ΒΥΡΩΝΑΣ: Με αφορμή την συνέντευξη του κ. Μίλτου Μπαντή, υποψήφιου δημάρχου και "εκλεκτού" της Ν.Δ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μίλτος Μπαντής, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον 94fm και τις "Δημοτικές Διαπλοκές", αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Χρήστο Γώγο και την παράταξη «Νέα Εποχή Βύρωνα», γεγονός που δημιουργεί πλέον ένα διαφορετικό προεκλογικό σκηνικό στην πόλη, και συνέχισε λέγοντας ότι «Από το 2019 δουλέψαμε πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση. Καταθέσαμε κοινή πρόταση προϋπολογισμού οι δύο παρατάξεις. Βοήθησε σ’ αυτό και ο Νίκος ο Χαρδαλιάς, αλλά και ο Άρης ο Γώγος (γιος του Χρήστου) βοήθησε να επιτευχθεί το όλο εγχείρημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαντής.
.... Γίνεται προσπάθεια προσέγγισης και θα γίνεται για να μην υπάρχει και άλλο ψηφοδέλτιο από το χώρο (σ.σ Δεμπόνος). Η πόρτα μας είναι ανοικτή, παρόλα αυτά έχουμε δημοκρατία. Παράλληλα, σημείωσε πως το γεγονός της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Βύρωνα για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, σε συνάρτηση με την συνένωση, καθιστούν μεγάλη ευκαιρία για την πόλη αυτή τη συγκυρία.
... «Παρατηρούμε τα τελευταία 9 χρόνια μια στασιμότητα στην πόλη, έχει μείνει πίσω ο Βύρωνας, δεν έχει προχωρήσει όπως άλλες πόλεις, αν και είχε ευκαιρίες η δημοτική αρχή την πενταετία, είχε ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής.
... Ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης κατά τη γνώμη μου, καθιστά μοναδική στιγμή για την πόλη μας. Η πρώτη απόφαση μετά τις εκλογές
του πρωθυπουργού, ήταν να δόση λύση στο πρόβλημα Κοπανά", τόνισε ο κ. Μπαντής.
Από τα παραπάνω, αβίαστα οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα, ότι ο μέχρι χθες πρόεδρος
της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νότιου τομέα Αθηνών
της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος κ. Μίλτος Μπαντής είναι σε μια «διατεταγμένη» υπηρεσία
ενός κομματικού και κυβερνητικού σχεδιασμού που στόχο έχει το βράδυ τον
δημοτικών εκλογών να καταγραφεί ότι ο δήμος Βύρωνα, πέρασε σε δεξιά κυβερνητικά
χέρια.
Αυτό, εάν συμβεί με τη βούληση των πολιτών – ψηφοφόρων του Βύρωνα, δεν σημαίνει
ότι εκ προοιμίου είναι για το καλό της πόλης μας και ότι ο «Βύρωνας θα πάει μπροστά»,
σύμφωνα με το κοινό λογότυπο «Βύρωνας Μπροστά, Αττική Μπροστά» των παρατάξεων της
Ν.Δ. σε δήμο και Περιφέρεια.
Πράγματι ο δήμος Βύρωνα, η πόλη που ζούμε και αναπνέουμε, εργαζόμαστε, μεγαλώνουμε,
η πόλη που αγαπάμε, τα τελευταία εννέα χρόνια, έχει βαλτώσει. Τίποτα το ουσιαστικό
δεν έχει να επιδείξει η απερχομένη δημοτική αρχή. Ελάχιστες παρεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο.
Αντίθετα, με την πολιτική της και την πρακτική της η σημερινή δημοτική αρχή Κατωπόδη (ΣΥΡΙΖΑ) δημιούργησε η ίδια εκείνες τις συνθήκες διαδοχής της από τη δεξιά παράταξη -όπως ακριβώς το 2002 η δημοτική αρχή Ρογκάκου (ΚΚΕ) με την λαϊκή δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει η πολιτική της «άνοιξε» την πόρτα και παρέδωσε στο δεξιό Νίκο Χαρδαλιά. Έτσι και ΤΩΡΑ δεν αποκλείεται και είναι πολύ πιθανό, να περάσει η διοίκηση του δήμου στα χέρια του Μίλτου Μπαντή.
