ΒΥΡΩΝΑΣ: NEA διαμαρτυρία για την αυθαίρετη απόλυση της εταιρείας ΟΚ Μάρκετ

Συνεχίστηκαν και σήμερα Σάββατο 2/12 από συλλογικότητες και πολίτες οι διαμαρτυρίες ενάντια στην αυθαίρετη και καταχρηστική απόλυση εργαζομένης μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας από το ΟΚ Μάρκετ στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Βουτζά στο Βύρωνα.

  

Την πρωτοβουλία για τη σημερινή συγκέντρωση είχε η Πρωτοβουλία Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες στην οποία συμμετείχαν και άλλοι/ες αλληλέγγυοι/ες ενάντια στην απόλυση.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το ΟΚ Μάρκετ στις 11:30 και οι διαμαρτυρόμενοι  φωνάξαν συνθήματα, όπως «Πάρτε πίσω την απόλυση»,  Οργάνωση και Αντίσταση στους χώρους δουλειάς, της εργοδοσίας θα σπάσει ο τσαμπουκάς» μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομιλούσαν με πολίτες της γειτονίας ενημερώνοντας για την αυθαίρετη απόλυση της εργοδοσίας.


Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία σε κεντρικούς δρόμους του Βύρωνα και γύρω στις 12: 45 έφτασαν στην πλατεία εθνικής αντίστασης-Ταπητουργείο, όπου και ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.

 

 

Συλλογικότητες και Πολίτες με τις δράσεις τους αυτές θέλουν να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική και την εργοδοτική αυθαιρεσία και ταυτόχρονα επιδιώκουν να σπάσουν το φόβο που κυριαρχεί μπροστά στην  εργοδοτική αυθαιρεσία, καλώντας τους εργαζόμενους να υπερασπίζονται και να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

 Βάζοντας τα εργατικά δικαιώματα μπροστά. Δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου/νης που καταπατούνται τα δικαιώματα του.  Και  καλούνε τους εργαζόμενους/νες να  ενταχθούν στα εργατικά σωματεία και να παλέψουν για τα ταξικά εργατικά δικαιώματα.   

 

                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.