ΒΥΡΩΝΑΣ: Συνεδριάζει την Τρίτη 24/9 το δημοτικό συμβούλιο για να την «Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης»

 

Σας καλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα που θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης, στις 24/09/2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Καραολή & Δημητρίου 36-44), με θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

«Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης»  αναφέρεται στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του προέδρου του σώματος.

Σύμφωνα με την νομοθεσία ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Δήμου και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

Η αίτηση-δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση του αιτούντος θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την πλήρωση της θέσης και από υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφει ότι τα αναφερόμενα στοβιογραφικό σημείωμα είναι αληθή και δεν υφίστανται τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 10 του ν.4804/2021.

Πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Καραολή και Δημητρίου 36-44 και ώρες 10:00 13:00 (τηλ.: 2132008665).  

 

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητά τους.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.

 . Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της δημοτικής αρχής. Είναι επιτρεπτή η ανάκληση του Συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

. Ο Συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

. Συμπαραστάτης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου ή περιφέρειας ή βουλευτής.

 Να υπενθυμίσουμε ότι τις δυο προηγούμενες περιόδους (2014-2023) δεν είχε εκλεγεί Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης με επιλογή της δημοτικής αρχής Κατωπόδη.

 Πρώτος Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης στο Δήμο Βύρωνα είχε επιλεγεί ο κ. Δημήτρης Σάρολας με δημοτική αρχή Χαρδαλιά. 

Σε τακτική συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο  εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης τον Δημήτρη Σάρολα με 32 ψήφους επί 36 ψηφισάντων. 

Ο κ. Σάρολας Δημήτρης – Καθηγητής, τ. δημοτικός σύμβουλος (1975-1995 & 2003-2007) έμεινε στη θέση αυτή, για μισή θητεία και παραιτήθηκε,γιατί σύμφωνα με τον ίδιο  αυτά που εισηγούνταν δεν γινόταν δεκτά.

                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.