Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στη διάλυση δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο (φωτο)

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μουσική συναυλία με τίτλο «Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης» χθες το μεσημέρι Κυριακής (14/1), στον πεζόδρομο της Ερμού στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ (Δαφνί), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) ,  ο Σύλλογος Φίλων Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ» το 18ΑΝΩ, και άλλοι φορείς αντιδρώντας σε σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Κάτω τα χέρια από τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης» είναι το μήνυμα που  έστειλαν πλήθος κόσμου που έχουν κατακλύσει τον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο στην Αθήνα.

           Στη σκηνή δέσποζαν οι σημαίες της Παλαιστίνης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό.

Στη συγκέντρωση -συναυλία χαιρέτισαν  αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, μεταξύ άλλων:

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, Σταύρος Καλαρίτης, διαμηνύοντας ότι δε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και να γίνουν ΝΠΙΔ.

Ο Μάκης Σίμος από την ομοσπονδία συλλόγων γονέων ΚΕΘΕΑ υπογράμμισε ότι  αυτά τα προγράμματα δεν έσωσαν απλά ζωές αλλά βοήθησαν ανθρώπους να φτάσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

 Ο Χάρης Σμυρνιώτης από τον Σύλλογο  Φίλων Πασχόντων από διατροφικές διαταραχές «επιστρέφω», κατήγγειλε ότι «πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν υπάρχουν κλίνες στα νοσοκομεία για τις διατροφικές διαταραχές. Αυτό το νομοσχέδιο βάζει ταφόπετρα και στο Σισμανόγλειο, Αττικόν, Αιγινήτειο όπου έχουν μονάδες με λιγοστά κρεβάτια που κινδυνεύουν να κλείσουν επειδή δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές».

Η Ελισάβετ Καπογερίδου από το Σύλλογο Οικογένειαε ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο» μετέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στην Πάτρα καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης, μόνο ένας συμβουλευτικός Σταθμός, οι οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν για τον Πειραιά ή την Καλαμάτα.

Τον λόγο πήρε και η Κατερίνα Μάτσα πρώην διευθύντρια του 18 ΑΝΩ. «Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση σε μια χώρα με φτώχεια, ανεργία, πείνα και καταστολή. Η κυβέρνηση υπηρετεί τις πολυεθνικές του φαρμάκου που θέλουν τα υποκατάστατα, χωρίς θεραπεία, χωρίς κοινωνική επανένταξη. Επιχειρεί να επιβάλλει τη σιωπή, την καταστολή της νεολαίας. Αυτό το σύστημα που γεννά τις εξαρτήσεις, που στερεί τη ζωή από τους πολλούς για να αυξάνει τα κέρδη των λίγων, πρέπει να ανατραπεί», τόνισε.

 Στη σκηνή ανέβηκαν

οι «Υπεραστικοί» 

ο Στάθης Δρογώσης

ο Απόστολος Ρίζος 

ο Χριστόφορος Ζαραλίκος  

 η Γιώτα Νέγκα

 η Νατάσα Μποφίλιου,   ο Μ. Ανδρουλιδάκης, οι «Frank Panx και σαλταδόροι», το συγκρότημα «Κολεκτίβα»,  η μουσική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης 18 ΑΝΩ, Πολιτιστική Ομάδα «Quilombo», η  ομάδα κρουστών απεξάρτησης από το αλκοόλ. 

Η μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας έκλεισε με τους «Κοινούς Θνητούς» που ανέφεραν ότι . «Είμαστε δίπλα στα σωματεία, στους φορείς, στα παιδιά που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης, είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων, απέναντι σ΄ένα κράτος που δολοφονεί».

Εικόνες από τη συγκέντρωση -συναυλία

  \

                                                                      






                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.