ΒΥΡΩΝΑΣ 2023: Σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια μαθητών

 Ένα παιδί τραυματίστηκε και ένα ακόμη κινδύνευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κομμάτια επιχρίσματος αποκολλήθηκαν από την ταράτσα του κτιρίου! Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

        Την Τετάρτη 22/3 η Ένωση Γονέων Βύρωνα καλεί σε παράσταση                 διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο  

 Την ώρα που η δημοτική αρχή   από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Βύρωνα ενημερώνει τους πολίτες  ότι" ο  Δήμος Βύρωνα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» του Υπουργείου Εσωτερικών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.842.408,74 €. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία & πρόνοια, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εκπαίδευση, τον  πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία", στο 1ο Γυμνάσιο -1ο Λύκειο Βύρωνα πέφτουν σε κεφάλια των μαθητών σοβάδες εξ αιτίας της " έξυπνης συντήρησης και φροντίδας"  που παρέχει ο δήμος Βύρωνα.

Εδώ και αρκετές μέρες πέφτουν κομμάτια σοβάδων από την ταράτσα  στο 1ο  Γυμνάσιο - 1ο Λύκειο Βύρωνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού την πρώτη φορά και τον παρ’ ολίγον τραυματισμό ενός άλλου παιδιού. 

Αφού προηγήθηκαν  καταγγελίες φορέων, διαμαρτυρίες γονέων, καθηγητών, μαθητών, την Τρίτη 21/3  το πρωί, η δημοτική αρχή "ευαισθητοποιήθηκε" και επισκέφτηκε το σχολείο. Η Τεχνική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι στις μετόπες του σχολείου υπάρχουν σαθροί σοβάδες που πέφτουν και ότι σε κάποιες περιπτώσεις η αποσάθρωση είναι εκτεταμένη και απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σοβάδων αυτών. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.  



Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης αναφέρει χαρακτηριστικά : «Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών, των γονέων - κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας του σχολείου,  αλλά ως δημοτική αρχή θεωρούμε ότι σε ζητήματα ασφάλειας των συμπολιτών μας δεν χωρούν ημίμετρα αλλά σίγουρες λύσεις, όση ταλαιπωρία κι αν συνεπάγονται, προσωρινά».

Η δημοτική αρχή πάλι δεν πρόλαβε, τι κάνουμε! 

Όσοι έχουν παιδιά  στο Βύρωνα, όλοι και όλες που εμπλέκονται με την εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζουν ότι σε πολλά  σχολικά κτήρια, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης -από παιδικούς σταθμούς, μέχρι τα  λύκεια- υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, συντήρησης και επισκευών. Πριν μερικά χρονιά (2018) με την ίδια  δημοτική αρχή έκλεισε το 4ο δημοτικό σχολείο, λόγο ακαταλληλότητας και πλημμελούς  συντήρησης, και παραμένει ακόμα κλειστό, ενώ οι μαθητές πέντε χρόνια μετά μεταφέρονται στον Καρέα.  Οι σύλλογοι, γονέων, εκπαιδευτικών, σωματείο εργαζομένων στο δήμο, μαθητές, δημοτικές παρατάξεις, επαλειμμένα έχουν αναφερθεί στα προβλήματα ασφάλειας,  στις ελλείψεις που υπάρχουν, στα κτήρια της εκπαίδευσης και ιδού το αποτέλεσμα.  

Η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει τον ίδιο μονόλογο, όλα είναι ασφαλή και υπό έλεγχο, δεν υπάρχουν προβλήματα. 

Η  πραγματικότητα όμως την διαψεύδει!   

  Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα

"Για δεύτερη ημέρα παραμένουν κλειστά το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο του Βύρωνα. Ένα παιδί τραυματίστηκε και ένα ακόμη κινδύνευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κομμάτια επιχρίσματος αποκολλήθηκαν από την ταράτσα του κτιρίου! 

