Διαμαρτυρία του κ. Κατωπόδη και της παράταξης «Στάσης Βύρωνα» για αναληθή απόδοση των λεγομένων του κ. Κατωπόδη από την ιστοσελίδα μας στο δημοτικό συμβούλιο 17/6

Στο δημοσίευμα της ενημερωτικής μας σελίδας στο άρθρο "ΒΥΡΩΝΑΣ: Από το Σεπτέμβριο, με ένα σχολικό λεωφορείο λιγότερο οι  δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Βύρωνααναφέρουμε μεταξύ άλλων: 

«Όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων -ο κάθε ένας με την δική του οπτική- ζήτησαν από το δήμαρχο να βρεθεί λύση και να συνεχίσει να υπάρχει και δεύτερο σχολικό λεωφορείο. Ενώ ο κ Κατωπόδης πρότεινε να εξετασθεί ακόμη και η οικονομική επιβάρυνση των γονέων προκειμένου να εξευρεθεί λύση για λεωφορείο».

Για την αναφορά μας αυτή ο κ. Κατωπόδης μας έστειλε (28 Ιουνίου) το παρακάτω κείμενο, το οποίο και αναδημοσιεύουμε:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα "Ρωγμή στην Ενημέρωση" αλλά και στην τοπική εφημερίδα "Επικοινωνία" ότι για το θέμα της προμήθειας νέου λεωφορείου για τους παιδικούς σταθμούς, ο πρώην δήμαρχος Άκης Κατωπόδης πρότεινε να εξεταστεί ακόμη και η οικονομική επιβάρυνση των γονέων. 

Η αναφορά αυτή είναι αναληθής καθώς ο πρώην δήμαρχος πρότεινε να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια του λεωφορείου από προκαταβολή των ΚΑΠ που μπορεί να αποπληρωθεί άτοκα σε 18 δόσεις .

Η αποπληρωμή αυτή σημαίνει ένα ποσό περίπου 3 έως 4 χιλιάδες μηνιαίως,  που έτσι κι αλλιώς ήδη πληρώνουν οι γονείς και όχι να επιβαρυνθούν περαιτέρω.

Περιμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας».

Η απάντηση της ιστοσελίδας μας:

Το συγκεκριμένο κείμενο του κ. Κατωπόδη και της «Στάσης Βύρωνα» έχει ήδη δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως ότι μεταφέρουμε είναι πλήρως αληθές.

Ο κ. Κατωπόδης όντως στην κύρια τοποθέτησή του προτείνει  να εξευρεθούν τα χρήματα, που απαιτούνται για την προμήθεια του λεωφορείου, από προκαταβολή των ΚΑΠ, που μπορεί να αποπληρωθεί -όπως υποστηρίζει- άτοκα σε 18 δόσεις.

Είναι πρόταση που αντιπαρέρχεται ο δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος καθώς επικαλείται τα διάφορα κόστη που έχει ο δήμος.

Ωστόσο ο κ. Κατωπόδης στην τοποθέτηση του δημάρχου -λίγο πριν το τέλος της και συγκεκριμένα στο 1.28.30 έως 1.30.00- τον διακόπτει και εκεί αναφέρεται σαφώς στα κόστη, που πληρώνουν οι γονείς για το σχολικό, ως επιπλέον λύση για την κάλυψη του κόστους που προκύπτει.

Η αναφορά του προκαλεί την έντονη αντίδραση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα κας Μπίκα, που διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ακούγεται πως το κόστος του οχήματος πρέπει να το «φορτωθούν» οι γονείς.

Μάλιστα ο κ. Κατωπόδης στην αρχή της αναφοράς του κάνει λόγο για κόστος πληρωμής 30€ για το σχολικό / ανά παιδί για να τον διορθώσουν με φωνές πως πληρώνουν 25€ οι γονείς ήδη.

Είναι επίσης εμφανές πως ακόμη και στην έγγραφη καταγγελία του, που μας αποστέλλει και έχει δημοσιεύσει ήδη η «Στάση Βύρωνα» και την παραθέσαμε και εμείς, συμπληρώνει εύσχημα στο τέλος πως «Η αποπληρωμή αυτή σημαίνει ένα ποσό περίπου 3 έως 4 χιλιάδες μηνιαίως,  που έτσι κι αλλιώς ήδη πληρώνουν οι γονείς και όχι να επιβαρυνθούν περαιτέρω».

Αλήθεια; Τα 25€ / παιδί είναι 4000 μηνιαίως; Χωράει ένα σχολικό λεωφορείο 160 παιδιά; Γιατί μόνο με αυτόν τον πολλαπλασιασμό (25 Χ 160) προκύπτει αυτό το κόστος (4000€). Είναι προφανές για εμάς πως ο κ. Κατωπόδης και τα στελέχη της «Στάσης Βύρωνα» γνωρίζουν αριθμητική και στο μυαλό τους έχουν ακόμη και την περαιτέρω επιβάρυνση των γονέων. Σκέψη που δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει ο κ. Κατωπόδης στην ολότητά της στο δημοτικό συμβούλιο λόγω της έντασης με την οποία τον διακόπτει η κα Μπίκα.

