Συνεχίζονται οι εργασίες της 93ης Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

 "Η ΔΟΕ να επανεξετάσει την θέση της,  προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες". 

Εκατοντάδες σύνεδροι -αντιπρόσωποι που έχουν  εκλεγεί από συλλόγους σε όλη τη χώρα συζητούν για την δημοσία εκπαίδευση, τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την ειδική αγωγή, την αξιολόγηση, τους μόνιμους διορισμούς, τους χαμηλούς μισθούς που δεν φτάνουν για να διασφαλιστεί αξιοπρεπή ζωή του εκπαιδευτικού.


Συζητούν με αντιπαραθέσεις, για το σήμερα και την επόμενη ημέρα της δημόσιας εκπαίδευσης και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν την πολιτική της κυβέρνηση της Ν.Δ που με στοχευμένο  τρόπο επιδιώκει να επιβάλει αντιδραστικές τομές στη δημοσία εκπαίδευση..

Σήμερα  τρίτη ημέρα του συνεδρίου ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ειδικη αγωγή και εκπαίδευση.

Το μέλος του Δ . Σ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Παγκράτι- Καισαριανή "Ρόζα Ιμβριώτη"   κ.  Κλιάφα Άρτεμης, μίλησε για την ειδική  αγωγή αναφωνώντας μεταξύ άλλων οτι "Η ΔΟΕ πρέπει να επανεξετάσει την θέση της προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"

 Ακούστε την ομιλία ΕΔΩ

 https://www.youtube.com/watch?v=fXxumJg4DEw

 Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 29/6 με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ και αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

 Στην κάλπη αναμένεται να αναδειχθεί πρώτη δύναμη  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ παράταξη που ανήκει στο ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ να χάσει την πρώτη θέση.

 

                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.