Κατά τις πρώτες εργασίες επισκευής, διαπιστώθηκε από τον εργολάβο πως το πρόβλημα ήταν τελικά συνολικό στα επιχρίσματα, πως ήταν θέμα χρόνου να πέσουν και να ξαναπέσουν τμήματα τους στα κεφάλια μαθητών και καθηγητών, και αποφασίστηκε καθαρισμός (ξύσιμο) του επιχρίσματος  με σκοπό κατά τις διακοπές του Πάσχα να προχωρήσουν σε εκτενή συντήρηση της υποδομής.

Έλεγχοι και εργασίες που θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα τακτικά, και οπωσδήποτε κατά το κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι και προ τους ανοίγματος αυτών τον Σεπτέμβρη, στην περίπτωση μας γίνονται επ' αφορμής ενός παρ' ολίγο τραγικού γεγονότος. 

Βύρωνας! Έξυπνη πόλη! Μια πόλη προς όφελος των δημοτών! Για τούτο μας ενημερώνει η Διοίκηση του δήμου, πληροφορώντας μας πως η πόλη μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.842.408,74 €!!!!

Την ίδια στιγμή, μόλις χτες και πριν ακόμα "κάτσει" η σκόνη από την πτώση των σοβάδων στα κεφάλια των παιδιών μας, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με εισήγηση της δημοτικής αρχής, αναμόρφωσε τον προυπολογισμό για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων, μειώνοντας τον από το δυσθεώρητο ποσό των 74.400 ευρώ, στις 14.400 ευρώ!

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι αν τώρα κιόλας δεν αντιδράσουμε. Πάντα τα νούμερα είχαν σημασία. Κόστος - όφελος! Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!

Η εγκληματική πολιτική του κέρδους, την οποία υπηρετούν ευλαβικά όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και πλάι σε αυτές Δήμοι και Περιφέρειες, βάζει σε δεύτερη μοίρα την προστασία, την ασφάλεια, την ίδια τη ζωή των παιδιών μας, εκτιμά ως κόστος την ουσιαστική συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται "έξυπνα". Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την χρόνια υποβάθμιση της σχολικής στέγης, για τα γηρασμένα σχολεία και στο Βύρωνα, για τα νηπιαγωγεία στα προκάτ, για τις τάξεις των 25-27 παιδιών ανά αίθουσα.

Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Βύρωνα, τους γονείς του Βύρωνα, σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο 22/03/2023 και ώρα 18:00 στο χώρο του Δημαρχείου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου! 

Απαιτούμε διενέργεια προληπτικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτίρια και όπου κριθεί να γίνουν τώρα οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, τέτοια που οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα επιτρέπουν".

Την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής  

Κλείνει για δύο εβδομάδες το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα για κατεπείγουσες τεχνικές εργασίες!

Με απόφαση του Δήμου Βύρωνα το 1ο Γυμνάσιο  – 1ο Λύκειο Βύρωνα (Ανάληψης) θα παραμείνει κλειστό για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εκτελεστούν κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση σαθρών σοβάδων στις μετόπες του σχολείου.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προέκυψε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η εμφανής -εξωτερικά- αποσάθρωση, είναι εκτεταμένη και απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σοβάδων αυτών.

Λόγοι ασφάλειας των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιβάλλουν τη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, προκειμένου να γίνουν σωστά και με ασφάλεια οι προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς να εκτεθεί κανένας σε κίνδυνο. Κατά το διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης: «Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών, των γονέων - κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας του σχολείου,  αλλά ως δημοτική αρχή θεωρούμε ότι σε ζητήματα ασφάλειας των συμπολιτών μας δεν χωρούν ημίμετρα αλλά σίγουρες λύσεις, όση ταλαιπωρία κι αν συνεπάγονται, προσωρινά».   

Διαβάστε ακόμη   

ΚΚΕ/ΚΝΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (Φωτο) 

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/03/1-1.html

                                                                                                        

                                                                                                   Ρωγμή στην ενημέρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.