Υπόθεση Κολωνού: Να αποφυλακιστεί η μητέρα της 12χρονης. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού, σήμερα Κυριακή στις 12:00

 

Η αίτηση για την αποφυλάκιση της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό η οποία βιαζόταν και εκδιδόταν από τον παιδοβιαστή Μίχο και το κύκλωμά του, εξετάστηκε την  Παρασκευή 13/1 από δικαστικό συμβούλιο. 

 Στις 24 Ιανουαρίου απορρίφθηκε με πλειοψηφία (2 προς 1) από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό για αποφυλάκιση με  περιοριστικούς όρους. 

Τα δύο από τα τρία μέλη, τα οποία καταψήφισαν το αίτημα της μητέρας αιτιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εις βάρος των παιδιών της.



Η μητέρα της 12χρονης πραγματοποιεί απεργία πείνας από 25 Ιανουαρίου. 



«Ζούμε τις χειρότερες μέρες της ζωής μας» τονίζουν σε σπαρακτικές μαρτυρίες τους τα αδέρφια του 12χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από κύκλωμα trafficking.Τα παιδιά ζητάνε να αποφυλακιστεί η μητέρα τους και να επιστρέψει κοντά τους.  «Το κράτος κρατάει τη μητέρα στη φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία» τονίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην οικογένεια της 12χρονης που ζητάει την άμεση αποφυλάκιση της μητέρας.  Η μόνη βοήθεια που έχει δοθεί μέχρι στιγμής στην οικογένεια από την πολιτεία είναι συνολικά τρία πακέτα μακαρόνια, δυο πακέτα ρύζι, δυο γάλατα, δύο πακέτα φακές και ένα κουτί δημητριακά για επτά παιδιά.


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην οικογένεια της 12χρονης σημειώνει: 


Το κράτος κρατάει τη μητέρα στη φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με πρόσχημα ότι, αν γυρίσει στο σπίτι, θα κάνει κακό στα παιδιά της. Το κράτος, με την εγκληματική του απουσία, αφού δεν έχει προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στα παιδιά και στην ίδια τη 12χρονη, επικαλείται ξεδιάντροπα την ασφάλεια και την υγεία τους για να κρατήσει εκδικητικά φυλακισμένη τη μάνα.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην οικογένεια της 12χρονης από τον Κολωνό αγωνίζεται για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην υπάρξει συγκάλυψη των βιασμών και του κυκλώματος μαστροπείας.

ΠΗΓΗ: prin.gr

                                                       Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.