ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε ολισθηρό κατήφορο η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ -Κατωπόδη

 

 
         Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης 

                           Χέρι, Χέρι με Ν.Δ., Θεοδωρικάκο και Βορίδη

   Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος          Ο νυν υπουργός Εσωρτερικών κ. Βορίδης 

 Η δημοτική αρχή Βύρωνα ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη, ενώ μέχρι χθες κατήγγειλε τον αντιδημοκρατικό νόμο Ν.Δ/ Θεοδωρικάκου που επέβαλε εκτροπή της εκφρασμένης εκλογικής βούλησης των πολίτων, μεταφέροντας αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων στις επιτροπές, οικονομική και ποιότητα ζωής και ορίζοντας σε αυτές την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου, ανεξαρτήτου εκλογικού αποτελέσματος στο όνομα της κυβερνησιμότητας, παρά  τα ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση του νόμου, τον εφάρμοζε κανονικά, λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένη και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.  

Ω!, τι υποκρισία!

Πρόσφατα η ολομέλεια του Σ.τ. Επικράτειας αποφάσισε ότι οι νόμοι Ν.Δ/θεοδωρικάκου είναι αντισυνταγματικοί και πρέπει να αλλάξουν.

Θα περίμενε κανείς από μια παράταξη  όπως η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, που συγκροτείται και αποτελείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο που να κάνει είναι να αναβάλει τις συνεδριάσεις των επιτροπών, τουλάχιστον για σοβαρά ζητήματα, να συγκαλέσει άμεσα δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών νομοθετική παρέμβαση για να εφαρμοστεί η απόφαση του Στ Ε.

 Η δημοτική αρχή του Βύρωνα όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά φαίνεται πως είχε μεγάλη πρεμούρα, γιατί άραγε; να συνεδριάσει χθες Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η Οικονομική Επιτροπή και παρά το αίτημα  και την επιμονή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αναβληθεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα που αναθέτει σε ιδιωτική εταιρεία το δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, που δεσμεύει το Δήμο  με 2 εκατομμύρια  ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια. 

 Η δημοτική αρχή και τα στελέχη της επέμεναν και με πέντε ψήφους αποφάσισαν  την ανάθεση  του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιωτική εταιρεία. Η αντιπολίτευση σύσσωμη αποχώρησε (Νέα Εποχή, ΜΑΖΙ για το Βύρωνα, Δύναμη Ελπίδας, Λαϊκή Συσπείρωση) απαιτώντας να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. 

Δυστυχώς όμως η αλαζονεία της εξουσίας και όχι μόνο, που διακρίνει τη δημοτική αρχή και τα στελέχη της, τους οδήγησε να συνεχίσουν τη συνεδρίαση  και να αποφασίσουν, παρά τη αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

Η πολιτική αυτή, πρακτική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και των συγκεκριμένων στελεχών της δεν εκθέτει μόνο το ΣΥΡΙΖΑ,- δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε αυτό- αλλά και εκείνα τα τμήματα της αριστεράς και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αγωνίζεται χρόνια με συνέπεια υπέρ της απλής αναλογικής.  Με την πολιτική τους αυτή πρακτική, τα συγκεκριμένα στελέχη  κουβαλούν νερό στην απαξίωση της αριστεράς, ενισχύουν εκείνες τις αντιδραστικές φωνές που λένε όλοι το ίδιο είναι, όταν αναλαμβάνουν διοίκηση και εξουσία.   

Για να εξυπηρετήσουν τις όποιες σκοπιμότητες τους, πάνε χέρι -- χέρι, με τον Θεοδωρικάκο, τη Ν.Δ.,τον Βορίδη, που τόσο δήθεν καταγγέλλουν ενώ εφαρμόζουν τις πολιτικές τους κατευθύνσεις. Αναθέτουν σε ιδιωτική εταιρία λειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών.

Μέχρι πότε, όμως;

Ο βυρωνιώτικος λαός θα ενημερωθεί, πως η δημοτική αρχή Βύρωνα  παρά την απόφαση της ολομέλειας  του ΣτΕ, συνεχίζει να προχωρά αγκαλιά με το νόμο Θεοδωρικάκου, συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές πρακτικές που κρίθηκαν από το ΣτΕ ως παράνομες και αντισυνταγματικές διατάξεις. 

Και θα μας κρίνει όλους! Γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται! 

Καλούμε τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο κ. Κατωπόδη να ακυρώσουν τη συγκεκριμένη μειοψηφική απόφαση της οικονομικής επιτροπής και να συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο.

 

Φτάνει στο τέλος της, η εποχή που μια διοίκηση με 9 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41,μπορεί  να κάνει ότι θέλει, με τη στηρίξει της Ν.Δ/Θοδωρικάκου, Βορίδη.

 Οι  δημοτικές παρατάξεις να μην ανεχθούν άλλο αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και να κάνουν ότι είναι αναγκαίο, ώστε η απόφαση αυτή της οικονομικής επιτροπής να ακυρωθεί.

Ο Δήμος Βύρωνα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. 

Ο λαός είναι αυτός που τελικά κρίνει. 

Για αυτο πρέπει να είναι ενημερωμένος και σε αυτό προσπαθούμε ως Ρωγμή στην ενημέρωση, να έχουμε τη δική μας συμβολή. 


Διαβάστε ακόμη

Δήμοι: Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τινάζει στον αέρα το νόμο Ν.Δ/ Θεοδωρικάκου

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/12/blog-post_6.html

                                                                                      

                                                                                     Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.