Ένας εργάτης νεκρός στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας

  


Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 47χρονου εργάτη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας και κηπουρικής, καταγγέλλουν εργαζόμενοι. Δεν ήταν η κακιά στιγμή ή η κακιά ώρα, αλλά ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα!

Ο Σπύρος Κωνσταντάς πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής  δήλωσε: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος δεν είχε κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά του. Σύμφωνα με την εικόνα του δυστυχήματος δεν ήταν δεμένο το δέντρο που τον πλάκωσε. Πως κόβεις ένα δέντρο και μάλιστα ένα ευκάλυπτο που όλοι ξέρουμε πόσα μέτρα είναι; Ακόμα και να το κατεβάσεις, να το κουρέψεις”, το δέντρο έπρεπε σε κάποια μέτρα να δεθεί για να πέσει σταδιακά κάτω. Υπήρχαν τέτοια μέτρα; Είχε περάσει εκπαίδευση ο συνάδελφος; Ήξερε πως να κόψει ή απλά τους βάζουν σωρηδόν για να κόψουν δέντρα και ότι τύχει τύχει;».

 Σωματεία και μαζικοί φορείς του Δήμου Παπάγου – Χολαργού καλούν σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνιου στις 7:30 το απόγευμα  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, όπου θα καταθέσουν λουλούδια  εκεί που έχασε τη ζωή του ο εργάτης. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο Δημαρχείο Παπάγου-  Χολαργού. 

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ο Σύλλογος Γυναικών Παπάγου Χολαργού.

 

  - Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου


Ένα νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη  26 Ιουνίου στο Δήμο Βόλου, αυτή τη φορά όταν μια 58χρονη εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου,  τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της αποκομιδής σκουπιδιών στη λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με το gegonota.news η εργαζόμενη υπέστη εξάρθρωση και κάταγμα κνημιαίου πλατώ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου θα γίνει επέμβαση στο πόδι της

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.