Ακύρωσαν στην πράξη τη ναζιστική φιέστα

Δυναμική απάντηση έδωσαν  αντιφασιστές που συγκεντρώθηκαν  στην πλατεία Ρηγίλλης, ακυρώνοντας  τη ναζιστική φιέστα.

                                Φωτο: από την αντιφασιστική συγκέντρωση 

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούσαν σε πανελλαδική συγκέντρωση, ( Σάββατο 28 Γενάρη) με αφορμή την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, όπου βρίσκεται και το σχετικό μνημείο. 

Φέτος, για πρώτη φορά μετά το 2016 κάνουν δημόσιο κάλεσμα για συγκέντρωση την επέτειο των Ιμίων και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τη συγκέντρωση.

Για τους φασίστες η συγκέντρωση για τα Ίμια αποτελεί «συγκέντρωση σύμβολο», όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

 Ναύλωσαν λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Μακεδονίας, Πελοπόννησο κτλ, προκειμένου να μεταφέρουν φασίστες από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα ώστε να δείξουν ότι έχουν κόσμο, ότι η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση και η φυλάκιση της ηγετικής τους ομάδας δεν τους πτόησε και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους ενόψει εκλογών.


Mε τις πλάτες και την προστασία της αστυνομίας, ολιγάριθμες φασιστικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση κοντά στην πλατεία Ρηγίλλης.

Από νωρίς η πλατεία Ρηγίλλης είχε πλημμυρίσει από εκατοντάδες αντιφασίστριες-ες και μέλη οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή στους φασίστες για να πραγματοποιήσουν φιέστα μίσους!

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί για να προστατεύσουν τους σκληρούς φασιστικούς πυρήνες που είχαν επιστρατεύσει και πούλμαν από τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο σε μια προσπάθεια να επανεμφανιστούν και να συσπειρώσουν δυνάμεις εν όψει και των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων.

Για άλλη μια φορά η προσπάθεια των νεοναζί για «επιστροφή στους δρόμους» απέτυχε καθώς τα φασιστοειδή παρά τους συστημικούς «προστάτες» τους δεν μπόρεσαν για ακόμα μια φορά να προσεγγίσουν τον χώρο της πλατείας. Η μάζωξη μερικών δεκάδων φασιστών έγινε  στα σκαλιά του μετρό στον Ευαγγελισμό.

Μπακογιάννης και ΕΛΑΣ, προσπαθούν να δικαιολογηθούν

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, από το Δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Αστυνομία έδωσε άδεια πραγματοποίησης της σαββατιάτικης (28/01) συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, "οι δημόσιες συναθροίσεις αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται, ενώ μπορούν να απαγορευθούν μόνο αν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων. Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αποτελούν δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται. Επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί με αιτιολογημένη απόφαση, εάν πιθανολογείται η διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας" αναφέρει η ΕΛΑΣ, ξεχνώντας ότι μιλάμε για μία εγκληματική οργάνωση.


                                                                   Ρωγμή
στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.