Οι "ωραίοι" του Βύρωνα...

 

Επικίνδυνες λογικές για την δημοκρατία  στην πόλη μας 

 Την Δευτέρα 9 Σεπτέμβριου το απόγευμα  είχε προγραμματισθεί το δημοτικό συμβούλιο λογοδοσίας. Εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν το χώρο του Εθνικού Σταδίου Βύρωνα  παραβρέθηκαν και παραινέβησαν στη συνεδρίαση απατώντας να μην κλείσει το Εθνικό Στάδιο, (με έγγραφο της πολεοδομίας παραμένει κλειστό, μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες) για να μπορούνε να συνεχίζουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες. 


 

Στην συνεδρίαση, όσοι/σες ήταν παρόντες διαπίστωσαν ότι τα τεχνικά δομικά και στατικά (;) προβλήματα, ήταν γνωστά ΕΔΩ και χρόνια στις δημοτικές αρχές. 
 

Παρόλα αυτά, τα χρόνια περνούσαν και οι αναγκαίες εργασίες ώστε να είναι ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο δεν γινόντουσαν. 

Η μια δημοτική αρχή κάλυπτε την άλλη, ως συνήθως, κατά το γνωστό η διοίκηση έχει συνέχεια!

Μέχρι που το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αναφορά της συλλογικότητας "Ενάργεια" προς το Δήμο Βύρωνα, στις 14 Μαΐου 2024 και πάλι  δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

Τότε η συλλογικότητα "Ενάργεια" προσέφυγε  στις 18 Ιουνίου 2024 στην Πολεοδομία (την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής) και ζήτησε "Διενέργεια Ελέγχου για την Δομική και Στατική Επικινδυνότητα του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα"

Η πολεοδομία με έγγραφό της (16/7/2024  ζητά από το Δήμο  Βύρωνα να γίνει έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  και να συνταχθεί τεχνική έκθεση ελέγχου που θα σταλεί στην πολεοδομία, εντός 40 ημερών. 


Και πάλι  ΤΙΠΟΤΑ έγκυρα δεν έγινε, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση του Σταδίου οι αθλητικοί σύλλογοι. 

Μάλιστα επικεφαλής δημοτικής παράταξης  ζήτησε από τον δήμαρχο να παρθεί πολιτική απόφαση και να ανοίξει το στάδιο.   

Στη συνεδρίαση οι άρχοντες της πόλης επιχείρησαν να αποδώσουν ευθύνες στη συλλογικότητα που ανέδειξε τα προβλήματα, και  ζήτησε την παρέμβαση της πολεοδομίας. 

Αυτοί που διοικούν την πόλη και έχουν διαχρονικές ευθύνες για τα προβλήματα, θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο, στους πολίτες και τις συλλογικότητες της πόλης. . Αντί να απολογηθούν, κατηγορούν  όποιον/α διαμαρτύρεται, και διεκδικεί.

Επικίνδυνες λογικές για την δημοκρατία  στην πόλη μας. 

Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Καλύβας) και της Αριστερής Παρέμβασης /ΡΕΚ Τζιορτζιώτης)  διαφώνησαν, αποδίδοντας διαχρονικές ευθύνες στις δημοτικές αρχές και υπερασπισθήκαν το δικαίωμα  πολιτών  και συλλογικοτήτων να έχουν φωνή, να καταγγέλλουν και να διεκδικούν.

Τελικά το Δημοτικό Στάδιο δυστυχώς θα παραμείνει κλειστό, για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες που δεν έγιναν, στο χρόνο που έπρεπε. 

Η Δημοτική αρχή ( στο και 10΄ ) και Αθλητικά σωματεία θα αναζητήσουν προσωρινή εναλλακτική λύση για να γίνουν κάποιες προπονήσεις σε ορισμένα αθλήματα.

Θύμα της πολιτικής των τοπικών αρχόντων ο Αθλητισμός και οι άνθρωποί του! 

                                                                                                                              "Ρωγμή"

Διαβάστε  Οι "ωραίοι" του Βύρωνα...

που δημοσιεύεται στο Βύρωνας η Πόλη μας 

Γρηγόρης Κατωπόδης

Δήμαρχος από 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2023

Επί 9 χρόνια γνώριζε ότι ο Δημοτικός Κινηματογράφος και Θέατρο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα), στην οδό Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, ήταν δίχως πυροπροστασία, αλλά ενοχλήθηκε σφόδρα όταν οι πολίτες του Βύρωνα (συγκεκριμένα η Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω») κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα της Πυρασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας.

