Το κράτος του Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Γάζα

       Νέες σφοδρές μάχες στη Γάζα με απώλειες και από τις δύο πλευρές

                                             Φωτο: Αρχείου


Η εκεχειρία της 24ης Νοεμβρίου, που ξεκίνησε με την προοπτική να διαρκέσει τέσσερις ημέρες και τελικώς διήρκεσε επτά έχοντας εν τω μεταξύ παραταθεί δις, γέννησε μεν προσδοκίες για μερική ή σταδιακή εκτόνωση της έντασης στη Γάζα αλλά πλέον δίνει τη θέση της σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα σε βάρος των Παλαιστινίων.


Από το πρωί της Παρασκευής 1ης Δεκεμβρίου, τα πυρά (ξανα)πέφτουν «βροχή» στη Λωρίδα της Γάζας, με τους Ισραηλινούς, από τη μία πλευρά, να διαμηνύουν ότι εξαπέλυσαν περισσότερα από τα 400 πλήγματα κατά στόχων στον παράκτιο παλαιστινιακό θύλακα μέσα σε λιγότερες από 30 ώρες, και τους μαχητές της Χαμάς, από την άλλη, να υποστηρίζουν ότι χτύπησαν δυνάμεις των Ισραηλινών στα βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.  

                                                               Γάζα/EPA


Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έπληξε με πυρά ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών που ήταν ανεπτυγμένη στα βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας «με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και τραυματίες», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

 

ΧΑΜΑΣ: Καμία απελευθέρωση ομήρων μέχρι να τελειώσει  ο πόλεμος


Ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σαλέχ Αλ-Αρούρι, δήλωσε το Σάββατο 2/12, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.


Συνεχίζοντας, ο Αλ-Αρούρι διευκρίνισε ότι, για να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες Ισραηλινοί όμηροι, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από την πλευρά του Ισραήλ και να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι που κρατούνται σήμερα σε ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, οι εναπομείναντες όμηροι είναι όλοι τους είτε Ισραηλινοί στρατιώτες είτε άνδρες οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

 

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε ανακαλέσει την ομάδα των διαπραγματευτών που είχε στείλει στο Κατάρ με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, επικαλούμενο ως αιτία το «αδιέξοδο» στο οποίο έφτασαν οι συνομιλίες που διεξάγονταν εκεί.


Η Ισραηλινή πλευρά ισχυρίζεται ότι η Χαμάς δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας που προέβλεπε την επιστροφή όλων των γυναικών και των παιδιών που κρατούνταν όμηροι.


Με πληροφορίες από Διαδίκτυο

                                         

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.