Εργαζόμενοι και Φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που θέλει να επιβάλει ιδιωτικά Πανεπιστήμια

            Πλημύρισαν απο διαδηλωτές τα Προπύλαια  

-  Έφοδος των ΜΑΤ και στην Νομική Κομοτηνής, με ξύλο και προσαγωγές ».

 ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ 12 ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ για να περάσουν την Τρίτη 6/2  αυτόφωρο.

 Μια ώρα διαδήλωσαν οι συγκεντρωμένοι φοιτητές και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εργατικών σωματείων και Φοιτητικών συλλόγων σήμερα  Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία και το μέλλον τους. 

Με την «ασφυκτική συνοδεία» των ανδρών των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε η πορεία από τα προπύλαια στη βουλή,  με κυρίαρχα συνθήματα


        «Κάτω οι νόμοι της αγοράς, Νόμος οι ανάγκες του κάθε φοιτητή», «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δωρεάν παιδεία για όλους», «Τέρμα πια στις εκτονώσεις, εμπρός για καταλήψεις και διαδηλώσεις», «Ακούστε το καλά τη λένε οι φοιτητές Σίτιση στέγαση δωρεάν σπουδές», Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό», «Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

  Σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές και το πυροσβεστικό όχημα της αστυνομίας 

Οι συγκεντρωμένοι μετά το τέλος της πορείας έδωσαν νέο ραντεβού για την ΠΕΜΠΤΗ 8 Φεβρουαρίου ώρα 12 στα Προπύλαια που θα πραγματοποιηθεί  Παν εκπαιδευτικό Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

-  Έφοδος των ΜΑΤ και στην Νομική Κομοτηνής, με ξύλο και προσαγωγές ».          Πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου               Πανεπιστημίου Θράκης, με βίαιη προσαγωγή φοιτητών.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 5/2  γύρω στις 11 αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 12 προσαχθέντες ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  και δεν θα περάσουν την Τρίτη 6/2  αυτόφωρο.

 Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Νομική σχολή Κομοτηνής η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη, και προχώρησαν σε 18 προσαγωγές φοιτητών.         Οι φοιτητές καταγγέλλουν βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση θα κρατηθούν 12 από τους 18 προσαχθέντες από την επέμβαση της Αστυνομίας στην Νομική Κομοτηνής, με άλλους 6 να αφήνονται ελεύθεροι.  Οι 12 που κρατούνται για  να οδηγηθούν αύριο ΤΡΙΤΗ 6/2 στα Δικαστήρια Κομοτηνής με την κατηγορία της Διατάραξης Ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου, αφεθήκαν ελεύθεροι γύρω στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, μετα τις αντιδράσεις και των κομμάτων της αντιπολιτευσης και δεν θα οδηγηθούν στα δικαστήρια το πρωί της Τρίτη 6 Φεβρουάριου για να περάσουν την διαδικασία του αυτοφώρου.

Εξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν αρκετοί φοιτητές αλλά και στελέχη κομμάτων, διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές των φοιτητών φωνάζοντας  «Απαιτούμε εδώ και τώρα  να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες» . 

Η Αστυνομία, σε ανακοίνωση της  αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές".

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν απερίφραστα την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό των νεαρών φοιτητών καθώς και τις  προσαγωγές. 

Η καταδίκη των κομμάτων και οι αντιδράσεις των φοιτητών ανάγκασε την κυβέρνηση αργά το βράδυ της Δευτέρας να αφήσει και τους 12 φοιτητές ελεύθερους

Πηγή: paratiritis-news.

                                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.