Σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία


Δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ ενώ ένα θωρακισμένο όχημα συνοδευόμενο από στρατιώτες εισέβαλε στο προεδρικό μέγαρο μεταδίδει το BBC. Φωτογραφίες και βίντεο παρουσιάζουν τον πρόεδρο της χώρας Λουίς Άρσε να έχει κατέβει για να εμποδίσει ο ίδιος την είσοδο των πραξικοπηματιών στο μέγαρο.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες, ο οποίος είχε πέσει και ο ίδιος θύμα απόπειρας πραξικοπηματικής ανατροπής κατηγόρησε τον στρατηγό Χουάν Χοσέ Ζουνίγκα ότι επιχειρεί να καταλάβει την εξουσία με τη δύναμη των όπλων και κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία. Ανάλογο μήνυμα απηύθυνε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

Ο Μοράλες σε μήνυμά του ανέφερε ότι επίλεκτες δυνάμεις του βολιβιανού στρατού τοποθέτησαν ελεύθερους σκοπευτές στην πλατεία Murillo ενώ κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι στην πλατεία αναπτύχθηκαν και άρματα μάχης.

Της απόπειρας πραξικοπήματος είχε προηγθεί μια εβδομάδα αναταραχής με συνεχείς διαδηλώσεις κατά της συνεχιζόμενης ακρίβειας.

Η γενική συνομοσπονδία εργαζομένων απάντησε στην είδηση του πραξικοπήματος προκυρήσσοντας γενική απεργία διαρκείας ενώ άλλα συνδικάτα καλούν τους πολίτες να προσέλθουν στην πρωτεύουσα.

Ο σημερινός πρόεδρος Λουίς Άρσε, που υπήρξε δυο φορές υπουργός οικονομικών του Μοράλες ανέλαβε τα καθήκοντά του ύστερα από τη νίκη του στις εκλογές του 2020.

Αναδημοσίευση από info-war.gr - 27/6/2024
Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.