Επισημαίνουμε πως ο Μίλτος Μπαντής είναι ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, πρασίνου και πολιτικής προστασίας ( 2010-2012 ) επί διοικήσεως Νίκου Χαρδαλιά και δεν είδαμε καμία διαφοροποίηση του από την ασκούμενη πολιτική του τότε δημάρχου και σημερινού υποψήφιου περιφερειάρχη αττικής, όπως η επιβολή δυνητικού τέλους στους κατοίκους, τα διπλά βιβλία στη διαχείριση του θεάτρου βράχων, οι βλαπτικές πρακτικές από ιδιωτικη εταιρεία για το περιβάλλον στη Β΄ ζώνη Υμηττού κ.λπ.
Στη συνέντευξη ο κ. Μπαντής δεν λέει τίποτα περισσότερο από το ότι, θα ασκήσει μία διαφορετική διαχείριση. Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξή του.
Σίγουρα η πόλη χρειάζεται να γυρίσει σελίδα. Το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση. Ο Μίλτος Μπαντής πορεύεται σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως πορεύτηκε και η απελθούσα δημοτική αρχή.
Στην κατεύθυνση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ιδεών και πρακτικών, που ενστερνίζεται η παράταξη "Βύρωνας Μπροστά" και άλλες παρατάξεις, που αποθεώνουν και υπηρετούν τη λογική της αγοράς, συμβάλλοντας όλο και περισσότερο ο δήμος να εξυπηρετεί όχι τις ανάγκες των πολλών, που ζούμε στην πόλη, αλλά τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Που αποδέχονται ο δήμος ως τοπική διοίκηση να λειτουργεί ως το μακρύ χέρι των εκάστοτε κυβερνητικών κατευθύνσεων.
Που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση, να είναι υποστελεχομένες οι υπηρεσιες του από μόνιμο προσωπικό και μέσα.
Να αναθέτουν όλο και περισσότερες λειτουργείες του δήμου σε ιδιώτες και εργολάβους.
Να βλέπουν η αστική δημοκρατία στη λειτουργία
του δήμου να συρρικνώνεται, να υποβαθμίζονται τα δημοτικά συμβούλια, να επανέρχεται
ενισχυμένο το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα,
οι πολίτες να είναι διαρκώς στην "απ' έξω", μακριιά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν και ουσιαστικά να τα αποδέχονται.
Δεν χρειαζόμαστε εναλλαγή διαχειριστή στην πόλη!
Η πόλη χρειάζεται να γυρίσει σελίδα, να πάνε τα πράγματα αλλιώς, για την επίλυση
των λαϊκών αναγκών.
Να αναβαθμιστεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του δήμου και των υπηρεσιών
του. Να διεκδικηθεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια
να αξιοποιούνται από το δημοτικό συμβούλιο για τις ανάγκες της πόλης και να μην διατίθενται για καθορισμένες δράσεις που επιβάλει η Ε.Ε. Να μην λειτουργεί ως επιχείρηση με τους πολίτες πελάτες ο δήμος και η δημοτική
επιχείρηση ΔΕΑΔΒ ΑΕ. Η δημοτική επιχείρηση-ΔΕΑΔΒ Α.Ε. να ενσωματωθεί και οι εργαζόμενοι
και η λειτουργία της να περάσουν στο δήμο. Να περιοριστεί η λογική της ανταποδοτικότητας.
Δωρεάν υπηρεσίες προς το λαό. Να πληρώνουν
όλοι αυτοί που καταλαμβάνουν δημόσιο, δημοτικό
κοινόχρηστο χώρο. Να αυξηθούν τα δημοτικά
τέλη σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.
