ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Δεσμεύτηκαν ότι 62χρονος εργαζόμενος, που απολύθηκε από την ΔΕΑΔΒ Α.Ε. θα επιστρέψει στην εργασία του

  
Η κτηριακή εγκατάσταση στο νεκροταφείο Βύρωνα, που διαχειρίζεται η ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 24/4 ο δημοτικός σύμβουλος της "Αριστερής Συμπόρευσης" κ. Σταύρος Τζορτζιώτης έθεσε ερώτημα προς τον δήμαρχο κ. Σωτηροπουλο και ζήτησε να πληροφορηθεί τί ακριβώς έγινε και δεν ανανεώθηκε η συμβαση ενός εργαζόμενου στην ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. και δημοτικός συμβουλος κ. Ορέστης Καππατος ισχυρίστηκαν ότι η σύμβαση ήταν με την ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλαδή ο συμβασιούχος εργαζόμενος, όπως και άλλοι που συνεχίζουν, ήταν επινοικιαζομενος. "Θέλουμε να τελειώνουμε με την ΚΟΙΝΣΕΠ, δεν θέλουμε αυτές τις εργασιακές σχέσεις", τόνισαν.

Ανέφεραν ακόμη πως "... ανανεώσαμε δύο συμβάσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ στο μαρμαράδικο (σ.σ. αν και αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές καθώς η ανανέωση αφορά ουσιαστικά άλλο πόστο εργασίας). Έχουμε πλέον φορολογική ενημερότητα ως επιχείρηση και θα πάρουμε 5 άτομα ακόμη από την ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ μέσω δύο προγραμμάτων".

Βέβαια, ξέχασαν... να αναφέρουν ότι έληξαν την μία σύμβαση του εν λόγω εργαζομένου, την οποία δεν ανανεώσαν και βρέθηκε στα 62 του χρόνια άνεργος, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις στον ίδιο, οτι θα τον προσλάμβαναν άμεσα εκ νέου μεσω ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ στην επιχείρηση.

Μετά από τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας και τα ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται πως επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στη συζήτηση και στη συνεδριαση ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι, "... με την ΚΟΙΝΣΕΠ θέλουμε να τελειώσουμε. Να έρθει στο δήμο με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ και όχι στην επιχείρηση, διότι δεν μπορεί να γίνει αυτό". Η θέση αυτή είναι κατά αρχάς θετική, μένει να δούμε αν θα γίνει και πράξη.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζορτζιώτης τάχθηκε για άλλη μία φορά κατά των εργασιακών συμβάσεων μεσω ΚΟΙΝΣΕΠ και ζήτησε να επανέλθει ο συγκεκριμένος εργαζόμενος στην εργασία του. Ο πρώην δήμαρχος κ. Κατωπόδης ανέφερε ότι, "... ήταν ανάγκη για να λειτουργήσει το κοιμητήριο και βρήκαμε αυτό τον τρόπο (σ.σ. εννοεί την ΚΟΙΝΣΕΠ) αφού δεν γινόταν αλλιώς. Όσο για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο έπρεπε να δούμε καλυτέρα το θεμα αυτό, να έρθει στο δήμο, να τον πάρουμε με όποιον τρόπο", πρόσθεσε.

Η λύση της πρόσληψης του 62χρονου εργαζομένου μέσω ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ -έστω και προσωρινή- στο βαθμό που αυτό γίνει, θα είναι μια ανάσα για τον ίδιο. Η μόνιμη σταθερή εργασία αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη, που αναζητά εργασία. Δεν είναι προνόμιο μόνο ορισμένων.

Η συγκεκριμένη απόλυση, η μη ανανέωση σύμβασης, όταν η δημοτική επιχείρηση ΔΕΑΔΒ Α.Ε. έχει ανάγκη από εργατικά χέρια με κριτήρια τη μείωση κόστους και μόνο είναι μία πολιτική πράξη και διαχειριστική ενέργεια απαράδεκτη και μη αποδεκτή.

Και για αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Ως ιστοσελίδα μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός -και χωρίς να γνωρίζουμε τον εργαζόμενο- ενδιαφερθήκαμε, μάθαμε από το ρεπορτάζ και αναδείξαμε αυτό το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για εργατικά ζητήματα καθώς τα εργατικά δικαιώματα για εμάς είναι όχι απλώς μία είδηση αλλά ζωτικά και αδιαπραγμάτευτα. Ειδικά σε μία εποχή που κάθε εργατικό δικαίωμα είναι στο στόχαστρο στο βωμό της όποιας κερδοφορίας.

Από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο διαφαίνεται πως θα υπάρξει θετική έκβαση. Ευχόμαστε ένας 62χρονος συνάνθρωπος μας πως θα συνεχίσει να εργάζεται και δεν θα ζει με τον εφιάλτη της ανεργίας.

Μένει να δούμε τη δέσμευση του δημάρχου κ. Σωτηρόπουλου να γίνεται πράξη.

Διαβαστε ακόμη:

Ρωγμή στην Ενημερωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.