ΒΥΡΩΝΑΣ: Εμφανίστηκαν ποντίκια στο 7ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

 

Η Επιτροπή Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι  δεν είναι πρώτη φορά που τα τρωκτικά κάνουν την εμφάνιση τους στον παιδικό σταθμό και απαιτούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο 7ος δημοτικός παιδικός σταθμός στον Καρέα να λειτουργήσει με ασφάλεια άμεσα. 

Διαβάστε την ανακοίνωση 

 ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

   ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

                                        ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! 


    Ένα  ακόμα  σοβαρό  περιστατικό  έρχεται  να  προστεθεί  στον  μακρύ  κατάλογο  των  ελλείψεων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Από καταγγελίες εργαζομένων και  γονέων, πληροφορηθήκαμε πως στον 7ο  παιδικό σταθμό στον Καρέα εμφανίστηκαν  ποντίκια, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να μεταφερθούν στον 5ο και στον 6ο παιδικό  σταθμό. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που τα τρωκτικά κάνουν την εμφάνισή τους,  αλλά το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί περίπου ένα μήνα πριν.  

     Φτάνει πια! Οι γονείς δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Η δημοτική αρχή φέρει  σοβαρότατες  ευθύνες  και  επιτέλους  πρέπει  να  σταθεί  στο  ύψος  των  περιστάσεων  προχωρώντας άμεσα σε λύσεις, αφήνοντας τα λόγια. Εδώ και μήνες, στα δίκαια αιτήματά  μας οι γονείς ακούμε δια στόματος δημάρχου και αντιδημάρχων δικαιολογίες όπως  ότι  «δεν υπάρχουν λεφτά», ότι  «πρέπει να μην έχουμε απαιτήσεις» και ότι δήθεν γίνονται  προσπάθειες για να λυθούν τα προβλήματα. Τα γεγονότα όμως είναι πεισματάρικα και  δείχνουν  ότι  καμία  ουσιαστική  λύση  δε  φαίνεται  να  δρομολογείται.  Από  τη  μία  η  κατάργηση  του  σχολικού  λεωφορείου  για  τον  1ο  παιδικό  σταθμό,  από  την  άλλη  η  επανεμφάνιση των τρωκτικών μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στον 7ο παιδικό  σταθμό, μας δείχνουν ότι η υποβάθμιση των παιδικών σταθμών είναι συνεχής. Μας  κάνουν να νιώθουμε όλο και περισσότερο ότι τα παιδιά μας για τους αρμόδιους δεν  αποτελούν προτεραιότητα! 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:  

- Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο 7ος παιδικός σταθμός να λειτουργήσει 

με ασφάλεια άμεσα. 

- Να πραγματοποιηθεί απολύμανση και εργασίες προστασίας από τρωκτικά  σε όλους 

τους παιδικούς σταθμούς . 

- Να  αποκατασταθούν  όλα  τα  τεχνικά  ζητήματα  (μέτρα  υγιεινής  και  ασφάλειας  σε 

κουζίνες/τουαλέτες, αποκατάσταση παιχνιδιών και αύλειων χώρων κλπ) με σκοπό 1η  Σεπτέμβρη οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα.  


Επιτροπή Γονέων Παιδικών Σταθμών Δ. Βύρωνα 

mailep.goneonpaidikonvirona@gmail.com  


                   

                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.