Στο εδώλιο και πάλι ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας

 Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 13 έτη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

 Ο λόγος είναι ότι για δεύτερη φορά ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια: μια ποινή που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος για δεύτερη φορά κρίνει ότι κακώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό και ξαναστέλνει την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για νέα κρίση ως προς το ζήτημα του ελαφρυντικού.

Η δικηγόρος της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι «αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του».

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

  

                                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.