ΒΥΡΩΝΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΕΝΑΡΓΕΙΑ» προς το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο «ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ»

 


ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ

Κοινοποίηση προς Βυρωνιώτες…
Κυρίες, κύριοι, δημοτικές/οι σύμβουλοι,

στις 16 Ιουνίου 2024 υποβάλαμε προς το Δήμο Βύρωνα την με αριθμό Πρωτ.: 13016 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 17/06/2024 και Θέμα: «Η 3η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής στερείται νομιμότητας!», Αναφορά, την οποία λάβατε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο (την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 και ώρα 4:49 μ.μ.).

Από τη Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε καμία απάντηση, όπως δεν υπήρξε και κάποια ενέργεια «διόρθωσης» της πρόσκλησης! Η δια ζώσης Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα εξακολουθεί να ανακοινώνεται από την "ιστοσελίδα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ" (και όχι του ΔΗΜΟΥ) για αύριο, ημέρα Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 19:00.

Ελπίζαμε ότι ίσως εσείς θα αντιδρούσατε και θα ζητούσατε –έως απαιτούσατε- η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας να πραγματοποιηθεί όπως ορίζει η νομοθεσία! Δυστυχώς, κακώς ελπίζαμε!

Γι’ αυτό σας πληροφορούμε από σήμερα ότι, αύριο, θα καταγγείλουμε, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την αυθαιρεσία του Προέδρου του Δ.Σ., την Αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ενημερωμένης Δημοτικής Αρχής του Αλέξη Σωτηρόπουλου, καθώς επίσης και την δική σας αδράνεια και αδιαφορία για το θέμα.

Κυρίες, κύριοι, για ότι συμβαίνει στο Βύρωνα, σας αρέσει δεν σας αρέσει, είστε συνυπεύθυνοι !!! Χθες εκείνο, σήμερα αυτό, αύριο κάτι άλλο... και «δώσε θάρρος στον εκάστοτε Δήμαρχο να κάνει ότι του γουστάρει και ύστερα να λέει: Εγώ είμαι ο Δήμαρχος!!!».
ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ!

Για όσες και όσους φίλες/φίλους δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, παραθέτουμε την Αναφορά μας:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς:
Συλλογικότητες και τοπικό Τύπο

ΘΕΜΑ: «Η 3η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής στερείται νομιμότητας»

Δήμαρχε,

Με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 12976 Ανακοίνωση-Πρόσκληση της 14ης Ιουνίου 2024 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νεκτάριος Αποστολάκης Σας προσκάλεσε να προσέλθετε στις 20 Ιουνίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) για την 3η «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής» (σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023).

Όμως σύμφωνα με το Άρθρο 5. «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής» της υπ’ Αριθμό 98 Α.Π: 8182/26.01.2024 Εγκυκλίου (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α΄ΒΑΘΜΟΥ) που αναφέρει ότι:

«Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσκαλεί καταρχήν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων καθώς και τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση, για την ημερομηνία, και τον τόπο όπου αυτή θα πραγματοποιηθεί. Η πρόσκληση αναρτάται αυθημερόν στην ιστοσελίδα του δήμου. Ταυτόχρονα, ορίζει την Τρίτη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της ως καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία οι ανωτέρω μπορούν να υποβάλλουν ένα θέμα ο καθένας προς συζήτηση»,

η 3η Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής στερείται ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ από τη στιγμή που ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα δεν λαμβάνει υπόψη του τις προτάσεις της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του ΥΠ.ΕΣ.: «Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσκαλεί … … δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση, για την ημερομηνία, και τον τόπο όπου αυτή θα πραγματοποιηθεί. Η πρόσκληση αναρτάται αυθημερόν στην ιστοσελίδα του δήμου»!!!

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
16 Ιουνίου 2024

Για την αναδημοσίευση
Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.