Ο κ. Κατωπόδης πιστεύει πως με σχόλια και καταγγελίες εναντίον μας θα «σβήσει» τα λεγόμενά του ή θα ξεχαστεί πως το αδιέξοδο για το σχολικό λεωφορείο επιβαρύνει κατά αρχάς τον ίδιο, που από το 2019 -που είναι γνωστά τα προβλήματα- δεν έκανε καμία ενέργεια αντικατάστασής του; 

Αναρωτιόμαστε ο κ. Κατωπόδης και η παράταξή του "Στάση Βύρωνα" έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από την ήττα τους στις δημοτικές εκλογές; Ηττήθηκαν γιατί τα έκαναν όλα καλά;

Καταλαβαίνουμε το πόσο ενοχλημένοι αισθάνονται διάφοροι ιθύνοντες από τις επισημάνσεις στην ιστοσελίδα μας των όσων λέγονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να είμαστε το ίδιο καίριοι και ενοχλητικοί σε όσους ασκούν εξουσία χωρίς να έχουν προτεραιότητα και κριτήριο το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες των πολλών.

Παραθέτουμε στη συνέχεια:

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες μας.


Απομαγνητοφώνηση από το δημοτικό συμβούλιο (17/6/2024) (χρονικό σημείο 1.28.30 - 1.30.00):

Σωτηρόπουλος: … Πάμε παρακάτω…

Κατωπόδης: Να δω τί ζυγίζει περισσότερο, δεν έχουμε τα λεφτά ή θα αργήσουμε;

Σωτηρόπουλος: … Ενημερώνω απλά για να καταλήξουμε…

Κατωπόδης: … Κάτσε…

Σωτηρόπουλος: … Ενημερώνω απλά για το εύρος των επιλογών…

Κατωπόδης: … Συγνώμη… Να κάνουν (τις ομιλίες;) και οι άλλοι συνάδελφοι…

Σωτηρόπουλος: … Παρακαλώ…

Κατωπόδης: … βάζω ένα ζήτημα για τους πολλούς… Να συντομεύσουμε τις ομιλίες…

Σωτηρόπουλος: …. Αυτό είναι δεδομένο…

(Δυσανάκουστες λέξεις)

Κατωπόδης: … ποια είναι η λύση. Πολύ ωραία. Λέμε λοιπόν συνάδελφοι. Λέτε λοιπόν στην αρχή: 1700€ το μήνα με εγγύηση για 5 χρόνια. Σωστά;

Σωτηρόπουλος: Ναι.

Κατωπόδης: Καλά το άκουσα;

Σωτηρόπουλος: Βεβαίως, τόσο είναι.

Κατωπόδης: Ωραία… 30€, πόσο πληρώνουνε;

Φωνή: 30…

Φωνές: 30, 5, (διάφορες φωνές) 25, 25 ευρώ το μήνα…

Κατωπόδης: … ένα μέρος του ποσού το πληρώνουν έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι… οι γονείς. Το οποίο ταυτόχρονα πάει και αλλού βέβαια, καλύπτει άλλα έξοδα.

(Αλληλοκαλυπτόμενες φωνές).

Πρόεδρος του Σωματείου: Ξέρουμε τί πληρώνουνε, οι γονείς θα πληρώσουνε για το σχολικό;

Κατωπόδης: Άρα, …

(Αλληλοκαλυπτόμενες φωνές).

Πρόεδρος του Σωματείου: … Τί λες τώρα βρε αδελφέ, (αλληλοκαλυπτόμενες φωνές) να βγει το σχολικό από τους γονείς δηλαδή; Ω, τί ακούμε εδώ, δηλαδή από τους γονείς θα βγει το σχολικό;

Κατωπόδης: Πληρώνουνε οι γονείς ή δεν πληρώνουνε για το σχολικό;

Πρόεδρος του Σωματείου: Βεβαίως. Για αυτό να μην πληρώνουνε…

(Φωνές).

Φωνή από το Προεδρείο: Να ολοκληρώσει λίγο ο δήμαρχος;

(Αλληλοκαλυπτόμενες φωνές)

Σωτηρόπουλος: Ακούω τα πάντα κ. Κατωπόδη…

(Αλληλοκαλυπτόμενες φωνές)

Σωτηρόπουλος: Δεν έχω θέμα. Συζήτηση κάνουμε…

Κατωπόδης: (δυσανάκουστο) ε, αυτό μπορεί να γίνει; Σε χρόνο πολύτιμο… Πόσο χρόνο θέλει... (δυσανάκουστο)

(Αλληλοκαλυπτόμενες φωνές)

Σωτηρόπουλος: … ακόμα και ΙΧ παραγγέλνουν οι ίδιοι και κάνουν 6 μήνες να στο φέρουν. Μέχρι να έρθει. Δεν υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο εδώ και τώρα. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Δεν πας να (δυσανάκουστο). Αυτές οι εταιρείες έχουν σκοπό το κέρδος. Δεν τα προμηθεύονται και τα έχουν στην άκρη, μήπως και κάποιος θελήσει να πάρει. Πρώτα κλείνει τη συμφωνία και μετά το παραγγέλνουν και έρχεται. (Δυσανάκουστο) …και τα λοιπά που είπαμε. Δεν…

 Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.