Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής -ΠΕΔ: Συνέλευση και εκλογές για νέα διοίκηση την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου – Ποιοι διεκδικούν την προεδρία

 


 

Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής -ΠΕΔΑ- καθώς και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΚΕΔΕ γίνονται   την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.  

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξής των εκπροσώπων από τα δημοτικά συμβούλια των 66 δήμων της Αττικής για την ΠΕΔΑ

Οι  υποψηφιότητες για την νέα διοίκηση  έχουν λίγο ως πολύ ξεκαθαρίσει. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται  ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρεία της ΠΕΔ Αττικής  ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος ήδη έχει ολοκληρώσει μια πρώτη θητεία στην ΠΕΔΑ. Πρόκεινται ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Υποψήφιος θα είναι ο Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου,  που πολιτικά και ιδεολογικά εκφράζεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Τουλάχιστον και άλλοι 3 υποψήφιοι

Υποψήφιος από το χώρο της Λαϊκής Συσπείρωσης -ΚΚΕ- θα είναι πιθανά ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλία Σταμέλος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, από  το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρώην Αντιπεριφερειάρχης  και επικεφαλής της Παράταξης του Δήμου Πειραιά «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες».

Υποψηφιότητα θα κατατεθεί  και από το χώρο της Ριζοσπαστικής αριστεράς, εάν κατέβει ενωμένη και δεν υπάρξουν από το χώρο αυτό,  δύο υποψήφιοι.

 Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 9/2.

Η Γενική συνέλευση και εκλογές θα γίνουν στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 144, Δευτέρα 12/2 ώρα 10:30 π.μ.

                                                                                  

                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.