Στελέχη της κυβέρνησης και της Ν.Δ υποκλίνονται στον τέως βασιλιά

  “Σφάζονται πάνω από το φέρετρο” προς άγρα ψήφων

 Στη χώρα μας με δημοψήφισμα του 1974  καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία των βασιλιάδων. 

Διότι η βασιλεία  σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Ο  λαός μας έβαλε τέλος στη βασιλική δυναστεία το 1974 και με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ γράφεται τώρα και σε ανθρώπινο επίπεδο  ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά  στη χώρα μας.

Ο ελληνικός λαός  μπορεί να κατέβασε ρολά στη βασιλεία, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα μέρος των Ελλήνων δεν συνέχισε και συνεχίζει να ονειρεύεται και να επιθυμεί βασιλιάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποφάσισε  επίσημα μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον  φόβο των αντιδράσεων των προοδευτικών πολιτικών,  παρατάξεων και κομμάτων, ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ  να μην ταφεί δημοσία δαπάνη,  στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης του, το ένα μετά το άλλο κάνουν δηλώσεις με νόημα για τον τέως Βασιλιά και δηλώνουν ότι θα παραβρεθούν στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη.

Είναι γνωστό ότι ο ευρύτερος χώρος της γαλάζιας δεξιάς παράταξης πάντα είχε στους κόλπους της βασιλόφρονες και φιλοχουντικούς πολίτες. Δεν είναι κάτι που προξενεί εντύπωση σε κανέναν.

 Εξάλλου γνωστά στελέχη της άκρας δεξιάς, σήμερα είναι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι ξορκίζει τα άκρα.


 “Σφάζονται πάνω από το φέρετρο” προς άγρα ψήφων γαλαζοαίματη βουλευτές και υπουργοί 

Ασφαλώς και δεν είναι λίγα τα στελέχη, υπουργοί, βουλευτές, πρώην πρωθυπουργός που έχουν φιλοβασιλικά και μοναρχικά πολιτικά αισθήματα και με κάθε ευκαιρία το δείχνουν και θα παραστούν στη κηδεία.

Υπάρχουν και τα στελέχη της κυβέρνησης και της Ν.Δ. που θα παραβρεθούν στη  εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών, διότι έχουν στραμμένα το βλέμμα στο κυνήγι του σταυρού προτίμησης στις εκλογές και δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους βασιλόφρονες ψηφοφόρους, προκειμένου να πάρουν την ψήφο τους.  

 Ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία οφείλει να μην ξεχνά τι σημαίνει βασιλεία και δεξιά. Χρειάζεται να μη συμμετέχει στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, γιατί μόνο κακές πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές υπηρεσίες έχει να θυμάται ο λαός μας από τη δυναστεία των βασιλιάδων.  

Η πολιτική αυτή πράξη και συμπεριφορά του καθενός μας/μιας δεν έχει να κάνει με τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουμε προς τον κάθε νεκρό συνάνθρωπό μας, αλλά με τον τέως βασιλιά και τον ρόλο του στη χώρα μας. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κουμουτσάκος για να δικαιολογήσει την συμμετοχή του στην κηδεία  του έκπτωτου Βασιλιά, σε δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει:     "Όπως κάθε ιστορικό πρόσωπο, έτσι και ο θανών τέως Βασιλεύς είχε καλές και κακές πλευρές. Θετικές και αρνητικές πολιτικές συμπεριφορές. Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη. Και θα παραστώ επιπλέον ως μια μικρή προσωπική απάντηση στην μικροψυχία της Αριστεράς που ποτέ δεν αναγνωρίζει τις δύσκολες αποφάσεις για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας που με θάρρος παίρνει σταθερά η ελληνική κεντροδεξιά".

 Την ευαισθησία που επικαλείται ο κ. βουλευτής δεν είδαμε να την εκδηλώνει με τη συμμετοχή του π.χ. στην κηδεία του 16χρονου δολοφονημένου Ρομά από τις σφαίρες αστυνομικού. 

Διαβάστε ακόμη

 Ο ρόλος των Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα

 https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/01/blog-post_820.html

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.