ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έκτακτο συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου. Εκλογή νέου Προέδρου 24 Νοεμβρίου και Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου2024

 Τα βρήκαν ο Παύλος Πολάκης με τους Κασσελακικούς της Πολιτικής Γραμματείας για την ημερομηνία διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών, αλλά ... ηττήθηκαν

 

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη 10/9 το απόγευμα  υπήρξε έντονη διαφωνία, καθώς τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη πρότειναν ως ημέρα διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ την 3η Νοεμβρίου , με τον υποψήφιο πρόεδρο Παύλο Πολάκη να δηλώνει πως συμφωνεί, αλλά με την ομάδα των «87» (Γεροβασίλη, Φάμελλος) να διαφωνεί κάθετα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Η νυν πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή οι λεγόμενοι «87» εισηγήθηκαν τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου την 1η Δεκεμβρίου.

Εν τέλει, κατόπιν ψηφοφορίας με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (κατά πληροφορίες καταψήφισαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολακης και Ολυμπία Τελιγιορίδου) η πρότασή τους πέρασε ελαφρώς τροποιημένη και το χρονοδιάγραμμα της εσωτερικής ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής:

-Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

1-3 Νοεμβρίου

-Εκλογή νέου Προέδρου

Πρώτος γύρος 24 Νοεμβρίου και

Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου

Νωρίτερα στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων. 

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, βρέθηκε διχασμένη σε δύο «στρατόπεδα» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, ωστόσο κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση.

Η τελική απόφαση ερμηνεύεται ένας συμβιβασμός που αποσκοπεί στην εξομάλυνση της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος και την προετοιμασία για την εκλογή νέας ηγεσίας.

  .Τη θέση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  αναλαμβάνει ο  Παυσανίας Παπαγεωργίου  με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, μετά την παραίτηση της Βούλας Κεχαγιά.                                

                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.