ΒΥΡΩΝΑΣ: Γώγος, Μπαντής, Κατωπόδης "γυαλίζονται" και διεκδικούν έναν "πληγωμένο" δήμο για να τον διοικήσουν. Κοιτάξτε τους στα μάτια...

  • Η νέα μεγάλη παράταξη της δεξιάς "χτίστηκε" με μεθοδεύσεις που απαξιώνουν την πολιτική και την ταυτίζουν με τη συναλλαγή και την προσωπική φιλοδοξία
  • Με τέτοιο χαρακτήρα πορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια και η δημοτική αρχή Κατωπόδη

Ο Χρήστος Γώγος αλλάζει τα δεδομένα στο Βύρωνα

Στις δημοτικές εκλογές το 2019 με 23,45% στον Α΄ γύρο 5.883 ψήφους και 10 συμβούλους, πολλοί βυρωνιώτες και βυρωνιώτισσες εξέλεξαν τον κ. Χρήστο Γώγο και την "Νέα Εποχή Βύρωνα" στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο. Πολύ γρήγορα ο ίδιος για επαγγελματικούς λόγους επέλεξε να παρακολουθεί τα δρώμενα της πόλης εξ αποστάσεως αφού εργαζόταν ως γιατρός στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Η εκ του μακρόθεν "συμμετοχή" του στα δημοτικά συμβούλια κράτησε πάνω από δύο χρόνια, αφού επέστρεψε τον Οκτώβριο του 2021, μετά και την περιπέτεια που είχε με την αδυναμία εξόδου από την Τζέντα.

Από το 2022 και αφού συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειαζόταν -αυτό ισχυρίζονται πολιτικοί του φίλοι- ξεκίνησε την νέα προσπάθεια για τη διεκδίκηση του δήμου και την κάθοδο του στις εκλογές του 2023.

Είχε βέβαια και τις απώλειες των δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του, όπως Μουντοκαλάκης, Δεμπόνος, Ταραζώνας, Μπαστέα, που επέλεξαν διαφορετικούς δρόμους. 

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, (τρίτη κατά σειρά προσπάθεια του) άνοιξε προεκλογικά γραφεία, "Νέα Εποχή Βύρωνα", συγκέντρωνε συμπολίτες και ανακοίνωνε ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, "καταχέριαζε" όποιον τολμούσε να πει ότι μπορεί και να ενωθούν με τον Μίλτο και να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος...

Αλλάζουμε τα δεδομένα ως "Νέα Εποχή" με το Χρήστο Γώγοέλεγε....

Στις 13 Ιουλίου 2023 μιλούσε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βαγγέλη Φανίδη ως υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα, όμως αυτό ήταν τότε...

Ώσπου ξαφνικά...

Στις 22 Ιουλίου αλλάζουν τα δεδομένα, προφανώς όπως τα είχε σχεδιάσει αυτός μαζί με κάποιους...

Κάπως έτσι ανακοίνωσε ότι η παράταξη του και αυτός ο ίδιος μαζί με τον Μίλτο Μπαντή ενωμένοι δημιουργούν την παράταξη "Βύρωνας Μπροστά"...

Διαβάστε την ανάρτηση του κυρίου:

Χρήστος Γώγος - facebook
22 Ιουλίου


Ο Βύρωνας της καρδιάς μας, της ζωής μας όλης θα έλεγα, παραμένει πάντα πάνω και πέρα από τη φιλοδοξία του καθενός από εμάς, που τον υπηρετούμε εδώ και χρόνια με συνέπεια και τον θέλουμε πρωταγωνιστή!
Αγαπημένοι μου φίλοι, υπάρχουν στιγμές στην πορεία του κάθε ανθρώπου που τον καθορίζουν, τον προσδιορίζουν και τον συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής του. Στιγμές που άλλες φορές μας γεμίζουν όμορφα συναισθήματα ανάτασης και δημιουργίας, και άλλες φορές μας αφήνουν λιγότερο ευχάριστα, πικρά ψυχικά αποτυπώματα.
Από το 1998, ξεκινώντας στο πλευρό του καλού μου φίλου και πάντα συνοδοιπόρου Νίκου Χαρδαλιά, την αυτοδιοικητική μας πορεία, και μέχρι σήμερα με τους κατά καιρούς καλούς φίλους και εξαιρετικούς συνεργάτες, βάλαμε την πόλη μας πάνω από την ίδια την επαγγελματική μας προοπτική, πάνω από την οικογενειακή μας ισορροπία, πάνω από την όποια συνηθισμένη μας καθημερινότητα.
Και είχαμε τη χαρά, τύχη και ευλογία για 12 χρόνια (2003-2014) να αλλάξουμε τα πάντα με μικρά και μεγάλα έργα σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, σε μια προσπάθεια που προσωπικά (και χωρίς άνω τελείες) συμμετείχα με συνέπεια, μεράκι και διάθεση από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα. Μια προσπάθεια που οι Βυρωνιώτες έδειξαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους με τις αλλεπάλληλες τότε εκλογικες μας νίκες.
Εννέα χρόνια μετά, η προσπάθεια αυτή έχει εξαϋλωθεί, έχει ισοπεδωθεί, έχει στρεβλά αποδομηθεί από μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή, κατώτερη των προσδοκιών όλων μας, όμηρη των ιδεοληψιών της και της ανικανότητάς της να οραματιστεί, να σχεδιάσει και κυρίως να δημιουργήσει και κατασκευάσει όλα όσα έχει ανάγκη ο Βύρωνάς μας και οι συμπολίτες μας!
Μια δημοτική αρχή, που απλά υπήρξε τυχερή δυο φορές και εκμεταλλεύθηκε τους χωρίς νόημα ανταγωνισμούς και ανούσιες αντιπαραθέσεις και την χωρίς τελικά νόημα διάσπαση των δυνάμεων της δημιουργίας, των δυνάμεων που στο παρελθόν είχαν αδιαπραγμάτευτα αποδείξει ότι και θέλουν και μπορούν!
Πριν λίγα 24ωρα, ο Μίλτος Μπαντής ανακοίνωσε την πρόθεσή του και απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος. Και δυστυχώς με την απόφαση του αυτή φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Με ανθρώπους της κοινωνίας, εξαιρετικά δημιουργικά στελέχη, να είναι προβληματισμένα και μοιρασμένα σε δυο παρατάξεις, που και στο παρελθόν και για 12 χρόνια δούλεψαν μαζί για το καλό της πόλης με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά 9 χρόνια τώρα διαμοιρασμένα σε διαφορετικά μετερίζια, "χαρίζουμε" την γειτονιά μας στους ανίκανους της Δημοτικής Αρχής του Σύριζα και την καταδικάζουμε στην ανυπαρξία και το τέλμα. Γιατί όλοι πλέον ξέρουμε, όλοι έχουμε βιώσει, πως η διάσπαση φέρνει πόλωση, αντιπαραθέσεις, κατήφεια και στο τέλος ήττες. Ήττες όχι παραταξιακές, αλλά ήττες προοπτικής και δημιουργίας για τον Βύρωνα μας.
Αλλά αυτό θα σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα! Όσο προβληματισμένος, όσο απογοητευμένος και αν νιώθω από την όλη κατάσταση, δεν σκοπεύω να μείνω απαθής κα να επιτρέψω να γίνουν τα ίδια λάθη! Ο Βύρωνας άλλωστε για μένα δεν ήταν και δεν είναι λάφυρο, δεν ήταν και δεν είναι μια φιλοδοξία στο όριο της όποιας ματαιοδοξίας, είναι ο αδιαπραγμάτευτος τρόπος ζωής μου, το διαρκές στοίχημα ευθύνης μου, το δικό μου λιμάνι ευθύνης και προσφοράς, το δικό μου ταξίδι αρχών και σταθερών αξιών!
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, παίρνω την υπόθεση πάνω μου και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα συναντηθώ με τον Μίλτο Μπαντή και θα του ζητήσω να αφήσουμε στην άκρη ο,τιδήποτε μας χώρισε εννιά χρόνια, και να συζητήσουμε χωρίς προαπαιτούμενα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ώστε να καταλήξουμε επιτέλους σε μια λύση - απόφαση ενότητας, ευθύνης, δημιουργίας και κυρίως ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, απέναντι στους χιλιάδες συμπολίτες μας που απαιτούν ΑΜΕΣΑ να δώσουμε τέλος στο τέλμα.
Αγαπημένοι μου φίλοι και συνεργάτες,
Σε όλη μου τη ζωή,
Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη.
Δεν αρνήθηκα ποτέ τη συζήτηση και συνεργασία.
Δεν αποποιήθηκα και δεν ξέχασα ποτέ τη δημιουργική εμπιστοσύνη των Βυρωνιωτών που με εκλέγουν πρώτο στις προτιμήσεις τους εδώ και δυο εκλογικές αναμετρήσεις.
Μπαίνω μπροστά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από τα αδιέξοδα των διασπάσεων, αναλαμβάνω πρωτοβουλία και τις επόμενες ώρες μαζί με τον Μίλτο Μπαντή, θα συζητήσουμε, θα καταλήξουμε και κυρίως θα σηματοδοτήσουμε τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την πόλη μας που πρέπει να πάει επιτέλους ΜΠΡΟΣΤΑ!