Επί 9,5 χρόνια γνώριζε ότι το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα παρουσίαζε σημαντικές ρηγματώσεις στην τοιχοποιία του, κυρίως στο Γραφείο Προσωπικού, αλλά  δεν φρόντισε να τις επισκευάσει! Προτίμησε να φτιάξει το άγαλμα του 6ου Βαρόνου Μπάιρον…

Πάντα του έφταιγαν οι άλλοι, και δη οι πολίτες, γιατί έπρεπε να αφήσουν τα πράγματα να εξελίσσονται… «και όπου βγει»!

Έχει ακόμα το θράσος και μιλά, και την καρέκλα δεν την παρατά!

Αλέξιος Σωτηρόπουλος

Δήμαρχος από 1η Ιανουαρίου 2024 έως 2028;

Παρέλαβε ένα χάαοος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι γνωστό, και ας μην έχει βγει να το ανακοινώσει δημόσια και ας εξακολουθεί στα φανερά να εκθειάζει τον προκάτοχό του.

Γνώριζε και αυτός την ύπαρξη των ρωγμών στην τοιχοποιία του Δημοτικού Σταδίου, κυρίως στο Γραφείο Προσωπικού, αλλά δεν έπραξε κάτι γι’ αυτές, ακόμη και όταν ενημερώθηκε από την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10192/14 Μαΐου 2024, ΑΝΑΦΟΡΑ της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»προς τον Δήμο Βύρωνα, με θέμα: «ΠΑΜΒΥΡΩΝΕΙΑ 2024: Αγώνες στίβου σε μη ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις», η οποία ανεφέρε τα εξής:

«Για ποιες ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις έγινε λόγος;
Σε αυτό το στίβο θα τρέξουν τα παιδιά; Ρισκάροντας τη σωματική τους ακεραιότητα;
Εκτός αυτού, σήμερα (Τρίτη 14 Μαΐου) σε νέα αυτοψία που διενεργήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο με έκπληξη ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ότι στο χώρο που λειτουργεί το Γραφείο Προσωπικού υπάρχουν επικίνδυνες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία.
Κατάσταση για την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να γνωμοδοτήσει το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων
».

Του δόθηκε η ευκαιρία, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….»

μέσα σε διάστημα δυο (2) μηνών, δηλαδή από τις 14 Μαΐου 2024 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024, να έχει διεκπεραιώσει την υπόθεση και να έχει επισκευάσει τις ρωγμές.

Δεν το έπραξε και τώρα του φταίνε και αυτουνού οι πολίτες… Καμιά κουβέντα, καμία λέξη για την Αναφορά της 14ης Μαΐου 2024 των πολιτών προς τον Δήμο, και τις δικές του ευθύνες!!!!!!

Ο Αλέξης  κρύβεται πίσω από τις λέξεις: “καταγγελία προς την Πολεοδομία”* (βλέπε παραπομπή στο τέλος του κειμένου).
Αλέξιε, πότε έγινε αυτό; Στις 18 Ιουνίου 2024*
 (βλέπε παραπομπή).
Πότε Αλέξιε ενημερώθηκαν με μέηλ οι πολίτες από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών; Στις 25 Ιουλίου 2024.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ: Εάν η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου ενεργούσε σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, θα είχε ήδη επισκευάσει το Γραφείο Προσωπικούεάν βέβαια εστιάζεται μόνον εκεί το πρόβλημα στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα.

Μένει να αποδειχθεί εάν τελικά ο νυν Δήμαρχος ήταν η καλύτερη επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, κατά το «στην χώρα των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος».

Μιλτιάδης Μπαντής

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος επί Δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιάκοιτούσε αλλού όταν γινόταν το έγκλημα στην Εργάνη, για το οποίο έχει καταδικαστεί ο πρώην Δήμαρχος!  Three times loser, δηλαδή τρεις φορές χαμένος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, το 2014, το 2019 και το 2023. 

Γνώριζε για την έλλειψη πυροπροστασίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο Βύρωνα, γνώριζε και για τις ρωγμές στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, αλλά δεν έπραξε ποτέ του κάτι γι’ αυτάαγνοούσε δε... "και καλά", την ύπαρξη της επικινδυνότητας του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα, που ανήκει, πότε σε αυτόν και πότε στην οικογένειά του…

Σε αυτόν ταιριάζει το ηθικό δίδαγμα αριθμός 3) της προαναφερόμενης ιστορίας με το σπουργίτι: «Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό».

20 χρόνια τώρα, τί άλλο έχει να μας πει; είναι καιρός να παραιτηθεί... γιατί απλά "δεν κάνει!"

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:

 https://vironasipolimas.blogspot.com/2024/09/blog-post_10.html


                                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.