ΒΥΡΩΝΑΣ : Άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα θα τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης (ΦΩΤΟ)

Εδώ θα τοποθετηθεί το άγαλμα του λόρδου Βύρωνα

Μαθαίνουμε ότι μέρος από το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε στην δημοτική Επιχείρηση ΔΕΑΔΒ ΑΕ -αποτέλεσμα των πανάκριβων υπηρεσιών που πληρώνουν οι πολίτες στο κοιμητήριο- θα διατεθεί για να τοποθετηθεί άγαλμα του λόρδου Βύρωνα στην είσοδο της πόλης. 

Πρόκειται για τη συμβολή των οδών Κύπρου και Κολοκοτρώνη, γνωστό ως "τρίγωνο Μαριάννας" και όχι ως πλατεία Ειρήνης, που είναι η επίσημη ονομασία.


Να θυμίσουμε ότι προτομή του λόρδου Βύρωνα έχει τοποθετηθεί από το 2004 και κοσμεί την πλατεία Αγ. Λαζάρου (Ελευθέριου Βενιζέλου).

Στο τρίγωνο αυτό στα μέσα Ιουνίου 2023 ο δήμος ανέθεσε (πλήρωσε) σε εργολάβο να το ανακατασκευάσει και να βάλει νέα φυτά και εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος. Στη συνέχεια η υπηρεσία πρασίνου το συντηρούσε.

  

 

Τα σχόλια από τους κατοίκους είναι πολλά και ποικίλα για τον τρόπο της ανάπλασης, την επιλογή των φυτών και λουλουδιών και το περιβαλλοντικό και αισθητικό αποτέλεσμα.



Δύο μήνες μετά, και ενώ οι κάτοικοι της πόλης πληρώνουν μέσω του ταμείου του δήμου, δόθηκε εντολή και νέος εργολάβος την Τρίτη 5 Σεπτέμβριου 2023 μπήκε με το μηχάνημα και τα ισοπέδωσε όλα.

 

Αυτό προκάλεσε ερωτήματα των κατοίκων και απευθυνθήκαν στους εργαζομένους για να πάρουν την απάντηση ότι θα τοποθετήσει ο δήμος άγαλμα του λόρδου Βύρωνα με αφορμή τα 100 χρόνια από την δημιουργία του δήμου.

Δεν θα είμασταν αρνητικοί στην τοποθέτηση ενός αγάλματος ή προτομής του λόρδου Βύρωνα στην πόλη μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον φιλελληνισμό του. Ωστόσο κάτι ανάλογο υπάρχει ήδη στην πλατεία Αγ. Λαζάρου (Ελευθέριου Βενιζέλου). 

Και βέβαια χρειάζεται το οποιοδήποτε μνημείο να συντηρείται και να καθαρίζεται και να μην παρουσιάζει την εικόνα, όπως το άγαλμα του Κώστα Καραγιώργη -και όχι μόνο- στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ταπητουργείο.

Το ποιο σπουδαίο όμως είναι η προχειρότητά, που χαρακτηρίζει την απερχόμενη δημοτική αρχή Κατωπόδη.

Δεν γνώριζε πριν δύο μήνες, όταν ανέθεσε στον εργολάβο την ανάπλαση στο τριγωνάκι; Άλλο, δικό της σχεδιασμό είχε η δημοτική επιχείρηση και άλλο ο πρόεδρος της;

Αυτό κάνει εντύπωση στους πολίτες και θα ήθελαν μία εξήγηση από τον απερχόμενο δήμαρχο και την δημοτική αρχή (άραγε υπάρχει κάποια;).

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.