Και συνεχίζει...

Χρήστος Γώγος - facebook


Παρότι στο μυαλό μου υπάρχουν οι φωτιές που προκάλεσαν τόσο πόνο με την απώλεια των δύο αετών μας, η ζωή αμείλικτη στον ρυθμό της και την ακολουθούμε.
Καλύτερα Στρατιώτης στην ενότητα, παρά Στρατηγός στη διάσπαση!
Αγαπημένοι μου φίλοι, καλοί μου συνεργάτες, ο κύβος ερρίφθη!
Τα τελευταία 24ωρα και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μου για τις αναγκαίες συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τον Μίλτο Μπαντή για το μέλλον της αγαπημένης μου πόλης, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα. Και κυρίως αμοιβαία να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε για όλα εκείνα που οδήγησαν δύο εξαιρετικές ομάδες στελεχών, ανθρώπων της κοινωνίας, με κοινές αγωνίες και ανησυχίες για τη γειτονιά μας, σε ξεχωριστές πορείες τόσο στις εκλογές του 2014, όσο και σε αυτές του 2019. Πορείες ξεχωριστές που στοίχησαν δυστυχώς στην πόλη και που την κράτησαν εννέα χρόνια τώρα όμηρο μια δημοτικής αρχής, που, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς το παραμικρό αφήγημα για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καταδίκασε τον Βύρωνα στη μιζέρια και την ανυποληψία, στην αδράνεια και το τέλμα.
Και η συζήτηση με τον Μίλτο Μπαντή υπήρξε ειλικρινής, τόσο ειλικρινής όσο ποτέ, οφείλω δημόσια να τονίσω. Υπήρξε έντονη, (συναισθηματικά και όχι μόνο), αλλά και ουσιαστικά ξεκάθαρη, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της γειτονιάς μας, την ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα μας χώριζαν χρόνια τώρα, και να προτάξουμε τις κοινές μας ανησυχίες, την κοινή μας αγωνία για αυτήν. Και κυρίως να δείξουμε στην πράξη την κοινή μας ευθύνη να δουλέψουμε μαζί για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Βυρωνιωτών και την ανάδειξη του Βύρωνα σε πόλη πρωταγωνίστρια, αντάξια των προσδοκιών όλων όσων την αγαπάμε και θέλουμε να προοδεύει.
Αγαπημένοι μου φίλοι, το αποτέλεσμα των συζητήσεών μας είναι ένα και σημαντικό. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ! Ενώνουμε δυνάμεις σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Μίλτο Μπαντή. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ευθύνης, ένα ψηφοδέλτιο δημιουργίας και προοπτικής, όπου δεκάδες άξια στελέχη της κοινωνίας θα βρεθούν επιτέλους πάλι μαζί, σε ένα νέο μοναδικό στοίχημα συλλογικού καθήκοντος, σε ένα νέο ξεχωριστό ταξίδι συνέπειας και αποτελέσματος.
Ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο νίκης, που εκτός από τους 88 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους μας, θα τύχει επιπλέον της στήριξης δεκάδων αυτοδιοικητικών στελεχών, που ακόμα και αν δεν συμμετέχουν, ενώνουν ξανά δυνάμεις και ανθρώπους εμπειρίας στο πλευρό των νέων υποψηφίων, με τη σκέψη και την καρδιά μας σε όσα στο παρελθόν πετύχαμε όλοι μαζί για τον Βύρωνα της καρδιάς μας.
Ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο από αύριο θα συμμετέχουν τα ξεχωριστά παιδιά, οι αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι και συμμαχητές της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, για τους οποίους μόνο υπερηφάνεια και θαυμασμό νοιώθω και δημόσια εκφράζω.
Ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα βρεθούν μαζί άνθρωποι της κοινωνίας με διαφορετικές αναφορές, πορείες και ιδεολογίες, αλλά με κοινές αγωνίες, αρχές και αξίες, σε μία μοναδική προσπάθεια να δώσουν τέλος στην ανυπαρξία των εννέα τελευταίων ετών και να σαλπίσουμε άνεμο δημιουργίας και αποτελέσματος μέσα από σκληρή, υπεύθυνη, καθημερινή προσπάθεια και δουλειά!
Και σε αυτήν την προσπάθεια θα δηλώσω ΠΑΡΩΝ, θα εγγυηθώ τον ενωτικό της χαρακτήρα και πορεία, θα δουλέψω σκληρά στο πλευρό του κοινού μας επικεφαλής, και θα τεθώ επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, αποδεχόμενος την πρόταση του να συνδράμω επιτελικά και οργανωτικά στην προεκλογική μάχη. Μία Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα συμμετέχουν στελέχη που έχουν τιμήσει εδώ και πολλά χρόνια με τις υπηρεσίες τους την πόλη, και αν και δεν θα είμαστε υποψήφιοι, θα ριχτούμε στη μάχη, στο πλευρό των νεότερων γενεών αυτοδιοικητικών μας στελεχών και υποψηφίων!
Αγαπητοί μου φίλοι,
τα συναισθήματά μου πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ανάμεικτα. Νοιώθω πραγματικά γεμάτος από εμπειρίες, στιγμές, διαδρομές αυτά τα 26 χρόνια της αυτοδιοικητικής μου πορείας. 26 χρόνια που μοναδικό μου, αποκλειστικό, υπέρτατο μέλημα ήταν η γειτονιά μας, ο Βύρωνας μας.
Κρατάμε τις όμορφες, δημιουργικές στιγμές αυτής της πορείας, και με την αξιοπρέπεια, το ήθος και τη σοβαρότητα που μας οδηγούσε όλα αυτά τα χρόνια, προχωράμε μπροστά, χέρι-χέρι, όλοι μαζί! Αφήνουμε πίσω εύλογες πικρίες, μικρές ή μεγάλες απορίες, δικαιολογημένους ή όχι ενδοιασμούς, και ριχνόμαστε από αύριο στη μεγάλη Μάχη για τον Βύρωνα.
Γιατί η γειτονιά μας, η πόλη μας, ο Βύρωνας μας είναι ΠΑΝΩ από οτιδήποτε άλλο και οι ευθύνες μας απέναντι στους συμπολίτες μας είναι πλέον αδιαπραγμάτευτες.
Ο Βύρωνας λοιπόν μπροστά, όλοι μαζί ενωμένοι για μία νέα εποχή που έχουν ανάγκη η πόλη και οι γειτονιές μας. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας! ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ!
ΥΓ: Η σκέψη μου, τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρώων πιλότων μας και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αθάνατοι, Αετοί.

