ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκης: Ποιο θα είναι το κομματικό του μέλλον;

 Στις πέντε το απόγευμα συνέρχεται το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του θα αποφανθούν ως προς την εισήγηση Τσίπρα για παραπομπή Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή  για τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, καθώς συνέρχεται στις πέντε σήμερα το απόγευμα και με διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, προκειμένου να αποφανθεί για το κομματικό μέλλον του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Στη διευρυμένη αυτή σύνθεση αναμένεται να μετάσχουν εκτός από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής με τον Βουλευτή Χανίων.

 Με επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου προχθές το βράδυ, έγινε γνωστή η καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από Τομεάρχη Διαφάνειας, στην θέση του τοποθετήθηκε ο Γιάννης  Ραγκούσης.

Η πρόθεση παραπομπής του στο πειθαρχικό όργανο διαμορφώνει ένα νέο κλίμα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του κομματικού οργάνου καλούνται να τοποθετηθούν (εγκρίνοντας ή μη) ως προς την εισήγηση που θα καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει, προκειμένου να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό του κόμματος.

Η σημερινή εισήγηση του κ. Τσίπρα εκτιμάται ότι δύσκολα θα απορριφθεί, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, με επικεφαλής τον Αντώνη Κοτσακά, αναμένεται σχετικά σύντομα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αφενός το εσωκομματικό τοπίο και αφετέρου να εκπέμπεται ενιαία το προεκλογικό μήνυμα του κόμματος στο εξής.

Ως προς την «ποινή» που δύναται να επιβάλλει στον Βουλευτή Χανίων η αναβαπτισμένη από το 3ο Συνέδριο του κόμματος Επιτροπή Δεοντολογίας, οι καταστατικές προβλέψεις περιλαμβάνουν «ανάλογα με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος»:

(α) Σύσταση, (β) Επίπληξη, (γ) Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) χρόνο, (δ)Διαγραφή.

Ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνώμη του ανώτατου οργάνου (ΟΜ, ΝΕ ΚΕ) στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος.

 Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν πρόκειται για ένα δρόμο του Παύλου Πολάκη  κορυφαίου στελέχους και πρώην υπουργού, χωρίς επιστροφή. 


Μέχρι σήμερα, ωστόσο, καμία από τις Νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανά την Ελλάδα, αλλά ούτε και κάποιος βουλευτής ή προβεβλημένο κομματικό στέλεχος έχουν αντιταχθεί στην παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Π. Πολάκης: Επιμένει
Με νέα ανάρτησή του ο Βουλευτής Χανίων επανήλθε, εγκαλώντας τηλεοπτικούς σταθμούς για την κάλυψη των εξελίξεων με πρωταγωνιστή τον ίδιο και επιμένοντας στην «ορθότητα» των λεγομένων του για τον δημοσιογραφικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα ρεπορτάζ, «ήταν ο ορισμός της σάπιας ενημέρωσης και η καλύτερη απόδειξη της ορθότητας αυτών που έγραψα προχθές και για τους μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής!!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Την ίδια ώρα, αμήχανα παραμένουν τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βασικό ζητούμενο την εκλογική αποτύπωση της «κρίσης Πολάκη» στις επικείμενες εθνικές εκλογές.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης περιέγραψε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ευρύχωρο κόμμα όπου το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη είναι εδραιωμένο». «Ωστόσο είναι άλλο το δικαίωμα στην προσωπική άποψη και άλλο οι προσωπικές στρατηγικές και ξέρετε αυτό είναι πια και προσωπική ευθύνη του καθενός το πως τηρεί αυτά τα όρια» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «μια δύσκολη στιγμή σε κάθε περίπτωση».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε. «Ό,τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε. Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα». Υποστήριξε πως δεν πρέπει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην διαγραφή του κυρίου Πολάκη από το κόμμα. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποιοι ηθική απαξία στο πρόσωπό του. 

Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε πως φυσικά και η στοχοποίηση προσώπων είναι απόλυτα λανθασμένη. «Δεν μιλάμε ποτέ ατομικά. Και να σας πω την αλήθεια και αρκετούς από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας τους γνωρίζω και προσωπικά και τους σέβομαι. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν θα διαβάσω την απόφαση, αλλά έτερον εκάτερον», κατέληξε.

Αλεξιάδης, Παπαδημούλης: «Δεν περισσεύει κανένας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει ανακοίνωση. Το γραφείο Τύπου με σαφήνεια έχει διαφωνήσει με αυτή την τακτική, γι’ αυτό και υπήρχαν τα μέτρα αντικατάστασης του κ. Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Είναι μια δύσκολη μέρα για μένα, γιατί ο Παύλος Πολάκης εκτός από αγαπητός σύντροφος είναι και φίλος, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούμε συλλογικά. 

Σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα έχει βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο αντικαθιστά τον κ. Πολάκη» ανέφερε σχετικά ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως είπε ο ίδιος «στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη, μια μεγάλη σύγκρουση με ένα καθεστώς. Με καθεστώς θα συγκρουστούμε και αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε όλοι συλλογικά και δεν περισσεύει κανένας». Υπενθυμίζεται ότι «πανστρατιά» στελεχών ενόψει των εθνικών εκλογών ζήτησε από την πρώτη στιγμή και ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, επαναλαμβάνοντας και εκείνος με τη σειρά του πως «δεν περισσεύει κανένας».

Αθανασίου: «Έχω πάθει σοκ»

«Θα πάρει η υπόθεση αυτήν την πορεία που πρέπει να πάρει. Το θέμα είναι ότι ο κ. Πολάκης έδωσε λαβή -απορώ, γιατί θέλησε να κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας» περιέγραψε χθες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Αθανασίου. Ο ίδιος αποκάλυψε πως «έχω πάθει σοκ δεν μπορώ να το εξηγήσω» αναφορικά με τη στάση του κ. Πολάκη.

Κατηγορηματικός ως προς το ότι «δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία ειπώθηκαν» εμφανίστηκε και ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.  


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έχει προφανώς αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης  https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/02/blog-post_75.html

                                                                              

Πληροφορίες από  Μ.Μ.Ε

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.