Να δημιουργηθούν σύγχρονες κοινωνικές δομές για τις ανάγκες όλων των ηλικιών στην πόλη. Παιδικοί Σταθμοί κατάλληλοι σε κάθε γειτονιά, Χώροι φροντίδας και φιλοξενίας υπερηλίκων, αστέγων κ.λπ. Σύγχρονα ασφαλή σχολεία. Αλήθεια πόσα χρόνια θα χρειαστούν ακόμη, για να αρχίσει η ανέγερση του 4ου δημοτικού σχολείου (Χαραλαμπόπουλου) που από το Μάρτιο του 2018 παραμένει κλειστό; ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η ανέγερση και τα παιδιά μεταφέρονται με πούλμαν στον Καρέα.
Θέλουμε μια πόλη που να ζεις και να κυκλοφορείς ελευθέρα.
Με σεβασμό στα δικαιώματα
των πεζών, την υπεράσπιση των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων. Μέτρα για ασφαλή
και βιώσιμη πόλη, για την κυκλοφορία, τη στάθμευση κ.λπ. Σε δρόμους όπως η Φορμίωνος, η Νικηφοριδη, η Αγ, Σοφίας, η
Τμώλου, η Ολύμπου, μπορεί να είναι διπλής κατεύθυνσης και να σταθμεύουν αυτοκίνητα;
Για την υπεράσπιση και ανάπτυξη του πράσινου, των ελεύθερων χώρων. Να απομακρυνθεί ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου από τον Υμηττό. Να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από τον Υμηττό. Να υπάρξουν δράσεις συντήρησης του δάσους και δεντροφύτευσης εκεί που χρειάζεται. Να περάσει επιτέλους, οριστικά ο λόφος Κοπανά στο σύνολο του στο δημόσιο. Να διασφαλιστούν οι εγκαταστάσεις των δήμων Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού, και να απαγορευτεί η δημιουργία άλλων εγκαταστάσεων στην έκταση του Υμηττού. Να αξιοποιηθεί η εγκαταλελειμμένη περιοχή Κουταλά, με ήπιες δράσεις, για την επισκεψιμότητα των πολιτών στο βουνό.
Όχι στην αλόγιστη επέκταση των τραπεζοκαθισματων, πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι δημοτικοί χώροι για όλους.
Αναβάθμιση της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας και σύνδεση της με το Μετρό και την Πανεπιστημιούπολη. Το μετρό στην πόλη μας, θα έπρεπε να είχε έρθει χθες. Αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια αδιαφορία!
Για να διαμορφωθεί επιτέλους η πλατεία
στο τέρμα της Εμπεδοκλέους -Νεράιδα-, ο χώρος στη συμβολή των οδών Βουτζά, Κωνσταντιλιέρη και Μικράς Ασίας. Να περάσει η έκταση της σχολάζουσας κληρονομιάς -οδο Νικηφοριδη- στο δήμο και να αξιοποιηθεί
για τις πολλαπλές ανάγκες των κατοίκων.
Όχι στο δημαρχοκεντρικο μοντέλο διοίκησης. Περισσότερη δημοκρατία στη λειτουργία του δήμου, με την άμεση συμμετοχή των πολιτών. Επαναφορά της απλής ανόθευτης αναλογικής ως εκλογικό σύστημα. Κατάργηση των χρηματικών παράβολων για τους υποψήφιους των συνδιασμών. Περιορισμένη 8χρονη θητεία των δημάρχων. Συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη.
Αυτές είναι μερικές σκέψεις για δημόσια διαβούλευση, που θα μπορούσαν να πάνε τα πράγματα αλλιώς και να γυρίσει σελίδα η πόλη μας.
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών.
Αυτό είναι που χρειάζεται η πόλη μας, με την τοπική κοινωνία συμμέτοχη. Ζητούμενο είναι να βρεθεί εκείνο το πολιτικό κίνημα και οι εκφραστές του για να προωθήσουν τέτοιες πολιτικές.
Με αυτές τις σκέψεις, πρέπει να φτάσουμε στην κάλπη και να κάνουμε τη σωστή επιλογή για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ρωγμή στην Ενημέρωση
Δεν υπάρχουν σχόλια