Χρήστος Γώγος - facebook


Καλημέρα και καλή Κυριακή.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τούς ίδιους τους υποψηφίους μου που με ψυχραιμία και σύνεση, προχώρησαν στις επιλογές τους.
Για όσους αμφισβήτησαν τις προθέσεις μου, απλά δεν πίστεψαν ποτέ σε μένα.
Η απόφασή μου ήταν μονόδρομος για το καλό της πόλης, που όφειλα να ακολουθήσω, διαφορετικά η ήττα θα ήταν το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών για όλους.
Για όσους υπονόησαν κακοήθειες απαντώ ότι εγώ ό ίδιος καθώς και τα παιδιά μου αγωνιζόμαστε για τον βιοπορισμό μας σε εργασίες μακρυά από τον κομματικό σωλήνα.
Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία.
Με πολλή αγάπη.
Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ μέχρι 31/12/23.

Λίγες ημέρες μετά ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον "Βύρωνας Μπροστά" και τον Μίλτο Μπαντή και ο γιος του -Άρης Γώγος- και πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος με τον Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής.


Στις 31 Αυγούστου 2023 έγινε και η αποκαθήλωση των προεκλογικών γραφείων της "Νέας Εποχής Βύρωνα" του κ. Χρήστου Γώγου...



Βεβαίως, μετά την προχώρηση του στη νέα δεξιά δημοτική παράταξη "Βύρωνας Μπροστά" με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μίλτο Μπαντή.

