ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Εκλογές την Κυριακή 17/9 για την ανάδειξη του νέου/ας Προέδρου

  

Απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη να στηρίξει αυτή τη πολιτική εκλογική διαδικασία, λένε  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Συμμετέχουμε μαζικά στη διαδικασία και δίνουμε δύναμη στο αύριο, αναφέρουν.


   Στον Βύρωνα  ψηφίζουν                 στο  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ                     Καραολή & Δημητρίου 36-44

 Από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ.

 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα σε όλη την Ελλάδα, καταβάλλοντας εκλογική συνδρομή 2 ευρώ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι άνω των 15 ετών με την αστυνομική ταυτότητα η δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια παραμονής με την εκλογική συνδρομή των 2 ευρώ. 

Το 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση τα μέλη του ξεπερνούσαν  οριακά τα 30.000. Στις 14 Μάιου 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κατάφερε να έχει  110.000  μέλη και  να προσήλθαν  στις κάλπες 152.193 για την εκλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα,  που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Υπέρ του Α. Τσίπρα  ψήφισαν 150.853.  Ο αριθμός των λευκών ήταν 989, των άκυρων ήταν 351.

Σήμερα 16 μήνες μετά, η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως διαφορετική. Το κόμμα ηττήθηκε στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραιτηθεί, υπάρχει απογοήτευση και όχι στράτευση των μελών και πέντε πρόσωπα διεκδικούν τη θέση του Προέδρου.

             Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει ζεστάνει τη συζήτηση, από υποτονική που ήταν έχει ανάψει και σε αυτό βοηθούν και τα ΜΜΕ.

Το κλίμα της αντιπαράθεσης των τελευταίων ημέρων, δεν αποκλείεται να βοηθήσει για μεγαλύτερη συμμετοχή στην κάλπη.

Οι ομιλίες των υποψήφιων ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

 Όλες οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  δίνουν την μάχη της συμμετοχής  και αναμένουν όλοι με ενδιαφέρον ποιος/α θα εκλεγεί πρώτος/η  καθώς και το πού θα κυμανθεί η  συμμετοχή των μελών και φίλων.  

Εκτιμήσεις στελεχών μιλούν με βεβαιότητα ότι θα έχουμε επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 24/9. Τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για μικρότερη συμμετοχή από τον Μάϊο του 2022.

 

                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.