται και "που μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και εσφαλμένη εικόνα του τι συντελείται σήμερα -επί προεδρίας του- στη ΔΕΑΔΒ".

Ο κ. πρόεδρος αναφέρεται….

-> Σε όσους θέλουν να κάνουν «Ρωγμή στην Ενημέρωση» με παραπληροφόρηση. Σε πρώην υπαλλήλους του δήμου και νυν δημοτικούς συμβούλους με εκπροσώπηση της παράταξης τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

-> Ισχυρίζεται ότι λένε ψέματα, παριστάνουν τους εισαγγελείς και χωροφύλακες της πληροφορίας στο Βύρωνα, χωρίς καμία έρευνα, ή διασταύρωση και ότι αναπαράγουν ψέματα ή μισές αλήθειες.

-> Ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΑΔΒ Α.Ε., που τις χαρακτηρίζουν πανάκριβες, είναι οι φθηνότερες έναντι όμορων κοιμητηρίων. (σ.σ. Ξεχνά ότι οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου δεν είναι Σούπερ Μάρκετ για να μπαίνουν στη σύγκριση του ανταγωνισμού).

Και άλλα πολλά αναφέρει ο κ. πρόεδρος στη συνέντευξη του...

"…Η ολοκλήρωση εξυγίανσης της Δημοτικής Επιχείρησης και η εξέλιξη της γίνεται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και τις επιταγές της δημοσίας διοίκησης...", "...Έχουμε δεσμευτεί και λειτουργούμε με δημοκρατία διαφάνεια αξιοκρατία...", "…Η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά είναι συνεχής, με φυσική παρουσία και επιστολές. όπως ορίζεται εκ του νόμου για όλες της Α.Ε,...", ισχυρίζεται.

Φυσικά όλα αυτά βάσει της αντίληψης του προέδρου κ. Παγκάλου, ο οποίος με ευκολία χαρακτηρίζει ψεύτη, συκοφάντη, εισαγγελέα και χωροφύλακα, όποιον/α καταθέσει διαφορετική άποψη για την πορεία και το χαρακτήρα της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. Αξίζει να επισημάνουμε πως παρόμοιες απόψεις "περί εξυγίανσης" ακούει ο Βύρωνας από το 1994... 

Επί 3 διαφορετικές δημαρχίες διαφορετικών παρατάξεων η δημοτική επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε για παραταξιακές και άλλες  σκοπιμότητες. Eίναι διαρκώς... σε πορεία εξυγίανσης αλλά παρ' όλα αυτά καταλήγει με χρέη -εάν δεν κάνουμε λάθος και σήμερα δεν μπορεί να έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Αυτό βέβαια ο κ Πάγκαλος το αποδίδει αποκλειστικά στους προκατόχους του. Η ΔΕΑΔΒ έχει επανειλημμένα καταγγελθεί ότι καταπατά εργασιακά δικαιώματα και χρησιμοποιείται ως 'δούρειος ίππος" για την ιδιωτικοποίηση -έμμεση και άμεση- των υπηρεσιών του δήμου, ώστε τελικά να "αρμέγεται" ο κάθε δημότης για υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που παρέχονται (π.χ. στο κοιμητήριο).  
Συνυπεύθυνες είναι όλες οι δημοτικές αρχές που έχουν χρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως αρχικά την Δημοτική Επιχείρηση και στη συνέχεια τη ΔΕΑΔΒ Α.Ε. Ο κ. Πάγκαλος και η σημερινή δημοτική αρχή αντιλαμβάνονται και λειτουργούν το δήμο ως επιχείρηση με τους πολίτες  ως πελάτες.

Είναι αντιληπτή και απολύτως κατανοητή η εμπάθειά του προέδρου της ΔΕΑΔΒ Α.Ε., την οποία χρεώνει σε όσους τολμούν να του ασκούν πολιτική κριτική στα πεπραγμένα της προεδρίας του.

Αξίζει να διαβαστεί στο φύλλο 111 της εφημερίδας όλη η συνέντευξη του κ. προέδρου για να γίνει αντιληπτό το βάθος της κατάπτωσης του, την οποία δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε.

Ως "Ρωγμή στην Ενημέρωση" παραθέτουμε το σύνδεσμο του άρθρου που δημοσιεύσαμε για να διαβαστεί από όποιο/α θέλει και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Εξάλλου η ΔΕΑΔΒ Α,Ε είναι επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα και τον έλεγχο οφείλει να τον ασκεί πρώτα από όλους το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με το κώδικα και το νόμο, αφού είναι και ο βασικός μέτοχος.

Τον ασκεί όμως;

Ας απαντήσει κάθε δημοτικός σύμβουλος και κάθε δημοτική παράταξη κοιτάζοντας τους πολίτες στα μάτια… Από πότε έχει να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο για την ΔΕΑΔΒ Α.Ε.;

Αυτό που εμείς γνωρίζουμε -παρά τα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε,- είναι ότι σε πρωτοβουλία της "Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης - ΡΕΚ", με δημοτικό σύμβουλο τον κ. Μαυρόπουλο, κατατέθηκε ήδη αίτημα να γίνει έκτακτο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ΔΕΑΔΒ Α.Ε. Σε αυτό απάντησαν θετικά οι παρατάξεις "Αριστερή Παρέμβαση", "ΜΑΖΙ για το Βύρωνα". Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η παράταξη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Βύρωνα" και έτσι ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πλακίδα Γιώργο ότι θα γίνει δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη ΔΕΑΔΒ Α.Ε. στις 28 Νοεμβρίου 2022.

Εκεί ίσως ειπωθούν αλήθειες!
Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.