Η προσχώρηση αυτή του κ. Γώγου και της "Νέας Εποχής Βύρωνα" έγινε με διαδικασίες εξπρές, χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία -σύμφωνα με όσα λένε άνθρωποι που στήριξαν το Χρήστο Γώγο, τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν, αλλά στο τέλος με όσα έγιναν πικράθηκαν και αισθάνονται εκτεθειμένοι στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ένα βράδυ κλήθηκαν από τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο -σε ένα υπόγειο(!) της πόλης- να τους ανακοινώσει ότι πήρε την μεγάλη απόφαση να ενωθεί με τον Μίλτο για να πάρει η παράταξη της Ν.Δ. το δήμο Βύρωνα.(!) (Αλήθεια, -αν όντως έτσι ειπώθηκαν τα πράγματα- αναρωτιόμαστε, τι είναι ο δήμος; επιχείρηση που την αγοράζει ο κάθε πολιτευόμενος; Δεν θα αποφασίσουν οι πολίτες, έστω και με αυτό το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, ποιος θα είναι ο δήμαρχος της πόλης;).

Χωρίς καμία συζήτηση δηλαδή ανακοινώθηκε στους πρώην συνοδοιπόρους του κ. Γώγου μία ειλημμένη απόφαση. Κάποιοι/ες όμως δεν το χώνεψαν, αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή. Έντονες ήταν οι επικρίσεις που δέχθηκε -και δικαίως- καθώς μέχρι εχθές άλλα έλεγε και τώρα αλλιώς πράττει. Αυτοί που εκτέθηκαν μαζί του ξαφνικά άκουγαν πως τελειώνει η δημοτική παράταξη και τους ζητούν να προσχωρήσουν εκεί που τους λένε...

Και ξαφνικά -στην κατά τα άλλα κλειστή συνάντηση- εμφανίζεται τυχαία και ο... «μεγάλος», που σήμερα διεκδικεί την περιφέρεια, και αρχίζει να μιλάει με το γνωστό του τρόπο για το ότι "...πρέπει να πάρουμε ενωμένοι το δήμο..." και άλλα παρόμοια -ξεχνώντας τα όσα ο ίδιος έλεγε στις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, του 2014 και 2019 ενάντια στο Μίλτο Μπαντή στηρίζοντας τότε τον Χρήστο Γώγο.

Τόσο δημοκρατικά μεθοδευμένα έγιναν όλα!

Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε...

Ο κ Χρήστος Γώγος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον εκλεκτό της Ν.Δ. κ. Χαρδαλιά Νίκο. Ο υιός, Άρης Γώγος, είναι υποψήφιος με την παράταξη «Βύρωνας Μπροστά». Ορισμένοι/νες, που είχαν γνωστοποιήσει την υποψηφιότητα τους με την "Νέα Εποχή", μεταπήδησαν στην νέα παράταξη Ν.Δ. - Μπαντή σαν να αλλάζουν πουκάμισο. Κάποιοι άλλοι προσεγγίζουν τον κ. Σωτηρόπουλο και την παράταξή του "Δύναμη Ελπίδας". Ενώ τέλος άλλοι και άλλες πήραν αποστάσεις από όλη αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία, που μόνο απαξίωση για την ενασχόληση με την πολιτική δημιουργεί...

Οι εξελίξεις αυτές συζητιούνται στην πόλη, έχοντας προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και ερμηνείες. Δεν λείπουν αυτοί που επικροτούν την προσχώρηση για... το καλό της παράταξης, που επιμένουν πως "... έπρεπε να ενωθούμε να πάρουμε το δήμο". Όπως υπάρχουν και αυτοί που κάνουν λόγο για συναλλαγές, για σκοπιμότητες προσωπικές, για πρακτικές του "δούναι και λαβείν". Καθώς και αυτοί/τες που η εξέλιξη αυτή τους άφησε μια τραυματική εμπειρία και πήραν το δρόμο για το... σπίτι.

Βέβαια η πολιτική του "είπα-ξείπα" δεν περιορίζεται μόνο στους πολιτικούς της δεξιάς αλλά επεκτείνεται με διαβαθμίσεις σε όλο το πολιτικό σύστημα και χαρακτηρίζει σχεδόν όλους και όλες, όσους καλούνται να διαχειριστούν εξουσία, είτε κεντρική, είτε τοπική και δημοτική. 

Δείτε για παράδειγμα τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τι τελικά έπραξε!

Αλλά και σε τοπικό - δημοτικό επίπεδο να θυμηθούμε τι έλεγε η παράταξη "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" και ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης για την περίοδο Χαρδαλιά, όταν ανέλαβαν τη διοίκηση του δήμου και τι από αυτά, που έθεταν ως στόχους, τελικά έκαναν! 

Αρκεί να διαβάσουμε τι γράφει ο εκλεκτός της "Στάσης Βύρωνα" και της δημοτικής αρχής, ορισμένος πρόεδρος και νυν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα).

