38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ. Αναγνωρίστηκαν αντιπρόσωποι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

 

ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ  αναγνώρισαν αντιπροσώπους της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

 Έβαλαν πλάτη  για την παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα


Ξεκίνησαν χθες το πρωί σε ξενοδοχείο της Αθήνας οι εργασίες του 38ου τακτικού Συνεδρίου της  ΑΔΕΔΥ οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη με την εκλογή των νέων οργάνων της ΑΔΕΔΥ.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 638 αντιπρόσωποι από 34 ομοσπονδίες, ενώ δεν έγιναν δεκτοί αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί με επιστολική ψήφο.

Οι παρατάξεις ΔΑΣ, Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις, ΕΑΣ,  έθεσαν  ζήτημα στο συνέδριο, να μην συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι -25- που έχουν εκλεγεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εφαρμόζοντας το νόμο Χατζηδάκη, Πάνω απο το 97% των εργαζομένων που πήραν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων του δημοσίου γύρισαν την πλάτη στο νόμο Χατζηδάκη και συμμετείχαν με φυσική παρουσία. 

Μιλώντας οι εκπρόσωποι των παρατάξεων (ΔΑΣ- Πανουτσάκου Βέτα, Συσπειρώσεις -Τουλγαρίδης Κωστας, ΕΑΣ πρώην ΜΕΤΑ-Αμπελογιάννη Βάσω, ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους ενάντια στο νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη που θέλει να παρεμβαίνει  το κράτος την λειτουργία των συνδικάτων- πτυχή  του νόμου είναι και η ηλεκτρονική ψηφοφορία- και πρέπει αυτός ο νόμος έκτρωμα να καταργηθεί.

 Ζητήσαν από τους συνέδρους να μην δεχτούν να πάρουν μέρος όσοι εξελέγησαν  με ηλεκτρονική ψηφοφορία, έτσι ώστε το συνέδριο ως ανώτατο όργανο να πάρει την πολιτική απόφαση μη νομιμοποίησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

 Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ-Πάιδας, ΔΥΣΥΠ- Κουτσουμπέλης, ΑΝΑΤΡΟΠΗ -Σαββόπουλος, ΕΑΕΚ-Πετρόπουλος  και υποστήριξαν τη συμμετοχή των αντιπροσώπων με ηλεκτρονική ψηφοφορία, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε αφού το προβλέπει ο νόμος, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ώστε να μην συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η κοινή στάση των ηγεσιών στις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΚΕ) είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των αντιπροσώπων να αποδεχθεί τη συμμετοχή και αυτών που εξελέγησαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόζοντας τον  αντεργατικό, αντιδημοκρατικό νόμο Χατζηδάκη,

Για ένα τόσο κομβικό ζήτημα – ηλεκτρονική ψηφοφορία-δεν δόθηκε ο λόγος στους αντιπροσώπους για να αναπτυχθεί συζήτηση πριν την ψηφοφορία και ο κάθε αντιπρόσωπος στοιχήθηκε πίσω από την παράταξη του.  

 Στη συνέχεια οι εργασίες συνεχίστηκαν μέσα σε συναινετικό κλίμα -εκλογή προεδρείου-, και δόθηκε ο λόγος στον  προεδρεύοντα της απερχομένης διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη για να παρουσίαση τον απολογισμό των δράσεων της ΑΔΕΔΥ.

Στο συνέδριο τέθηκε θέμα διακοπής των εργασιών για να συμμετέχουν οι σύνεδροι στη  διαδήλωση ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, 14 χρόνια από τη  δολοφονία Γρηγορόπουλου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τις καθεστωτικές παρατάξεις αλλά δυστυχώς ακόμα και από την ηγεσία της ΔΑΣ.

Οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Συνδικαλιστικής Αριστεράς, Συσπειρώσεις, ΕΑΣ πρώην ΜΕΤΑ, δεν φαίνεται να μπορούν να υπερβούν παθογένειες και να κάνουν τις αναγκαίες συγκλίσεις για να κατέβουν από κοινού στο συνέδριο,  κάνοντας εκλογική συνεργασία. Δεν αποκλείεται βέβαια και τα απρόοπτα, μακριά από τους αγωνιστές που συμμετέχουν στη βάση αυτών των σχημάτων.

Στους εκλογικούς συσχετισμούς θα υπάρχει μεταβολή, αφού οι δυνάμεις της ΔΑΣ φαίνεται πως θα αναδειχθούν σε δεύτερη δύναμη στη ΑΔΕΔΥ.  Μένει να δούμε εάν μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει και πραγματική αλλαγή, στην συγκράτηση των οργάνων, στις θέσεις την πολιτική και τη δράση της ΑΔΕΔΥ. 


Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.