Νέο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο …αλλά από το 2024

 


Για δέκα και πλέον χρόνια οι  εργαζόμενοι στο δημόσιο βλέπουν τους μισθούς καθηλωμένους, στις περικοπές που έγιναν με τα μνημόνια,  ξεπερνώντας και το 35 % του ετήσιου εισοδήματος τους.

Το εισόδημα τους συρρικνώνεται διαρκώς εξ αιτίας και της πολυποίκιλης ακρίβειας αφού καμία αύξηση  δεν έχουν δει στο μισθό τους, όλα αυτά τα χρόνια.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  του 1% στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, που πανηγυρίζει η κυβέρνηση   επέφερε ψίχουλα- 2-14 ευρώ το μήνα- στο μισθό των περισσοτέρων εργαζομένων.

Ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι «προετοιμάζουμε ένα νέο μισθολόγιο το οποίο θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, τόσο για το ενιαίο μισθολόγιο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια και θα αφορά κυρίως τους χαμηλόμισθους και αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης».

 Ο υπουργός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν λέει κουβέντα για την επαναφορά του 13-14ου μισθού (δώρα και επίδομα αδείας) στους εργαζόμενους του δημοσίου και στους συνταξιούχους.


Δηλαδή και το 2023, ένα χρόνο ακόμη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα ζουν με μισθούς καθηλωμένους- 780 ευρώ μεικτά είναι ο βασικός μισθός στην Υ.Ε. κατηγορία, του εργατικού προσωπικού στο δημόσιο-

 που δεν μπορούν να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι συνταξιούχοι.  

……..

Για να υπάρχει ζωή με αξιοπρέπεια χρειάζεται να υπάρξει άμεσα, ΤΩΡΑ, επανασχεδιασμός των μισθών και στο δημόσιο. 

Κανένας εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καμία σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ μισθό. 

Επαναφορά του 13-14ου μισθού (δώρα και επίδομα αδείας) στους εργαζόμενους του δημοσίου και στους συνταξιούχους.

Λεφτά σε αυτή τη χώρα υπάρχουν. Να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

  Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία να απαιτήσουμε αναδιανομή του πλούτου. Επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής -ΑΤΑ- σε μισθούς και συντάξεις.

Να μην τσιμπήσουμε σε προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κριτήριο για την επιλογή μας στην κάλπη να είναι η ικανοποίηση των πραγματικών καθημερινών μας αναγκών.

Αγώνας διαρκείας για εργασία με δικαιώματα, και για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια.

 

                                                                          Ρωγμή στην ενημέρωση   




Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.