Ο οποίος επί οκτώ χρόνια έχει ορισθεί πρόεδρος στη ΔΕΑΔΒ, μια πανάκριβη επιχείρηση για τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες, και με άρθρο του -40 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές- θυμήθηκε, όπως έχει κάθε δικαίωμα, όλα τα κακώς κείμενα της διοίκησης Χαρδαλιά στη ΔΕΑΔΒ. 

Γιατί όμως μέχρι σήμερα σιωπούσε και συνδιοικούσαν με την παράταξη Γώγου στη Δημοτική Επιχείρηση; Γιατί π.χ. αφού το 2010 αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν διπλά λογιστικά βιβλία στο φεστιβάλ του δήμου Βύρωνα και στο Πνευματικό Κέντρο, η δημοτική αρχή Κατωπόδη, όταν ανέλαβε την εξουσία, αποδέχθηκε τις καταγραφές και τα πρόστιμα των αρμοδίων αρχών και δεν αναζήτησε περαιτέρω ευθύνες και καταμερισμό τους σε πρόσωπα; Μήπως τελικά το ένα χέρι νίβει το άλλο; 

Και τώρα που οι δρόμοι λόγω προεκλογικού αγώνα προσωρινά χωρίζουν, κατακεραυνώνουν τα δημοτικά στελέχη της δημοτικής αρχής τους πολιτικούς τους αντιπάλους με τη δημοσίευση άρθρου (αριθμός φύλλου 102) στην τοπική εφημερίδα "Επικοινωνία" με τον πιασάρικο τίτλο «Σιγά μην φοβηθούμε»...

Γιατί τώρα, ξανά, όλα αυτά, κε πρόεδρε της δημοτικής επιχείρησης; Και αφού είστε τόσο αδέκαστος εξηγήστε μας, πως και το άρθρο συνοδεύεται από μία πληρωμένη διαφήμιση της ΔΕΑΔΒ ΑΕ -και μάλιστα- στην ίδια σελίδα; Τυχαία συνέπεσαν; Και τί ουδέτερη και "άριστη" δημοσιογραφία ασκεί η συγκεκριμένη εφημερίδα, όταν άρθρο κριτικής συνοδεύεται και επί πληρωμής διαφήμιση από τον αρθρογράφο του;
Τι έκανε η αλήθεια η δημοτική αρχή Κατωπόδη από το 2014, της οποίας είστε στέλεχος; Κατήγγειλε ποτέ όλα αυτά που αναλύσατε; Όχι! 

Μήπως εσείς που είστε στην προεδρία της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. οκτώ χρόνια, καταγγείλατε δημόσια ή φέρατε προς συζήτηση, όπως από το νόμο πιστεύουμε πως οφείλατε, τα τεκταινόμενα της δημοτικής επιχείρησης;
Όχι! και τώρα θυμηθήκατε να κουνάτε και το δάκτυλο! 

Τέτοιες πολιτικές πρακτικές, όπως αυτές που παραθέτουμε, από όπου και αν προέρχονται, ρίχνουν τελικά νερό στο μύλο της απαξίωσης των πολίτων από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Πολύ περισσότερο, όταν αυτό γίνεται και από ανθρώπους που επικαλούνται την αριστερά σε όλες τις εκδοχές της.

Όμως, αυτή την απαξίωση την επιδιώκουν οι διοικήσεις του δήμου τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν επιθυμούν πολίτες συμμέτοχους. Αντιλαμβάνονται τους δημότες ως πελάτες και τους εαυτούς τους ως διαχειριστές - επιχειρηματίες. Έχουν απωλέσει κάθε κοινωνικό χαρακτήρα στην πολιτική τους. Για να θυμηθούμε μία φράση του Ούγγρου μυθιστοριογράφου Γκιόργκι Κόνραντ, "έχετε αναπτύξει μία όρεξη για την εξουσία, όπως τα θηρία για την ωμή σάρκα".

Αυτή η πολιτική όμως δεν αφορά τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους "εξαρτημένους από το μισθό τους". Δεν αφορά εμάς, τον Βύρωνα που θυμόμαστε, τον Βύρωνα που ζούμε και τις ανάγκες που έχουμε. Είναι ζητούμενο τελικά για τους ψηφοφόρους να γίνουν συμμέτοχοι και να αναδείξουν νέες πολιτικές, να διεκδικήσουν την εξουσία της ζωής τους, απέναντι στους γυρολόγους της διαχείρισης της σημερινής μιζέριας και του παζαριού της δυστυχίας των πολλών.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.