ΒΥΡΩΝΑΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος

  

Τελέστηκε σήμερα η θεία λειτουργία για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην πόλης μας, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Στη συνέχεια  γύρω στις 10: 45 με την συμμετοχή πλήθος κόσμου κυρίως ηλικιωμένων, παρά την υψηλή θερμοκρασία ,έγινε περιφορά της εικόνας σε δρόμους της πόλης όπως Χρ. Σμύρνης. Παναγή Τσαλδάρη, Κύπρου, Αγ. Σοφίας και επιστροφή στο μητροπολιτικό ναό ναό.

Επικεφαλής  στην περιφορά της εικόνας ήταν η μπάντα της ελληνικής αστυνομίας

   ακολουθούσαν ιερείς της Μητρόπολης και της Αγ. Τριάδος και πλήθος κόσμου.

 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος κ. Κατωπόδης Γρηγόρης, ο κ. Μπαντής Μίλτος  επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, δημοτικοί σύμβουλοι.

Το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης θα ολοκληρωθεί στις 20:00 σήμερα το βράδυ με παραδοσιακούς χωρούς στο προαύλιο χώρο της Αγ. Τριάδας. 

Ενώ στους γύρω δρόμους συνεχίζεται η πανήγυρις μέχρι αργά το βράδυ, με τους βυρωνιώτες και τις βυρωνιώτισες να κάνουν την βόλτα τους. 





                                                                              

                                                                                





                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση 


1 σχόλιο:

  1. καλά, σοβαρά τώρα, η επίκαιρη είδηση, στον χώρο σας, είναι η βόλτα της εικονίτσας, των χριστιανών παπάδων. δεν έχω λόγια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.